Mistrovské utkání – 17. kolo – MSK Benešov – TJ Union

Mistrovské utkání – 17. kolo – MSK Benešov – TJ Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 17. kolo 16.4.2016 13.30

MSK Benešov – Union 0:2 (0:0) Branky Union: Sobotka 2

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Němec J., Němec M., Bedrníček – Eichelmann, Bezouška, Brázdil (K), Sejkora – Očipka, Mrváň

Na střídání: Vyskočil, Fojt, Sobotka, Nedvěd, Zvolský

Valenta (nevešel se na soupisku)

Trenér: Bedrníček st.

Asistent trenéra: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Syrovátka (nemoc), Kalaš (omluven), Galaš (zranění),

V Benešově jsme body nechat nechtěli a tak bylo třeba v týdnu před utkáním zapracovat i na poli funkcionářském a pokusit se o změnu hlavního arbitra. Oprávněně jsme se domnívali, že původně nominovaný Jirsák by nám nedal příliš prostoru a tutově by na nás něco vymyslel. Zkušenost ze zimního turnaje je příliš čerstvá, ale na svazu měli naštěstí pochopení a my jsme tak nemuseli nastupovat proti dvanácti.

Při utkání v Benešově jsme si překvapivě udělali letošní rekord, co se týká počtu hráčů, kteří se k utkání dostavili. Lavička byla napěchovaná k prasknutí a to se ještě Jirka Valenta nevešel na soupisku, ale jako týmový hráč to nesl statečně. Pětačtyřicet minut před úvodním hvizdem bylo nutné vyřešit zapomenuté Eichelmannovi kopačky výjezdem rychlého kurýra do Bynova, ale vše se stihlo včas. Sobotkovo galapředstavení začalo už před zápasem, kdy se producíroval před kabinami a stejně jako proti Přestanovu, strašil přicházející domácí fotbalisty svojí přítomností.

Začátek utkání nás nezastihl v ideálním rozpoložení a už ve druhé minutě jsme s velkou dávkou štěstí přežili obrovskou šanci domácích. Jeřábek byl ale na místě a ani série rohových kopů domácích ho nevyvedla z míry. Domácím jednoznačně patřil úvod a my jsme se k první střele dostali až Bezouškou v 9. minutě, ale letěla nad branku. Benešov nás prvních třicet minut tlačil, ale žádné vyložené šance si nevytvářel. Nám se příliš nedařilo podržet míč a Očipka byl vpředu osamocen, jelikož Mrváň se stahoval až na naše vápno a chvílemi to vypadalo, že zapomněl, že nastoupil jako útočník a asistent Husák se na něho málem ukřičel. Dalším, kdo nenechával asistenta v klidu, byl Bezouška. Celý první poločas měl potřebu každou situaci komentovat. Hrát jsme začali zhruba po půl hodině, kdy Očipka pálil nad branku. Ve 31. minutě jsme se dostali do velké šance. Sejkora posunul u lajny na Očipku, který si to s míčem namířil do vápna a z úhlu hledal před brankou Eichelmanna, který však ve skluzu na míč těsně nedosáhl. Ve 34. minutě Očipka nabil
Brázdilovi, ale střela letěla doprostřed. Během prvního poločasu bohužel došlo ke zranění Honzy Němce, který se však kousl a vydržel na hřišti téměř osmdesát minut. Šanci zahrát trestný kop z hranice vápna dostal Bedrníček, ale mířil na brankářovu stranu.

Do druhého poločasu nahradil Mrváně Sobotka a naše hra se jeho příchodem hodně zvedla. Do vedení jsme se dostali v 55. minutě. Kapitán Brázdil prostrčil do vápna na Sejkoru, který byl při pokusu o střelu sražen. Rozhodčí ponechal výhodu, jelikož míč se dostal k Očipkovi, na kterého byla další penalta. Rozhodčí dále nechával výhodu, jelikož míč si připravoval ke střele Sobotka. Sice byl při ní opět penaltově stažen, ale přesto v pádu dokázal dostat míč do branky 0:1 a nemuseli jsme tak prožívat nervy při pokutovém kopu. Pojistit naše vedení se povedlo opět Sobotkovi v 62. minutě. Do vápna mu míč ideálně připravil Očipka a Ferry gólmana nekompromisně pokořil prudkou ranou mezi nohama 0:2. Další útok zakončoval ranou z 20 m Očipka, ale brankář byl na místě. V 65. minutě Sobotka předložil Očipkovi míč před prázdnou branku. Ten ale nevěděl, zda ho uklidit rybičkou nebo nohou, až ho nakonec trefil nečistě podrážkou a brankář stihl na čáře zakročit. Druhý poločas se nám opravdu dařilo. Vynikající výkon podával i Humlíček, ale kličku, kterou zamotal soupeři hlavu, jsme od něho nečekali…. Kolem 70. minuty jsme na Sobotku opět civěli s otevřenou pusou, když diskutoval s rozhodčím, kolik zbývá do konce, jelikož nutně potřebuje kakat…Ten kluk nepřestane překvapovat. Sobotka na hřišti vydržel, ale z placu musel Marcel Němec, který nenastupoval úplně zdráv a měl už toho plné zuby. Plnohodnotně ho však nahradil Fojt, který ve zbytku zápasu neprohrál snad jediný souboj a ukázal, že je schopen v případě potřeby naskočit a odehrát skvělý part. Dvanáct minut před koncem bylo nutné vystřídat i zraněného Honzu Němce, kterého nahradil Nedvěd. V samotném závěru utkání vběhl na hřiště i Zvolský, který nahradil lehce zraněného Eichelmanna. Připraveno už bylo i střídání Vyskočila, kterého měl do hry pustit Očipka, ale rozhodčímu se zželelo Sobotky, který směrem k němu posílal prosebné pohledy a utkání ukončil.

Tohle vítězství bylo tvrdě odmakané a hlavně nesmírně důležité, jelikož nás teď čekají utkání s mužstvy z horní poloviny tabulky, do kterých však můžeme jít poměrně v klidu. Pohled na tabulku a naše bodové konto nás k tomu opravňuje. Problémem může být neúčast našich německých legionářů, ale během týdne se toho dá hodně vyléčit a vyřídit. Jak si kolektiv tohoto vítězství cenní se ukázalo i při následných oslavách, při kterých se nikdo příliš nešetřil, a někteří jedinci to protáhli dokonce na dva dny…

Hráč utkání: celý mančaft, před kterým smekám

FOTKY zde: http://uniondc.rajce.idnes.cz/MSK_Benesov_nad_Ploucnici_-_Union_Decin

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ