Mistrovské utkání TJ Přestanov – Union

Mistrovské utkání TJ Přestanov – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 20. kolo                  7.5.2017      17.00           

TJ Přestanov – Union  3:2 (1:1)

Branky Union: Huček, Očipka

Sestava: Zvolský – Humlíček, Huček (K), Brázdil, Bedrníček – Eichelmann, Valenta, Očipka, Murdych – Bezouška, Galaš

Na střídání: Syrovátka, Sejkora

Chyběli: Štercl, Sobotka, Kalaš (zranění), Jeřábek (nemoc), Němec (v práci), Nedvěd, Mrváň, Kmoch (absence)

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Den před utkáním, hodinu po poledni, začalo krátkodobé, ale intenzivní výjezdní soustředění za účasti trenéra, vedoucího, kapitána, gólmana a zároveň člena výboru a zraněného defenzivního štítu. Soustředění se neminulo
účinkem a kapitán s brankářem patřili k tomu lepšímu v naší sestavě. Tomuto potlachu předcházela avizovaná brigáda na hřišti, které se „překvapivě“ nezúčastnil nikdo z A mužstva.

Přestanov hraje o padáka, ale o nějakém podcenění soupeře z naší strany nemohla být řeč, jelikož jsme se s nimi pěkně natrápili už doma na podzim. Počasí bylo ideální, ale úzké hřiště nám už tolik nesedělo. Už v první minutě utkání se do pokutového území prodral Murdych, ale finální přihrávka se mu nepovedla. V 5. minutě se do šance dostali domácí, ale střela minula naši branku, stejně jako o dvě minuty později, kdy se lehce prosadili přes Bedrníčka. V 15. minutě se Zvolský pořádně zapotil, ale šanci domácích nadvakrát s bravurou vyřešil. V dalších minutách se hrálo převážně ve středu pole, se spoustou osobních soubojů, za mírné převahy domácích. Nám se nedařil přechod přes střed pole, míče jsme rychle ztráceli a ty se rychle vracely před naši přetíženou obranu. Ve 28. minutě Valenta vysunul po lajně Murdycha, který míč předložil na penaltu Bezouškovi, který však trefil střed branky, kde byl připraven domácí gólman. Za minutu už jsme se radovali.
Rohový kop zahrál Očipka na druhou tyč, kde se ocitl ve slušné šanci Eichelmann, ale míč netrefil. Poskakující balón dokázal alespoň přes celou branku vrátit zpět na první tyč, kde byl osamocený kapitán Huček, který nás hlavou poslal do vedení 0:1. Jako už poněkolikáté v této sezoně, neradovali jsme se z vedení dlouho. Prakticky po rozehrání se hra přesunula na naši levou stranu, kde mohl u lajny tahat za záchrannou brzdu Bedrníček, ale svůj zákrok si nechal až do našeho pokutového území a byla z toho jasná penalta, kterou domácí hráč bez problémů proměnil 1:1. V poslední minutě prvního poločasu mohlo být ještě hůř, ale domácí pálili opět těsně vedle tyče.

Vstup do druhé půle byl z naší strany opět příšerný. Vedoucí mužstva si ještě nestihl donést klobásu na lavičku, když si Bedrníček vybral další slabší chvilku, útočník přes něho poslal míč před bránu a byl z toho další gól v síti bezmocného Zvolského 2:1. Přestanov se tlačil za další brankou a naše mužstvo hrálo v hlubokém útlumu.
V 50. minutě musel Zvolský vytáhnout další skvělý zákrok a držel nás tak na dostřel. Z dalšího útoku prolétla střela opět těsně vedle naší tyče. V 55. minutě vybojoval míč na půlce Valenta a přesným pasem vysunul aktivního Očipku, který se na jaře téměř nemýlí a s jistotou srovnal na 2:2. Za deset minut nejprve pomezní rozhodčí otočil aut v náš neprospěch a po jeho vhození fauloval u lajny Humlíček. Standardku poslal Přestanov na penaltu, kde domácí hráč téměř nikým neobtěžován pohodlně poslal hlavou svůj tým do vedení 3:2. Na vyrovnání jsme měli pětadvacet minut, ale nedokázali jsme pozorně hrající domácí dostat pod tlak. Bedrníčka
vystřídal Sejkora, který se postavil do záložní řady a Eichelmann šel na levého beka, kde se mu dařilo podstatně lépe než v záloze. Toto střídání vyvolalo vlnu, podle mého názoru, neopodstatněné nelibosti u našeho bývalého hráče. V 70. minutě rozehrál trestný kop Očipka na Murdycha, ale ten branku netrefil. V 75. minutě se dopustil velké chyby na polovině Bezouška, Přestanov šel do rychlého protiútoku, ale čaroděj v naší brance byl opět na místě a vyrazil na rohový kop. Hra byla rozháraná, domácí hru chytře kouskovali a nepouštěli nás do žádného tlaku. Chvilku před koncem se ještě snažil o vyrovnání Valenta. Vřítil se do pokutového území, kde proti němu však dobře vyběhl domácí brankář a příležitost mu zmařil. V souboji si Valenta ještě zranil rameno a musel
být střídán Syrovátkou.

Opět neděle a opět výkon hluboko pod našimi možnostmi. Domácí hráči měli větší touhu po vítězství a bohužel i větší kvalitu. Naše mužstvo oproti tomu vypadalo, že si přijelo jen zahrát fotbálek a výsledek je až na druhém místě. Velkou škodou je, že se nám většinou nedaří udělat nějakou sérii úspěšných výsledků a díky tomu jsme se propadli až na sedmé místo a v Heřmanově a Boleticích jsme asi také moc radosti neudělali. Pochválit z našeho mužstva lze jedině Očipku, u kterého se budeme opakovat, ale jaro má výborné a Hučka se Zvolským, ale tam nás to zase nepřekvapí, protože byli na soustředění.

Hráči utkání Unionu: Huček, Očipka, Zvolský

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ