Mistrovský zápas – 8. kolo FK Malšovice – Union

Mistrovský zápas – 8. kolo FK Malšovice – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 8. kolo 10.10.2015 12.30

FK Malšovice – Union 0:2 (0:1)

Branky Union: 15. Očipka, 82. Mrváň

Sestava: Jeřábek (K) – Vyskočil, Němec M., Němec J.,Humlíček – Eichelmann, Bezouška, Bedrníček, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Sobotka, Rohlíček

Trenér: Bedrníček st.

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Brázdil (v trestu), Kalaš (nemoc), Zvolský (zranění), Fojt (zranění), Šohaj (nekomunikuje)

Po výhře z minulého týdne jsme se do Malšovic celkem těšili. Venku nám to jde lépe než doma a naším cílem tak byly minimálně dva body. Na srazu před zápasem nás zaskočil stav Romana Kalaše, kterému „rýmička“ nedovolila nastoupit. Náš „Plánička“ tentokrát dorazil na poslední chvíli a důvod svého zdržení prozatím držel v tajnosti. Trenér měl tak chvilku zamotanou hlavu, ale přemohl sám sebe, nepostavil se do základu a raději vymyslel „legionářskou“sestavu s jedním Slovákem a dvěma Němci. Kdo si tohle může v B třídě dovolit…:-)

První čtvrt hodina byla ve znamení náporu domácích, kteří se dostali i k jedné tutovce, ale Standa Jeřábek míč reflexivně nohou vytěsnil mimo svou svatyni. V 15. minutě jsme udeřili my. Tomáš Humlíček se ve středu pole dostal k míči, který posunul k Peteru Očipkovi a ten si věděl rady. Naznačil kličku před vápnem, míč si prostrčil mezi obránci a sám před gólmanem uklidil míč pod horní tyč 0-1. Domácí se tlačili za vyrovnáním, měli několik nebezpečných střel a největší šanci si vytvořili ve 25. minutě, kdy náš gólman zmařil 100% hlavičku domácího hráče. My jsme nedokázali podržet balón a útoky se na nás valily jeden za druhým, ale naše obrana hrála spolehlivě a Jeřábek kraloval v pokutovém území. Velkou šanci si malšovičtí vypracovali ještě před přestávkou, kdy v pokutovém území zahráli Eichelmannovi na housle, ale střela po centru skončila vedle.

V poločasové přestávce jsme si řekli, že musíme přidat na důrazu a pohlídat tvůrce hry domácích Dědiče.

Druhá půle se podobala té první jen s tím rozdílem, že už jsme soupeře nepouštěli do vyložených šancí. Domácí měli výrazně víc ze hry, ale dostávali se pouze ke střelám z dálky, které však neměly přesnost. Kolem 60. minuty jsme málem zvýšili naše vedení. Bezouška napřáhl na hranici vápna a domácí brankář měl hodně starostí míč zkrotit. To, že se jezdilo po prdeli, dokazuje i skluz, který nám uprostřed hřiště ukázal náš „sváteční“ bojovník Oči. Pojistka na naše vedení se začala rodit v 79. minutě. Na hřiště měl v té době nastoupit za Petra Vyskočila Fery Sobotka s tím, že změníme rozestavení

a Fery půjde hrát do zálohy. Jakmile tohle slyšel, celý se rozklepal, rozplakal se a uprosil trenéra, ať tam pošle Pepíka Mrváně, což byl od něho geniální tah… Pepís si po třech minutách na hřišti našel odražený míč a hlavou ho poslal do odkryté brány 0-2. Této brance předcházela akce, kdy Vojta Galaš čistě odebral míč v rohu pokutového území domácímu hráči, postupoval z úhlu na gólmana a jeho střela se olízla o tyč, skončila na břevně, od kterého se odrazila zřejmě na brankovou čáru. V samém závěru ještě vystřídal Pepa Rohlíček Jirku Sejkoru a Fery už šel v klidu na své za Očiho. Vítězství si za klandrem nejvíce „užíval“ Zdenda Brázdil, který dostává neustálou nakládačku, že když teď nehraje, tak to jde…

Jestliže máme zápas zhodnotit jako celek, můžeme opisovat z minulého týdne. Soupeř měl možná 75% držení míče a my jsme běhali a bojovali. Góĺman na jedničku, obrana téměř nepropustná, záloha dřela do úmoru, útok produktivní a ještě dokázal pomoct nazpátek.

Po zápase jsme měli ještě jeden důvod k radosti. Standa Jeřábek nám prozradil pravý důvod svého pozdního příchodu, narození dcery Terezky. Tuto radostnou událost má tak orámovanou dvěma nulami. Večerní oslavy v Trojkách, tak měly jasnou hvězdičku (Terezku) a režiséra. Šampus tekl proudem, proběhly i nějaké zpívánky a Vráťa Lokvenc s Bedrsem měli našlápnuto i k nějaké kulturní vložce. Nicméně vše nakonec proběhlo v pořádku a všichni se tak můžeme ve zdraví pokusit za týden doma pokořit Heřmanov. Nebude to nic jednoduchého, jelikož nás má jejich vedení pěkně nastudované z předchozích zápasů. Otázkou zůstává, zda jim nebrnknout, že bychom to raději odehráli u nich… Neee, už to zlomíme!!!

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ