TJ Union Děčín – FK Malšovice

TJ Union Děčín – FK Malšovice

By
15 května, 2018

Přátelský zápas Zimní turnaj 2016 – 5 . kolo    21.2.2016       11.30            

Union – FK Malšovice  2:2 (0:2)  pen.1:3

Branky Union: Brázdil (pen), Němec M.

Sestava: Zvolský  – Eichelmann, Němec J, Humlíček, Vyskočil  – Sejkora, Brázdil (K), Kalaš, Valenta  –  Očipka, Galaš

Na střídání: Němec M., Syrovátka

Trenér: Bedrníček st.

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Omluveni: Sobotka, Mrváň, Jeřábek, Fojt, Bedrníček

Absence: Bezouška

Když opomenu jednoho člena realizačního kádru a nejstaršího člena hráčského kádru (ten to však měl hlášené), dorazili na zápas tentokrát
všichni ve spořádaném stavu. Začátek utkání tomu ale vůbec neodpovídal. Už v 5. minutě obrana špatně pobrala hráče v pokutovém území, centrovaný míč do vápna nedokázal Zvolský vyrazit ani Eichelmann odhlavičkovat a ten tak propadl ke zcela volnému hráči Malšovic, který si míč celkem v poklidu navedl až před našeho brankáře, kterého propálil mezi nohami 0:1. Chvilku se pak na hřišti maličko jiskřilo, ale hra se odvíjela celkem neuspořádaně od vápna k vápnu bez vyložených šancí. Příliš se nám nedařilo a především ve středu pole jsme měli problémy dát si víc jak dvě přihrávky za sebou. Po rozehrání rohového kopu Malšovic ve 22. minutě se míč stěhoval z kopačky na kopačku soupeře a naši hráči nedokázali míč odkopnout nebo soupeře odtlačit do bezpečné vzdálenosti. Míč nakonec doputoval na střed velkého vápna a prudká, tečovaná střela skončila za zády bezmocného Zvolského 0:2.

Během prvního poločasu došlo v mužstvu soupeře ke dvěma zraněním a vzhledem k tomu, že na lavičce měl pouze náhradního gólmana, hráli jsme část první půle proti deseti, ale nebylo to příliš znát. Možnost vrátit se do zápasu nám dal soupeř těsně před skončením první půle, kdy jeden z jeho hráčů zahrál rukou v pokutovém území a tentokrát přesný rozhodčí „Bobo“ Matys nařídil pokutový kop. Náš tradiční exekutor Peter Očipka však tentokrát
neuspěl a balón z jeho kopačky proletěl asi metr nad břevnem.

Do druhé půle jsme nastupovali s tím, že se pokusíme rychle vstřelit kontaktní branku a se zápasem ještě něco udělat. Soupeř si o poločase sehnal jedenáctého hráče a hrálo se tak opět v plném počtu na obou stranách. V 50. minutě nabídl Zvolský soupeři zvýšení na tříbrankový rozdíl, ale svou příšernou chybu bravurně napravil a megašanci zlikvidoval. Další super zákrok, kterým nás udržel nad vodou, předvedl v 65. minutě. Vojta Galaš se v té době snažil mužstvo hecovat a hnát do útoku, ale vypadalo to, že jediný z ofenzivních hráčů, který ho chce následovat, je Očipka a zezadu se hru v té době pokoušel podporovat Marcel Němec. V 69. minutě byl nevybíravě v pokutovém území trefen Galaš a rozhodčí znovu ukázal na penaltu. Tentokrát to na sebe vzal Brázdil a míč uklidil bezpečně k tyči 1:2. Za další tři minuty se dostal do šance Galaš, ale byl z toho jen rohový kop. Udržovali jsme si mírnou převahu, ale vyrovnání jsme se dočkali až v poslední minutě, kdy Očipka poslal centr do malého vápna, který si našla hlava Marcela Němce a uklidila ho do sítě 2:2. Marcel si tak u nás srovnal skóre na jeden vlastní ku jednomu soupeři, čímž si řekl v jeho požehnaném věku o angažmá i na jaro :-). Po skočení utkání se chvíli nevědělo, zda se po remíze v turnaji kopou penalty, ale nakonec se na ně šlo. V tomto utkání to ale nebyla naše silná disciplína. Hned první penaltu Galaš v poklidu neproměnil 0:1, při druhé nechal Brázdil vyniknout brankáře 0:2, třetí stejným způsobem zahodil Sejkora, soupeř také nedal 0:2, Očipka se ve čtvrté sérii nemýlil, ale soupeř také proměnil 1:3….. Budeme se muset na ty penalty v tréninku malinko zaměřit. Proměnit dvě ze šesti není příliš vysoké číslo….

Výkon v prvním poločase byl tentokrát hodně podprůměrný, ale za druhou půli si hráči zaslouží pochvalu alespoň za morálku a chuť s výsledkem něco udělat. Také disciplína mužstva byla tentokrát vzorná, možná až moc 🙂 a proto ta ztráta bodů…. to vedení fakt neví, co chce …. :-D. Stínem byly tentokrát podvrknuté kotníky Kalaše a Eichelmanna, tak uvidíme, kdo bude příští týden na Mojžíř k dispozici. Z kuloárů probleskuje, že Sobotka chystá návrat, tak uvidíme, jestli už na příští týden a zda to bude už konečně na delší dobu…..

Nejlepší hráči: Zvolský, Galaš, Němec M.

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ