Mistrovské utkání Union – FK Chuderov

Mistrovské utkání Union – FK Chuderov

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 23. kolo        27.5.2017      13.30           

Union – FK Chuderov  3:7 (3:3)      Branky Union: Murdych 2, Očipka

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Huček (K), Němec, Bedrníček – Humlíček, Očipka, Brázdil, Bezouška – Galaš, Murdych

Na střídání: Syrovátka, Kmoch, Nedvěd

Chyběli: Štercl, Sobotka, Kalaš, Valenta (zranění), Mrváň (absence), Zvolský, Sejkora (omluveni)

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Do utkání proti lídrovi soutěže jsme vlétli bez respektu už ve 3. minutě zavezl míč k vápnu Očipka, prostrčil dovnitř Murdychovi a ten s přehledem zakončil k tyči 1:0. Z rychlého vedení jsme se radovali pouze do 11. minuty, kdy jsme na pravé straně uprostřed hřiště reklamovali aut, soupeř však pokračoval ve hře a rychle přenesl míč na levou stranu našeho pokutového území. Vše se snažil hasit Bezouška tak nešťastně, že zahrál rukou a sudí neváhal ukázat na penaltový puntík. Vosyka pokutový kop zahrával nadvakrát, ale vždy bezpečně proměnil 1:1. Chuderov se vyrovnáním dostal do hry a začal ohrožovat naši branku. V 16. minutě se dostal Chuderov přes Brázdila do šance, ale neproměnil. Za další minutu zahrál rukou před vápnem Bedrníček, ale následný přímák vytáhl Jeřábek nad břevno. Pro Humlíčka byla ve velkém vedru pozice pravého záložníka oříškem a tak si prohodili pozice s Eichelmannem. Ve 20. minutě šel Galaš neohroženě kousek za půlkou do souboje, který vyhrál a umožnil tak jít Očipkovi do rychlého brejku,
který bezpečně zakončil střelou k tyči 2:1. Ve 24. minutě si naběhl do volného prostoru na pravé straně Eichelmann, poslal prudký míč před branku, ale nikdo z našich se k němu nedostal. Za minutku už se nám akce po pravé straně povedla dokonale. Huček tam vyslal dlouhým míčem osamoceného Brázdila, který centrem našel na zadní tyči Murdycha, jenž levačkou zvýšil na 3:1. Hra se nám v té době dařila a asi nejen my, ale i hráči Benešova v hledišti, jsme začínali věřit v dobrý výsledek. Hrálo se poměrně tvrdě a rozhodčím, kteří byli asi nejslabším článkem utkání, se zápas začínal vymykat z rukou. Murdych, kterého měl soupeř problém udržet, byl neustále nedovoleně atakován, ale sudička Šimeček byl slepý nebo to vidět nechtěl. Zvýšit jsme mohli ve 30. minutě. Očipka posadil míč na hlavu Galaše, který trefil o zem střed branky. Gólman hostů míč neměl ve své moci a Bezouška se snažil míč dorazit do sítě. Při své snaze ho nechtěně zranil na ruce a brankář musel střídat. Rohový kop, který jsme měli zahrávat, se bohužel nekonal…. Poslední pětiminutovka prvního poločasu nám hrubě nevyšla. Ve 40. minutě se, po chybě Hučka, dostali hosté do rychlého brejku, který zakončili pěknou přízemní střelou. Jeřábek se však zaskvěl a špičkou míč vytěsnil mimo branku. Vzápětí šel sám na náhradního gólmana Murdych, ale tentokrát úspěšný nebyl. Ve 42. minutě chyboval v souboji o míč na kraji našeho pokutového území Němec a nabídl tak Zvonkovi snížení na 3:2. Ještě to nebylo vše. V poslední minutě první půle zbytečně fauloval na kraji hřiště Humlíček. Následný centr do vápna usměrnil do sítě hlavou Řezníček 3:3. Diváci i celý náš celek viděl metrový ofsajd, jenom pomezní Hrubý neviděl nic…. Emoce plály a cestou do kabin se Šimeček s Hrubým dozvěděli od našich hráčů a diváků víc, než by se slušelo.

Zpackaný závěr poločasu nás poznamenal víc, než jsme čekali. Nemohli jsme se po přestávce dostat do hry a v tlaku tak byl Chuderov. Ve 49. minutě vyrazil Jeřábek těžký míč a následná dorážka skončila vedle. V 52. minutě jsme také ještě měli štěstí, když další příležitost hostů skončila střelou mimo tyče. Za pět minut už jsme si naopak vybrali notnou dávku smůly. Jouza vystřelil z těžkého úhlu a nepozorný Jeřábek si míč sám srazil do sítě 3:4. V 65. minutě jsme měli možnost vyrovnat, ale skvělý náhradní brankář si poradil s nájezdem Očipky a následná dorážka Galaše, na kterého zývala polovina branky, skončila v autu. Hned z protiútoku se snažil útočník Chuderova přehodit vybíhajícího Jeřábka, ale mířil nad branku. V 68. minutě opět zaúřadoval hlavní sudí. Po faulu nefaulu dal hostům výhodu a po jejich ztrátě míče vrátil situaci na místo střetu a nařídil trestný kop. Rohlík se ze dvaceti metrů trefil krásně přes zeď a 3:5 už bylo tragických. Na poslední čtvrt hodinu vystřídal vyčerpaného Němce Nedvěd a hru jsme stáhli na tři obránce, i když někdy už tam byli ve skutečnosti jeden až dva a do útoku se vytáhl i Eichelmann. Deset minut před koncem jsme přežili další šanci hostů a po minutce Murdychovi chytil gólman další šanci. V 85. minutě vybojoval ve vápně míč Eichelmann a vrátil míč na nabíhajícího Kmocha, který vystřídal Humlíčka. Nepovedlo se mu zopakovat úspěch z minulého týdne a míč prolétl nad břevnem. Útočili jsme v devíti lidech, ale další šanci Murdycha zachránil brankář hostí na brankové čáře. V závěru už chodili hosté do obrany, která neexistovala, a Řezníček dvěma brankami upravil na 3:7.

Chuderov tak zůstává jediným týmem v soutěži, se kterým jsme za dva roky nezískali ani bodík. Náš výkon snesl až do čtyřicáté minuty prvního poločasu celkem přísné měřítko, ale poté jsme se nechali zbytečně rozhodit trojicí rozhodčích a druhá půle už z naší strany byla hodně slaboučká. Rozhodčí si možná uvědomovali, že jejich výkon nebyl optimální a po zápase si raději ani v hospodě nedali připravené občerstvení. Propadli jsme se až na sedmé místo v tabulce a čekají nás další dvě těžká utkání s Chlumcem a Jiříkovem, než soutěž zakončíme v Boleticích, které také potřebují body jako sůl. Úkol skončit do pátého místa není nereálný, ale bude to hodně těžké.

Hráč utkání Union: Očipka, Murdych

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ