Mistrovské utkání TJ Chlumec – Union

Mistrovské utkání TJ Chlumec – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 24. kolo           3.6.2017      13.30           

TJ Chlumec – Union 3:5 (1:2)

Branky Union: Murdych 4, Bezouška

Sestava: Jeřábek – Nedvěd, Zvolský, Němec, Bedrníček – Sejkora, Očipka, Brázdil, Huček (K), Humlíček – Bezouška, Murdych

Na střídání: Syrovátka, Eichelmann, Očipka

Chyběli: Štercl, Sobotka, Kalaš, Valenta, Galaš (zranění), Kmoch (absence)

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Velké problémy nám nastaly už před odjezdem na zápas. Tréňa Horáček a Máca Němec, kteří na zápas mířili z Prahy, hlásili bouračku a zácpu, špílmachr Očipka v tomtéž městě sháněl novou káru pro neustále se rozšiřující rodinu, dělník pole Eichelmann nešel po prohýřené noci vzbudit a Kmoch si raději vypnul telefon. O naší, neustále se rozšiřující marodce, se ani nebudu zmiňovat. Nakonec se nás v Chlumci slezlo dvanáct a mohlo se jít na věc.

Při vstupu na trávník jsme v obrovském vedru mohli domácím pouze závidět čerstvě nakropenou plochu. V 7. minutě šli chlumečtí do vedení, když se jeden z domácích protáhl kolem Zvolského, nacentroval na malé vápno a pro Kapouna už nebylo složité umístit míč do sítě 1:0. Tentokrát nás však nepříznivý stav nepoložil a převzali jsme iniciativu. Prvních pětadvacet minut se dařilo Bezouškovi. Nejprve napřáhl z dálky, ale míč prolétl nad břevnem. V 10. minutě prostrčil do vápna Murdychovi, který si míč přehodil na levačku a křížnou střelou překonal Pešku 1:1. Za tři minutky se Murdych proháčkoval přes půl hřiště, ale gólman zachránil na roh. V 16. minutě vystrašili domácí Jeřábka padajícím listem a „plácačka“ raději kontroloval na rohový kop. Po dvaceti minutách hry dovezl zraněný Galaš na zápas Eichelmanna, ale po bližším ohledání bylo zjištěno, že by si na hřišti mohl ublížit a sezení na rozpálené střídačce pro něho bude krásným trestem. Ve 22. minutě poslal pěkný
centr do vápna Bedrníček. Do vzduchu se přes nadváhu pověsil Bezouška a z 15 metrů namířil hlavou přesně k tyči 1:2. Ve 24. minutě našel centrem Murdycha Sejkora, ale dosavadní největší bombarďák soutěže pálil vysoko nad branku. Poslední patnáctiminutovka prvního poločasu patřila domácím, kteří se tlačili za vyrovnáním. Ve 35. minutě nás dvakrát rychle za sebou svými zákroky podržel Jeřábek a stejně tak ve 41. minutě, kdy zlikvidoval těžkou střelu z dálky. Vedení jsme si tak do kabiny přinesli a mohli se pořádně občerstvit.

Poločasové pokyny trenéra poslouchal již i Očipka a do druhé půle byl připraven nastoupit.

Druhý poločas jsme začali aktivně. Hned na začátku vypálil Huček a dorážka Murdycha jen smolně neskončila v síti. V 50. minutě vyslal do uličky Brázdil Bezoušku, ale brankář mu včasným vyběhnutím šanci zmařil. V 54.
minutě našel centrem Sejkora Bezoušku, který se tentokrát hlavou netrefil. Za minutu vstřelil branku Murdych, ale jelikož byl ve hře i Sejkora v ofsajdu, radovali jsme se zbytečně. Murdych však na další branku dlouho nečekal. Jeřábek ho našel dlouhým výkopem, který cizelérsky zpracoval a bezpečně prostřelil gólmana 1:3. Po hodině hry posunul Huček na Murdycha, ten se krásně uvolnil a slavil hattrick 1:4. Humlíčka, který si na levé záloze uhrál své, poté vystřídal Očipka. V 69. minutě vznikl po dlouhém autu domácích závar v našem pokutovém území. První střelu z bezprostřední blízkosti Jeřábek ještě stačil vyrazit před sebe, ale na druhou střelu Škvora už byl krátký 2:4. Toto snížení domácím nestačilo a hnali se dál před naši branku. Němce, který do té doby výborně hlasitě dirigoval naši defenzivu, začal pobolívat sval a do akce tak musel náhradní zdravotník. Nedal ho však zřejmě do kupy stoprocentně, jelikož Němec v 79. minutě, při snaze odehrát míč ve vápně, zavrávoral a nešťastně trefil atakujícího soupeře. To se nelíbilo sudímu a kopala se penalta, ze které
Mach snížil už na rozdíl jedné branky 3:4. Prakticky po rozehrání nás mohl, po přihrávce od Očipky uklidnit Huček, ale Peška vytěsnil jeho střelu na roh. Poté se dostal do další šance Murdych, ale uklidnění nepřicházelo. Přišlo až za další dvě minuty. Brázdil posunul do vápna na neudržitelného Murdycha, ten z boku obešel i gólmana a vstřelil svou čtvrtou branku v utkání 3:5. Nedvěd, který se po dlouhé době objevil v základní sestavě, potřeboval střídat a při svém odchodu ze hřiště si vysloužil potlesk od spoluhráčů i lavičky, jelikož podal bezchybný výkon a byl jedním z našich nejlepších hráčů. Na posledních pár minut ho nahradil Eichelmann, který se hned uvedl nekompromisním odkopem, kterým málem přizabil na lavičce sedícího Galaše. V úplném závěru jsme ještě zatleskali čtyřbrankovému Murdychovi, kterého nahradil Syrovátka.

Všichni, kteří nastoupili od začátku utkání, zaslouží obdiv za výkon, který podali a v neposlední řadě i za to, jak se popasovali s odpolední výhní. Soupeři a jeho realizačnímu týmu za přijetí a férovou hru. Chvilkové posezení v klubové hospůdce bylo též příjemné a rádi se tak na chlumecký pažit budeme vracet.

Hráči utkání Union: Murdych, Němec, Nedvěd

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ