Mistrovské utkání – 12. kolo Spartak Jiříkov – Union

Mistrovské utkání – 12. kolo Spartak Jiříkov – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 12. kolo           26.11.2016      13.00           

Spartak Jiříkov – Union   2:2 (1:1) PK 7:6

Branky Union: Murdych, Galaš

Sestava: Jeřábek – Nedvěd, Humlíček, Huček (K), Bedrníček  –  Eichelmann, Kalaš, Očipka, Sejkora – Galaš, Murdych

Na střídání: Fojt, Hampl, Syrovátka

Chyběli: Sobotka, Němec J. (zranění), Mrváň (absence), Zvolský (omluven), Brázdil (nemoc) Němec M. (v práci)

Trenér: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Vzhledem k velkému počtu omluvenek jsme podruhé v této sezoně oslovili Davida Fojta, který si užívá fotbalového důchodu a i tentokrát nám nedal košem a k severním hranicím s námi vyrazil. Trávník byl na tuto pozdní podzimní dobu připraven kvalitně a nic nám tak nebránilo pokusit se zopakovat kvalitní výkon z posledního utkání a naši hráči se mohli předvést novému trenérovi, který se k utkání též dostavil.

Úvod utkání patřil jednoznačně našemu týmu, který do utkání doslova vlétl. Už v 5. minutě se povedla pěkná kombinace na trase Bedrníček, Kalaš, Eichelmann, kterou zakončil Murdych kličkou gólmanovi a střelou do sítě 0:1. V 11. minutě se tváří v tvář brankáři objevil znovu Murdych, ale tentokrát v obrovské příležitosti mířil těsně vedle tyče. V 15. minutě poslal z trestného kopu výborný balón Bedrníček na hlavu Galaše, ale ostrá hlavička skončila na břevně. V 19. minutě poslal Očipka Murdycha do další šance, ale domácí brankář vyrazil na roh. Ve 21. minutě poprvé zahrozili i domácí, ale střela po velkém závaru v našem vápně letěla mimo tyče. Vzápětí byl Murdych v šanci znovu, ale míč mu tentokrát poskočil na drnu a střela tak letěla vysoko nad bránu. Tímto pokusem naše aktivita v prvním poločase prakticky skončila a prosazovat se začal domácí celek, kterého bylo
najednou plné hřiště a naše mužstvo bylo nuceno hájit těsné vedení. Naše obrana dirigovaná bezchybným Hučkem  však hrála spolehlivě a nepouštěla soupeře do brankových příležitostí. To se dařilo až do 40. minuty. Pak poslali domácí přetažený centr do našeho vápna a Galaš nedokázal uhlídat hbitého hráče domácích, kterému se povedlo míč píchnout Jeřábkovi kolem hlavy do sítě 1:1.

Zkraje druhého poločasu se domácí dostali k další velké šanci, ale střela letěla nad branku. V 57. minutě po rohovém kopu a hlavičce Galaše jsme už všichni viděli míč v síti, ale radost nám zkazil obránce na brankové čáře. V 63. minutě bylo ještě hůř. Domácí se pěkně prokombinovali přes naši pravou stranu obrany a poslali prudký míč před naší branku a osamocený hráč na zadní tyči už měl snadnou práci 2:1. Zbývala nám půlhodina, abychom s výsledkem něco udělali. Ze hřiště byl stažen Nedvěd, na jehož místo se posunul Eichelmann a do hry šel Fojt. V 77. minutě domácí opět po rohovém kopu a hlavičce Hučka vykopávali míč z brankové čáry. Tlačili jsme se za vyrovnáním, stáhli jsme hru na tři obránce a Humlíčka vyměnil Hampl. V 88. minutě jsme znovu zahrávali rohový kop, tentokrát hlavičkoval Fojt, ale některý z obránců opět dokázal zastoupit gólmana. Už jsme přestávali doufat, ale v první minutě nastavení byl uprostřed hřiště faulován Kalaš. Pohotový Očipka neváhal a míč rychle poslal dopředu na Galaše, který míč špičkou tečoval kolem vybíhajícího gólmana a poté už trhal síť v prázdné brance 2:2 a byl tak odměněn za svou neutuchající bojovnost.

O prémiovém bodu tak musely rozhodnout pokutové kopy, před kterými došlo na naší lavičce ke zcela zbytečnému extempore našeho zkušeného gólmana, které jak se později ukázalo, rozhodilo hlavně jeho samého.

 

  1. Serie – domácí 1:0, Jeřábek bez nároku – Huček krásně do šibenice 1:1

    2. Serie – domácí 2:1, Jeřábek bez nároku – Galaš se štěstím pod tělem brankáře 2:2

    3. Serie – domácí 3:2, Jeřábek bez nároku – Bedrníček s přehledem 3:3

    4. Serie – domácí 4:3, Jeřábek bez nároku – Kalaš neproměnil 4:3

    5. Serie – Jeřábek vynikajícím zákrokem vyrazil 4:3 – Očipka proměnil 4:4

    6. Serie – domácí 5:4, Jeřábek bez nároku – Sejkora v pohodě 5:5

    7.   Serie – domácí 6:5, Jeřábek bez nároku – Eichelmann s přehledem 6:6

    8.   Serie – domácí 7:6, Jeřábek bez nároku – Jeřábek lajdácky zahodil 7:6

    Hráči utkání: Huček, Bedrníček, Sejkora

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ