Mistrovské utkání – 8. kolo – Čechie H. Podluží – Union

Mistrovské utkání – 8. kolo – Čechie H. Podluží – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 8. kolo        16.10.2016      15.00            

TJ Čechie H. Podluží – Union  1:1 (1:1) nedohráno, ukončeno ve 28. minutě

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Brázdil,  Zvolský, Bedrníček  –  Eichelmann, Huček (K), Kalaš, Sejkora – Očipka, Murdych

Na střídání: Syrovátka, Nedvěd

Chyběli: Sobotka, Němec J. (zranění), Hampl ?, Mrváň ?, Galaš (nemoc), Němec M. (v práci)

Trenér: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Do Horního Podluží nás los poslal opět v naší „oblíbenou“ neděli, ale nechtěli jsme tam pouze na výlet. Byli jsme rozhodnutí nějaký ten bodík domů odvést. K očekávaným absencím však ráno přibyli Hampl a nemocný Galaš. Naštěstí se však hecnul Brázdil, který ještě není stoprocentní a Eichelmann, který nastupoval se zraněním. Na lavici tak byli pouze Syrovátka a Nedvěd, který však téměř nebyl schopen pohybu pro bolest zad. Do základní sestavy se tak teprve podruhé v sezoně dostal Zvolský a svou šanci chytil za pačesy.

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří se v 5. minutě dostali do první velké šance, ale naštěstí pro náš tým střela prosvištěla nad břevnem. Za dalších pět minut už však bylo zle. Bedrníček svým odkopem nešťastně trefil protihráče, který míč od rohového praporku okamžitě poslal před branku a nabíhající střelec měl už lehkou práci 1:0. Domácí mužstvo hrálo s velkým důrazem a nám chvíli trvalo, než jsme se hře přizpůsobili. V 17. minutě domácí znovu zahrozili prudkou ranou ze dvaceti metrů. Střela před Jeřábkem skočila a ten měl plné ruce práce, aby ji vyrazil na tyč. Následně nedovolil ani dorážku,
když míč odražený od tyče vyboxoval do bezpečí. Ve 20. minutě jsme o sobě dali vidět i my. Očipka zakroutil trestný kop do pokutového území, kde ho Murdych jen lehce hlavou lízl a Zvolskému chybělo jen krůček ke skórování. Za minutku už jsme se radovali a vzal to na sebe Očipka. Prokličkoval přes tři hráče do pokutového území, kde už si soupeř musel dávat pozor na penaltový zákrok a levou nohou poslal míč před branku a domácí gólman si míč srazil do branky 1:1. Po rozehrání ve středu pole domácí ještě nebezpečně vystřelili nad branku. Domácí po našem vyrovnání znervózněli a otěže zápasu jsme pomalu začali přebírat my i díky tomu, že jsme se soupeřem srovnali krok v důrazu a tlaku na míč. Ve 27. minutě Sejkora kontroloval u rohového praporku přechod míče do autu a byl při tom domácím hráčem nepříjemně atakován. Vzniklo z toho vzájemné pošťuchování, při kterém byl domácí hráč aktivnější a byl hlavním rozhodčím vykázán ze hřiště a Sejky dostal pouze žlutou kartu. Vyloučený hráč ještě nedošel do sprch a další domácí hráč napadl hlavního rozhodčího. Ten neváhal a zápas ve  28. minutě ukončil. Věřím, že proti devíti bychom zápas otočili a odvezli si tři body, ale vzhledem ke způsobu hry domácích bychom možná příští týden neměli s kým hrát. Na tři body do tabulky si tak budeme muset počkat do zasedání disciplinární a sportovně technické komise. Hráčem tohoto zkráceného utkání bych určil Zvolského, který byl na hřišti cítit, byl důrazný v hlavičkových soubojích se skoro stejně urostlými hráči domácích a ještě se málem namotal ke gólu.

Hráč utkání Union: Zvolský

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ