Mistovský zápas – SK Pronako Hostovice – Union

Mistovský zápas – SK Pronako Hostovice – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 4. kolo  18.9.2016      16.00            

SK Pronako Hostovice – Union   7:2 (4:1)

Branky Union: Murdych 2

Sestava: Jeřábek – Nedvěd, Němec M., Brázdil, Humlíček  – Eichelmann, Huček (K), Sejkora – Očipka – Sobotka, Murdych

Na střídání: Hampl, Zvolský, Mrváň, Syrovátka, Němec J.

Chyběli: Galaš, Bedrníček (zranění), Kalaš (nemoc)

Trenér: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

První chyby jsme se dopustili už 14 dnů před utkáním, kdy jsme vyslali dva „fundované“ zvědy sledovat domácí utkání našeho soupeře s Boleticemi. Vrátili se s poznatkem, že hostovické hřiště je příšerné a přes jasné vítězství domácích nebyla jejich hra nikterak přesvědčivá a neměl by tak být problém importovat tři body. Vzhledem k rozmarům počasí se však naše utkání odehrálo na skvělé umělce Army Ústí nad Labem a hostovičtí proti nám nastoupili z poloviny obměněným týmem, takže všechno bylo trochu jinak…

Z naší poslední vítězné sestavy z utkání proti Trmicím vypadli dva „hecíři“ Galaš s Kalašem a Bedrníček, což náš výkon poznamenalo víc, než jsme si dovedli představit i díky tomu, jak se zápas vyvíjel. Do utkání jsme nevstoupili vůbec špatně. Nejprve se podařil malý závar v pokutovém území Sobotkovi, v dalším pokusu si už dobře kryl míč a byl sražen. Nařízený pokutový kop však Očipka, snad i z důvodu lehkého podklouznutí, neproměnil. Jeho střelu doprostřed branky gólman vyrazil. Neproměněná penalta náš tým srazila a po zbytek zápasu už na hřišti existoval pouze jeden tým. Ve 12. minutě domácí hráč napřáhl zpoza vápna a Jeřábek se pouze naprázdno prolétl vzduchem 1:0. Po čtvrt hodině nás začala kosit zranění. Jako první to nemohl být nikdo jiný než Ferry „Rosický“ Sobotka, pro kterého zápas skončil. Na hřišti ho vystřídal Honza Němec a museli jsme měnit rozestavení. V 19. minutě se Humlíček neuchýlil pouze k obrannému odkopu a pokusil se hrát konstruktivně, což hrubě nevyšlo a byl z toho gól na 2:0. Střela na zadní tyč byla nad Jeřábkovi síly. V dalším souboji dostal Humlíček úder do hlavy a lehký otřes mozku mu nedovolil pokračovat ve hře. Na hřiště vlétl Mrváň a rozestavení se měnilo opět. Ve 28. minutě stejnou chybu jako Humlíček udělal i Marcel Němec a domácí z brejku zvýšili na 3:0. „Máca“ se ještě zranil a po půlhodině jsme měli tři střídání a změny rozestavení, když na hřiště napochodoval Zvolský. Naděje nám svitla ve 35. minutě, kdy si pár rychlých přihrávek vyměnili Očipka s Murdychem, který na konci akce opět mířil přesně 3:1. Svitla však na velmi krátkou dobu, jelikož za dvě minutky brankář domácích našel přesným výkopem domácího útočníka, který se řítil sám na naší branku. Jeřábek by byl asi schopen včasným vyběhnutím akci zmařit, ale zdříml si na lajně. Když se konečně rozhodl vyběhnout, stal se lacinou kořistí lobujícího útočníka 4:1. Těsně před koncem poločasu jsme zahrozili i my, ale Huček mířil po centru Očipky hlavou těsně nad břevno.

O poločasu bylo v kabině mrazivé ticho a na hráčích bylo vidět, že dnes asi v sobě nenajdou „morál“ s výsledkem něco udělat. Ve 47. minutě po centru Očipky hlavičkoval Eichelmann vysoko nad branku. Po hodině hry se domácím povedla další pěkná akce přes naši pravou stranu, poslali míč skrz celé naše vápno a na zadní tyči byl opět připraven hráč dorážet do prázdné branky 5:1. To už nebyl na hřišti ani Brázdil, kterému se obnovilo zranění z léta a vystřídal ho Hampl. Pak nás domácí na chvilku pustili do hry. V 65. minutě jsme zahrávali standardní situaci, odražený míč se dostal za vápno k Hučkovi, ale cestě jeho přesné střely do brány zabránil na čáře obránce. V 72. minutě našel přesným pasem Očipka na penaltě Murdycha a ten ukázal, že umí dávat góly i hlavou 5:2. V 78. minutě vymyslel Eichelmann minelu ala Humlajs a Máca a domácí dotlačili míč za čáru 6:2. V 81. minutě nás soupeř dorazil, když se pěkně prokombinoval před vápno a následný míč před branku si Honza Němec srazil do sítě 7:2.

Hra po pravé straně neexistovala, levá strana to zkoušela, ale marně, středem to také nešlo. Brankář tentokrát pouze vyndával míče ze sítě, obrana vyhořela, záloha byla namalovaná a Očipka s Murdychem to sami neuhrají. Můžeme se vymlouvat na nepřízeň osudu, zranění hráčů, ale pravda je
taková, že jsme byli ve všem horší. Nedokázali jsme se ani přiblížit k výkonu z minulého týdne a Hostovicím jsme nebyli důstojným soupeřem.

Po čtyřech odehraných utkáních, z nichž jsme tři odehráli na venkovních hřištích s těžkými soupeři, máme polovinu možných bodů a to není tak špatný počin. Kdyby nám je někdo slíbil před začátkem soutěže, určitě bychom je brali. Není tedy na místě se v tom nějak babrat a věšet hlavy. Je třeba se dát dohromady, aby příští víkend, kdy hostíme posledního ze tří účastníků minulého ročníku A třídy, mužstvo Velkého Šenova, byla nálada lepší a mohli jsme zvesela pokřtít novou klubovou hospodu, která by pro členy klubu měla být již připravena.

Hráč utkání Union: Murdych

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ