Mistrovské utkání SK Velký Šenov – Union

Mistrovské utkání SK Velký Šenov – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 18. kolo           23.4.2017      15.00           

SK Velký Šenov – Union 3:3 (1:2) PK 5:3

Branky Union: Galaš, Očipka, Huček (pen)

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Huček (K), Brázdil, Bedrníček – Bezouška, Valenta, Murdych, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Zvolský, Humlíček, Kmoch, Syrovátka, Hampl

Chyběli: Štercl, Mrváň, Sobotka, Kalaš (zranění), Němec (v práci), Nedvěd (absence)

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Až tak nevlídné počasí, jaké nás v Šenově přivítalo, čekal pouze Jeřábek. Na rozcvičku se hráčům ani nechtělo vylézat a to zdaleka nejsou všichni letní týpci, jako „Libi“…. Nejdřív trocha krup, potom sněhové vločky a během zápasu i trocha slunce. Povrch byl sice mokrý, ale vyšší střih trávníku míč dost zpomaloval. Naši hráči byli ještě duchem někde u krbu, když se domácí pěknou kombinací ve druhé minutě dostali před naši branku a střelou
přesně k tyči nadali prokřehlému Jeřábkovi šanci 1:0. Gól v naší síti nás alespoň částečně probudil a dál se hrál vyrovnaný zápas s mnoha osobními souboji. Za nás se poprvé osmělil ve 4. minutě Bezouška, ale mířil nad branku. V 11. minutě zahrál Očipka rohový kop na Hučka, ale jeho hlavička prolétla metr vedle tyče. Na naší pravé straně se nemohl dostat do hry Sejkora a trenér Horáček tak místo něj už po dvaceti minutách hry poslal na plac Humlíčka. Ten zaujal místo předstopera a Brázdil se posunul do středu zálohy. Dál se hrál vyrovnaný souboj a domácí hrozili především standardními situacemi a rohovými kopy, které jsme odvraceli s námahou. Ve 27. minutě se zastřeloval Galaš. Střelu zpoza vápna schoval za obránce, ale domácí gólman míč na poslední chvíli vyškrábl od tyčky na roh. Ve 35. minutě jsme se radovali z vyrovnání. Valenta se na polovině hřiště zbavil dvou soupeřů a vyslal Galaše samotného před bránu. „Gali“ nezaváhal a poslal míč podél vybíhajícího brankáře do sítě, čímž potvrdil, že na jaře mu to tam padá 1:1. Tři minuty před přestávkou hodil Bezouška aut Očipkovi na vápno. Ten se na pětníku uvolnil a levačkou nás poslal do vedení 1:2. Těsně před odchodem do kabin jsme mohli o vedení přijít, ale domácí hráč pálil v tutovce vedle branky.

Vstup do druhého dějství byl z naší strany opět vlažný. Domácí, kteří bojují o naději udržení v soutěži, na nás vlétli a tlačili se před Jeřábka. V 52. minutě bylo vyrovnáno, když centrovaný míč prolétl celým pokutovým územím na zadní tyč, kde Eichelmann nestačil na dva nabíhající hráče. Hlavička Jeřábkovi, který si možná mohl pro míč vyběhnout, do protipohybu a 2:2. Dalších dvacet minut se hrálo od vápna k vápnu, tvrdě, bojovně, s emocemi na obou lavičkách. Velkou šanci k vedoucímu gólu měl Očipka. Napřáhl ke střele ze dvaceti metrů, ale k naší smůle se střela mířící za tyč otřela o uhýbajícího Galaše a skončila vedle branky. V 80. minutě se povedlo to, co jsme chtěli po hráčích celý zápas. Očipka náběhem podpořil Galaše, který mu elegantně sklepl patičkou dlouhý míč. Oči se vřítil do vápna, byl soupeřem atakován a kopala se penalta. Po faulech na sebe Oči nekope, takže si vzal její zahrání na starost kapitán Huček a bez jakýchkoliv pochyb proměnil 2:3. V 84. minutě pěkně vysunul Bezouška Očipku znovu do pokutového území, znovu cvak, ale světe div se, Oči to ustál, ale střela na bližší tyč olízla síť pouze zvenku. Kdyby býval upadl, byl rozhodčí připraven fouknout další pokutový kop. Domácí už hráli na riziko a my jsme chodili do rychlých protiútoků. Murdych vyslal Brázdila, ale branka
z toho nebyla. Dvě minuty před koncem si míč píchl Murdych na polovině hřiště a pelášil sám před branku. Na hranici vápna byl přibrzděn křižujícím soupeřem a dobře vyběhnuvšího gólmana pak marně zkoušel prostřelit mezi nohama. Své jarní prokletí tak stále nemůže odčarovat. Když už to vypadalo, že si odvezeme vítězství, přišel pokutový kop na druhé straně. O penaltě v poslední minutě by měl být rozhodčí přesvědčen, ale nedělo se tak ani v posledním derby pražských S a v Šenově to potkalo i nás. Humlíček se dušoval, že odehrál míč a hráč soupeře ho kopl do nohy a přepadl přes ni, ale rozhodčí měl jiné brýle. Penalta byla proměněna a zápas tak skončil zřejmě zaslouženou remizou 3:3.

Na pokutové kopy rozhodující o prémiovém bodu byli na naší straně vybráni Huček, Brázdil, Galaš, Bedrníček a Očipka. Začínali domácí a ve všech pěti sériích nenechali Jeřábka ani čuchnout. Za nás nastřelil Galaš břevno a Očipka tak na penaltu už nemusel.

Nebyl to z naší strany žádný výbuch, ale když už se v neděli táhneme přes Spolkovou republiku, představovali bychom si se soupeřem hrajícím o padáka lepší výsledek…. I když klobouk dolů. Proti tomu co hrál Šenov u nás, to bylo nebe a dudy.

Hráč utkání Unionu: Očipka

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ