Mistrovské utkání 9. kolo Union – Spartak Tisá

Mistrovské utkání 9. kolo Union – Spartak Tisá

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 9. kolo 22.10.2016      12.00            

Union – TJ Spartak Tisá 9:2 (2:1)  Branky Union: Murdych 4, Očipka 2, Galaš 2, Mrváň

Sestava: Zvolský – Humlíček, Brázdil,  Galaš, Bedrníček  –  Eichelmann, Huček (K), Kalaš, Mrváň – Očipka, Murdych

Na střídání: Syrovátka, Nedvěd, Hampl

Chyběli: Sobotka, Němec J., Sejkora, Němec M. (zranění), Jeřábek (nemoc)

Trenér: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Z minulého zkráceného utkání v Horním Podluží nám po zasedání disciplinární komise přibyly na tabulkové konto tři body a vzhledem k dosavadnímu počínání Tisé v letošní soutěži jsme očekávali další přísun. Naše plná marodka dělala trenéru Husákovi starosti, ale snažil se z připravených hráčů namíchat co nejlepší koktejl. V úplném začátku utkání nás však hosté překvapili. Už v 6. minutě přešel jejich hráč jednoduše přes Bedrníčka a ani následně Brázdil mu nedokázal zabránit v brankové trefě. Zvolský, který v naší svatyni nahradil nemocného Jeřábka, se za střelou, která zapadla za tyč, jen ohlédl. Bylo to od něho ale hlášené předem, že zkraje utkání pustí gól, aby nemusel platit do kasy za nulu, a začneme hrát až za stavu 0:1. Na lavičce se nám to ale moc nelíbilo a doufali jsme, že na vyrovnání nebudeme čekat dlouho. V 7. minutě vysunul Očipka Mrváně, který se po delší době objevil v základní sestavě, ale jeho střelu gólman vyrazil na roh. Za další tři minuty se dostal do šance Murdych. Jeho střelu však brankář vyrazil a následnou dorážku obránce zblokoval. Radost nám přinesla až 14. minuta. Murdych dokázal u rohového praporku převzít míč před jeho přechodem do autu a naservíroval ho na nabíhajícího Hučka. Zkušenosti našeho kapitána byly moc pro hostujícího obránce a rozhodčí po kontaktu neváhal s nařízením pokutového kopu. Míč si v této sezoně premiérově vzal Murdych a penaltu s přehledem proměnil 1:1. Celou dobu jsme se tlačili do útoku a hosté se na naši polovinu dostávali jen sporadicky a nebyli příliš nebezpeční. V 17. minutě poprvé zahrozil Galaš, který se po nemoci objevil na předstoperu, ale přestřelil i ochrannou síť, což ho jistě bude stát nějakou kačku do klubové kasy. Otočit skóre se nám podařilo v polovině prvního poločasu. Očipka zahrál rohový kop a míč z jeho kopačky se odrážel mezi hráči ve skrumáži před gólmanem, až si ho našel štírek Mrváň a poslal ho nekompromisně do sítě 2:1. Ve 39. minutě jsme zahráli
trestný kop, který proletěl až na zadní tyč, kde si ho našel agilní Huček. Jeho střela však těsně minula šibenici. V naší poslední šanci prvního poločasu se objevil po ťukesu Murdych, ale míč mu na drnu poskočil a on tak v jasné šanci mířil nad branku. Před koncem první půle se ještě dostali hosté, po špatné rozehře Humlíčka, do šance, ale pálili vedle.

Trenér Husák nebyl s naší hrou spokojen. K hráčům měl o poločase v kabině důrazný proslov, při kterém jsme měli strach o prádelní koš…. Huček nastupoval do druhého dějství se sebezapřením a bylo jasné, že celý zápas nedá. Do druhého poločasu jsme ale vlétli a otázkou byl jen počet branek, které soupeři nastřílíme. Hned v první minutě druhého dějství spolupracoval „strejda“ Očipka se „synovcem“ Eichelmannem na hranici pokutového území tak „dokonale“, že zblbli nejen soupeře, ale i sami sebe. Bylo kolem toho tolik smíchu, že Eichelmann málem nebyl schopen poslat přesný centr na hlavu Murdycha, který se v tomto zápase střelecky vrátil 3:1. Za pět minut si spolupráci zopakovali, ale Eichelmann mířil vedle. V 55. minutě prošel Galaš přes půl hřiště, ale brankář si s jeho střelou poradil. V 56. minutě Eichelmann znovu mířil vedle. Už za minutku však Kalaš ideálně vysunul Očipku, který pravačkou trefil přesnou šibenici 4:1, a bylo po zápase. Po šedesáti minutách už to bylo 5:1, když Murdych našel Očipku, který mazácky rozvlnil síť. V 66. minutě završil hattrick Murdych střelou od tyče 6:1. Za dalších pět minut prudce vypálil Murdych. Brankář jeho střelu pouze vyrazil a Galaš si věděl rady 7:1. V 77. minutě vstřelili hosté z ojedinělé akce druhou branku a upravili stav na 7:2, čímž potvrdili svou produktivitu. Druhá střela na Zvolského, druhý gól. Pravdou je, že na obě trefy hostů neměl nárok. V 78. minutě vystihl Murdych rozehrávku soupeře a svojí čtvrtou trefou poosmé rozesmutnil brankáře hostů 8:2. Deset minut před koncem běžel Galaš sám na brankáře, udělal mu příliš dlouhou kličku, ale poté ho dokázal překonat z úhlu šajtlí 9:2. Během druhého poločasu byl vystřídán zraněný Huček Nedvědem a Očipku s Eichelmannem vyměnili Hampl se Syrovátkou.

První poločas jsme se trápili a těžko jsme se dostávali přes zataženou obranu soupeře. Druhý poločas jsme už byli produktivní a otázkou bylo pouze to, kolik branek soupeři nastřílíme. Přes absenci několika opor jsme získali tři body bez větších obtíží, ale příští víkend v Chuderově bychom alespoň některé z nich rádi viděli na hřišti.

Hráči utkání: Murdych, Očipka

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ