Mistrovské utkání – 26. kolo – SK Dobkovice – TJ Union Děčín

Mistrovské utkání – 26. kolo – SK Dobkovice – TJ Union Děčín

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 26. kolo 18.6.2016 13.30

SK Dobkovice – Union 2:2 (2:1) Branky Union: Galaš, M. Němec

Sestava: Jeřábek – Humlíček., Němec J., Němec M., Bedrníček – Eichelmann, Kalaš, Brázdil (K), Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Nedvěd, Zvolský, Syrovátka, Vyskočil, Fojt

Trenér: Bedrníček st.

Asistent trenéra:

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Bezouška (absence), Valenta (?), Sobotka (rodinné důvody)

Do zápasu jsme šli s tím, že ač nám ani domácím už o nic neběží, chceme urvat nějaké body, abychom splnili úkol, který před nás postavilo vedení před sezonou. Úkol zněl: „Skončit v horní polovině tabulky“. Také jsme se chtěli rehabilitovat za výprask, který nám zde domácí v okresní soutěži připravili. Hrát ze zabezpečené obrany a nepouštět soupeře do rychlých brejků a dávat velký pozor na standardní situace byly jedny ze základních pokynů trenéra Bedrníčka před zápasem. Bylo to házení hrachu na zeď, jelikož hned po naší rozehrávce přihrával laxně Brázdil na Bedrníčka a ten za cenu prokouslého jazyka situaci hasil. Domácí tak do zápasu vstoupili aktivněji a již ve 4. minutě potrestali náš špatně zahraný ofsajd systém, ve kterém se zapomněl Kalaš a Příhonský zblízka vsítil na 1:0 za bezmocného Jeřábka. Po našem rozehrání ze středového kruhu nejprve svou šanci neproměnil Očipka, ale míč se dostal k Brázdilovi, který posunul na Galaše a ten si placírkou vychutnal domácího brankáře 1:1. Za pět minut se však Galašovi nezdařilo bránění standardní situace a Radek Štol, kterého měl na starost, uklidil podruhé míč do naší branky 2:1.

Situace ze 16. minuty volala po vyrovnání. Eichelmann přihrál Očipkovi, který posunul na naběhlého M. Němce, ale ten ve vyložené šanci střílel vedle tyče. Po půlhodině hry se nám Sejkorou po rohovém kopu podařilo vstřelit gól, ale pomezní rozhodčí byl proti. Ofsajdovou situaci nám vysvětlil takovým způsobem, že z toho ještě dneska nejsme moudří. Ve 35. minutě měl tutovku Brázdil, ale místo střely do opuštěné brány dával nepřesně míč na Sejkoru. Balón se ještě dostal ke Galašovi, ale tomu se domácího Vlka podruhé prostřelit nepodařilo. K našemu překvapení jsme se dozvěděli, že gól by stejně neplatil. Galaš zřejmě svojí střelou fauloval jednoho z domácích hráčů :-).

Na přestávku jsme zůstali na hřišti, jelikož nás bylo plno a kabina hostí není nafukovací. Chvilku po rozehrání druhého poločasu si vybral slabší chvilku Sejkora, ale domácí trefovali pouze tyč. Ve 49. minutě vyslal výborně do pokutového území Kalaš Očipku. Ten, malý vzrůstem, ale velký výkonem a srdcem, se natlačil před gólmana, ale jeho střela „vonkajškom“ skončila na tyči. V 53. minutě jsme se opět chytali za hlavu. Očipka našel na malém vápně Brázdila, ale ten střelou levačkou na dlouhou nohu pouze olízl břevno. Za pět minut mohlo platit pravidlo nedáš dostaneš, ale Standa „Plánička“ Jeřábek vytáhl zákrok dne a levhartím skokem k tyči zneškodnil umístěnou střelu domácích. Pravidlo nakonec platilo, protože z protiútoku si nezadržitelný Očipka nejprve „vypapal“ dva domácí a předložil na zlatém podnose M. Němcovi, který se podruhé nemýlil 2:2.

Tou dobou se již na hřišti dávno jiskřilo a mužstva si nedávala nic zadarmo. Naši hráči se soustředili hlavně na Příhonského a soupeř na Očipku. Po jednom ze soubojů musel střídat Eichelmann, kterému se obnovilo zranění z minulého týdne a nahradil ho Mrváň. Vypadalo to, že bychom mohli utkání otočit, ale mohli jsme být nakonec rádi, že soupeř po zákroku Brázdila na hranici pokutového území nezahrával pokutový kop. Zhruba patnáct minut před koncem utkání sestřelil nevybíravě kriminálním zákrokem jeden z domácích Očipku. Ten se chtěl dotyčnému za jeho blbost po zvednutí z trávníku vřele poděkovat. Mezi ně se ovšem se svou trochou do mlýna vmísil Příhonský a nastalou strkanici chtěl rázně řešit poněkud nepřesný arbitr. Chtěl však udělat jeden z prvních rychlých pohybů v tomto zápase a tak to nemohlo dopadnout jinak, než zraněním. Po celou dobu jeho ošetřování si měli Očipka s Příhonským co vyprávět….. Rozhodčí ani po ošetření nebyl schopen v utkání důstojně pokračovat a tak ho po chvíli vysvobodila dohoda mužstev, že nemusí bazírovat na nějaké té minutce a můžeme jít na penalty.

Začínali jsme my a Brázdil vymetl šibenici 0:1, Příhonský byl zřejmě ještě unešen výkonem Očipky v utkání a nechal vyniknout Jeřábka 0:1, Galaš s jistotou 0:2, Dobkovice 1:2, Bedrníček tyč, Dobkovice 2:2, Jeřábek laxně vedle, Dobkovice 3:2, Očipka s přehledem 3:3, Dobkovice 4:3.

Domácí, kteří zřejmě půjdou minimálně na rok zpět do okresního přeboru, tak získali prémiový bod, ale nám se podařilo uhájit první polovinu tabulky a připravený sud v kabinách Unionu tak znal svého majitele. Utkání v Dobkovicích se hrstce diváků, pro které není asi sobotní termín to pravé ořechové, muselo líbit. Hráči obou mužstev bojovali za své barvy příkladně a remíza bude zřejmě zasloužená. Potěšilo nás, že jsme se soupeři vyrovnali v nasazení a ani rozdíl ve fyzické kondici nebyl navzdory věkovému průměru obou mužstev znát. Náboj z utkání s tímto soupeřem nám bude určitě chybět, tak se těšme, že jejich účinkování v okresním přeboru, bude pouze krátkodobou záležitostí. Na to, že bychom se tam měli vracet my, nechci ani pomyslet….. Výborný výkon v tomto utkání podali především Očipka, který v Tangu za rok a půl obdivuhodně zmužněl a téměř ho nejde oddělit od míče a Honza Němec, který odmakal celé utkání navzdory svému zmasakrovanému kotníku.

Hráči utkání: Očipka, Němec J.

V Bynově už byla připravena rozlučková párty ve společenské místnosti. Masíčko bylo předem připraveno a následně tepelně upraveno šéfkuchařem Bedrníčkem ml., který se tak vzorně staral o plná bříška svých spoluhráčů. Pivečko bylo střídavě podáváno „první dámou“ a Poldinou, takže hráči unavení po zápase, nemuseli v tomto směru vyvíjet žádnou aktivitu. Pouze odolnější si museli, dokud toho byli schopní sami nalévat kořaličku.

Kdo by si myslel, že se pouze chlastalo, toho vyvedeme z omylu. David Fojt, který se loučil s aktivní činností, připravil pro své spoluhráče dovednostní soutěž ve střelbě z vápna na lahev šampusu naboso (jen trenér Bedrníček měl vyjímku). Další soutěž spočívala v trefení břevna 2 x na nejméně pokusů. Soutěže měly nečekané výherce. Flašku trefil Eichelmann ml. a v břevínkách zvítězil Humlíček.

Ještě předtím však parta „mlaďasů“ musela „starým“ na polovině hřiště zaspívat „tu naší“. Choreografie tohoto vystoupení, kterou měl na starosti Gali, byla výborná. S pěveckými výkony už to bylo slabší. V rámci tohoto vystoupení se „mlaďasi“ rozloučili stylově s Mácou Němcem, který avizoval odchod do Prahy. Netušili však, že si svým výkonem řekl o další angažmá, které bylo poté domluveno. Vystoupení museli mladí absolvovat jako trest za nulu na kontě vítězných tréninkových utkání v celé jarní sezoně. Nepodařilo se jim zvítězit ani v improvizovaném utkání během těchto oslav a odpajdali dokonce s nulou na kontě vstřelených gólů. Ukázali se však alespoň jako výborní tanečníci, kdy je na bicí doprovázel předseda Jindra Zlámal.

Díky všem za povedenou sezónu a budeme se těšit, že v té příští se nám bude dařit minimálně stejně. Z kádru odcházejí na vlastní žádost David Fojt a Petr Vyskočil a pravděpodobně i asistent Petr Husák. Situaci kolem Bohuslava Bezoušky budeme ještě řešit. Ze širšího kádru odchází ještě Martin Bernat. Do další sezony by nás, doufejme, měli posílit Jakub Murdych a Michal Huček.

Tak hezké léto a nashledanou!

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ