Mistrovské utkání – 20. kolo – TJ Union – TJ Soběchleby

Mistrovské utkání – 20. kolo – TJ Union – TJ Soběchleby

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 20. kolo 7.5.2016 13.30

Union – TJ Soběchleby 4:0 (2:0) Branky Union: Očipka 2, Bezouška, Galaš

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Brázdil (K), Němec M., Bedrníček – Valenta, Bezouška, Kalaš, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Zvolský, Sobotka, Humlíček, Mrváň, Fojt

Syrovátka (nevešel se na soupisku)

Trenér: Bedrníček st.

Asistent trenéra: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Němec J. (zranění), Vyskočil (omluven), Nedvěd (absence)

Po dvou prohrách v řadě bylo všem jasné, že je nutné začít opět bodovat. Čtvrteční rekordní účast na tréninku dávala tušit, že hráči jsou nažhavení a odhodlaní se o úspěch porvat. Trenéři udělali v základní sestavě jednu nevynucenou změnu, když na pravou stranu zálohy postavili poprvé v aktuálním
ročníku Jirku Valentu, který se jim odměnil výborným výkonem a vydržel na hřišti celých devadesát minut.

Hosté ze Soběchleb, kteří musí hrát svá domácí utkání na příšerném povrchu, museli být z naší travičky unešení. Ne tak Bezouška, který při rozcvičování remcal, že je povrch tvrdý a mělo se před zápasem kropit. Může příště přijít o dvě hoďky dřív a pohrát si před zápasem s „kačenami“, aby bylo vše podle jeho představ. Nutno říct, že na jeho výkonu se „nekvalita“ hrací plochy nikterak neprojevila a spolu s Očipkou byli nejlepšími hráči utkání.

Do utkání proti druhému celku tabulky jsme vstoupili aktivně a okamžitě jsme dostali soupeře pod tlak. Poprvé jsme se mohli radovat už ve 3. minutě utkání. Bezouška výtečně poslal ulici Očipkovi do pokutového území, ale jeho střela skončila na tyči. V 9. minutě si role vyměnili, když Očipka vypálil ze 20-i metrů a gólman míč vyrazil jen před sebe. Vyražený míč si našel „hladový“ Bezouška a placírkou nekompromisně obstřelil brankáře 1:0 a konečně tak ukázal přítelkyni, že na hřiště nechodí pouze blafat. Ve 13. minutě soupeř kopal z nebezpečné vzdálenosti přímý kop, který však prolétl těsně vedle tyče. V 15. minutě mohl po střele Očipky dorážet Galaš, ale neproměnil. Další skoro půl hodina prvního poločasu se odehrávala v naší režii, ale gólovky přišly až v jeho závěru. Ve 42. minutě Očipka kouzlil s míčem v soupeřově vápně. Z tohoto závaru těžil aktivní Bezouška, ale do sítě se tentokrát netrefil. Očipka v tomto zápase prokázal i bojovné srdce tím, že předvedl skluz ve vápně soupeře, čímž se snažil vyrazit dech bývalému trenérovi v hledišti. Ve 44. minutě poslal Eichelmann přesný míč z půlky hřiště do vápna Galašovi, který trestuhodně promáchl. Navýšit do poločasu vedení se nám však nakonec podařilo. V poslední minutě prvního poločasu vybojoval Bezouška aut u našeho pokutového území, který sám rozehrál na Valentu. Ten si na polovině hřiště míč krátce vyměnil s Galašem a měl před sebou po své pravé straně „dálnici“. Viděl však na druhém křídle nabíhajícího Očipku, kterému poslal milimetrový pas a ten svůj druhý pokus tváří v tvář brankáři uklidil do sítě 2:0. Tenhle důležitý gól dodal našim borcům další sebevědomí a poločasová atmosféra byla po dlouhé době pohodová, což Máca Němec nepředpokládal a zůstal raději na hřišti, aby si v klidu promyslel založení další gólové situace ve druhém poločase.

Jeho chvíle přišla ve 48. minutě, kdy celé Maracana čekalo jeho přihrávku na Galaše, ale on se ukopl tak výtečně, že vyslal vpřed osamoceného Očipku, který tak mohl nezištně Galašovi předložit před prázdnou bránu 3:0. Pak už byl zápas zcela v naší režii a hráči si utkání užívali. V 60. minutě nabil Sejkora Očipkovi, ale gólman tentokrát míč za svá záda nepropustil. V 67. minutě nás polilo horko, když šel Galaš na polovině hřiště do zbytečného souboje, po kterém se musel hlásit o vystřídání. Na hřiště se svým typickým způsobem vřítil rozdávat fotbalovou radost Sobotka. Po třech minutách pobytu na hřišti v gólové šanci přehazoval brankáře a míč mířící mimo tyče nestačil Očipka přesně usměrnit. V 72. minutě si však už asistenci připsal. Autové vhazování Eichelmanna si zpracoval na tkaničku, s míčem se otočil a přesnou uličkou mezi obránci našel Očipku. Ten obešel i gólmana a bylo vymalováno 4:0. V 75. minutě nahradil ne zcela zdravého Kalaše Zvolský. V 80. minutě mohl Sobotka zvýšit naše vedení, když dostal výbornou přihrávku od Brázdila, ale on prostě raději přihrává… V 82. minutě nahradil Sejkoru Mrváň a hned předvedl skvělou individuální akci, při které vymíchal celou obranu soupeře. Rozhozem drobným střetem s gólmanem už ale neměl sílu akci, kterou po zápase ocenil i přihlížející Jakub Murdych, přesně zakončit. Do poslední velké šance zápasu se dostal ještě Očipka v poslední minutě, ale místo branky předvedl gymnastický prvek, za který by se nemusela stydět ani Čáslavská.

Celé mužstvo si zaslouží za svůj výkon poděkování. Obrana vyřešila na jedničku všechny ošemetné situace, záloha zcela předčila stejnou řadu soupeře a za útok mluví konečné skóre. Abych nezapomněl na Jeřábka v brance. Ten se celý zápas ve své svatyni v podstatě nudil a upozorňoval tak na sebe alespoň dalekonosnými výkopy, které neomylně míjely spoluhráče a povětšině končily daleko v autu :-). Věřím, že budeme v dalších zápasech podávat
stejně kvalitní výkony a zároveň udržíme nastavenou laťku společenského chování, jehož krátkým kurzem jsme všichni prošli. Tento zápas ukázal, že když se soustředíme pouze na fotbal, jsme oříškem pro každého soupeře.

Hráči utkání: Bezouška, Očipka

Foto z utkání najdete zde: http://fotbalunas.cz/zapas/76684/

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ