Mistrovské utkání Union – SK Hostovice

Mistrovské utkání Union – SK Hostovice

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 17. kolo             15.4.2017      13.30           

Union – SK Hostovice 4:3 (1:1)

Branky Union: Galaš, Brázdil, Sejkora, Očipka (pen)

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Huček (K), Humlíček, Bedrníček – Bezouška, Brázdil, Valenta, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Zvolský

Chyběli: Kalaš, Štercl, Mrváň (zranění), Murdych (nemoc), Němec (v práci), Kmoch, Nedvěd (absence), Syrovátka (omluven)

Trenér: Horáček

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Hostovicím jsme měli co vracet a bodový zisk ze vzájemného duelu nás mohl v tabulce dostat před soupeře. Před týdnem v Trmicích jsme na výborném pažitu podali skvělý výkon a tak jsme se snažili v týdnu před utkáním trochu pomoci i naší ploše, kterou jsme dvakrát válcovali. Trmickému hřišti se v současnosti nevyrovnáme, ale známe i horší plochy….

S absencí Němce jsme počítali předem, ale omluvenka Murdycha pár hodin před zápasem nás nemile překvapila. Vzhledem k dalším absencím se na lavičce náhradníků bál osamocený náhradní gólman Zvolský. V první velké šanci zápasu se objevili v 6. minutě Hostovice, když zaútočili přes naší pravou stranu, z které letěl přesný centr na penaltu, ale střílející levačkou vysoko přestřelil. V 10. minutě jsme se radovali ze šťastné branky. Bezouška vyslal před branku Galaše, ale vypadalo to, že vybíhající brankář hostí bude mít k míči blíž. Záhadným způsobem však míč minul a před Galašem zívala
otevřená kasa 1:0. V 15. minutě zahrával trestný kop Huček po faulu na Galaše a jeho jedovka levou prolétla těsně nad břevnem. Ve 22. minutě vytáhl Jeřábek první ostrý zákrok, když vyrazil na roh střelu po průniku Hostovic do našeho vápna. Po rohovém kopu vykopl Bezouška, hlídající naši pravou tyč, z brankové čáry gólovou střelu. Hosté byli v prvním poločase lepším týmem a nepouštěli nás do dalších příležitostí. My jsme se jim v první půli vyrovnali pouze v bojovnosti. Hrálo se poměrně tvrdě a styl rozhodování rozhodčího takovou hru připouštěl. Mimo několika málo soubojů, které byly za hranou, se však hrálo fér. Trochu nám zatrnulo při zákroku Eichelmanna těsně před vápnem, ale rozhodčí nebyl úzkoprsý. Vyšel nám jeden rychlý protiútok, ale přečíslení soupeře se nám nepodařilo dotáhnout do konce. Další šance Hostovic přišla ve 30. minutě, ale střela z vápna prolétla těsně vedle tyče a jednu střelu vytáhl Jeřábek ze šibenice. Ve 36. minutě se Jeřábek zapotil znovu, když vyrážel na roh tečovanou střelu a tři minuty poté jsme jen fandili míči prolétnuvšímu nad břevnem. Když už to vypadalo, že vedení do poločasu udržíme, ztratil Bezouška netakticky míč a Hostovice prudkou ranou z vápna k tyči srovnali 1:1.

Branka obdržená v poslední minutě poločasu příliš pohody do kabiny nepřinesla. Kvalita soupeře a jím předváděná hra nás však motivovala ke zlepšení naší hry. Hlavně hra po stranách nám v prvním poločase nefungovala.  Vstup do druhého poločasu byl však katastrofální. Soupeř se ve vápně protáhl kolem Bezoušky. První střelu Jeřábek vyrazil před sebe, ale následná dorážka už skončila pod břevnem 1:2. Hecíř Galaš burcoval mužstvo a pral se v mnoha vzdušných soubojích. Dostal se i do jedné šance, ale vystřelil slabě. Až do 60. minuty se bojovalo od vápna k vápnu, ale posledních třicet minut utkání jsme se začali prosazovat i my. Bezouška vybídl dlouhým autem Galaše ze strany do vápna. Ten vymyslel krásný lob, který gólman s obtížemi vyrazil na roh. V 62. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Očipka se od postranní čáry proháčkoval do vápna a dobře naservíroval míč nabíhajícímu Brázdilovi, který prudkou ranou nedal gólmanovi šanci 2:2. Vypadalo, že hostům trochu dochází dech a hru jsme tak minimálně srovnali. Čtvrt hodiny před koncem jsme výsledek otočili. Valenta zleva poslal míč nabíhajícímu Sejkorovi, který akrobaticky z voleje a velkého úhlu prostřelil brankáře 3:2.
Zápas se mu celkově příliš nevydařil, ale tímhle kouskem vše napravil. Z vedení jsme se však neradovali dlouho. Jako se nám to stalo už několikrát, inkasovali jsme hned po rozehrávce. Obrana se před soupeřem rozestupovala a lehce ho nechala proniknout do vápna a přesně zacílit 3:3. Chvilku jsme byli opaření a za minutu musel Jeřábek opět zachraňovat. Závěr zápasu už patřil nám, když hlavně Očipky bylo plné hřiště a soupeř si s ním nevěděl rady. Dvakrát jsme se zlobili na sudího, když jsme měli pocit, že měl pískat penaltu. Jednou byl v pokutovém území poslán k zemi právě Očipka, který však po zápase uznal, že bránící hráč mu odebral míč čistě a poslal ho na roh. Po jeho rozehrání si v souboji o míč Eichelmann pomohl drobným zatáhnutím, na což soupeř reagoval kopnutím do nohy, ale rozhodčí to viděl jinak a ještě ukázal našemu obránci žlutou kartu za jeho reakci „To s děláš pr…“ Už to vypadalo, že půjdeme na penalty, ale sudí nahlásil, že nastaví tři minuty. V poslední minutě nastavení poslal dlouhý míč Očipka na nabíhajícího Bezoušku. Obránce míč hlavou pouze lízl Bezouška, kterému to v zápase tentokrát příliš nešlo, míč dobře zpracoval a vlétl s ním do vápna, kde byl dalším bekem nemilosrdně poslán k zemi. Penalta byla jasná a rozhodčí neváhal s jejím odpískáním. Míč si vzal nejzkušenější Očipka. Brankáře „poslal do Oldřichova a míč uklidil do Bělé“ 4:3. Po zápase a nějaké slivovici přiznal, že ani pro něj nebylo úplně snadné jít na penaltu v poslední minutě.
Rozhodčí po pokutovém kopu utkání ihned ukončil a my jsme se tak mohli poprvé na jaře doma radovat ze tří bodů.

Výhra to byla tentokrát šťastná, jelikož soupeř byl hlavně v první půli lepší. Nám však patřila závěrečná pasáž, kdy to vypadalo, že Hostovicím malinko došlo. Na celém mužstvu byla tentokrát vidět touha po úspěchu a i když se chvílemi nedařilo úplně podle představ, bojovnost nás zdobila po celé utkání. Jeřábek předvedl několik důležitých zákroků a na obdržených brankách nenese vinu, Huček dirigoval obranu výborně, Humlíček zastoupil Němce, co se
týče defenzivy dobře a Eichelmann s Bedrníčkem na krajích byli až na nějaké drobné chyby spolehliví. Brázdil s Valentou to měli ve středu zálohy těžké, ale oba figurovali u našich branek, stejně jako Sejkora s Bezouškou, kteří jinak neměli svůj den. Oba útočníci Očipka s Galašem se trefili a jejich výkon byl i jinak kvalitní. Za týden hrajeme ve Velkém Šenově, který ještě nevzdal boj o záchranu, ale neradi bychom se z tohoto výletu vraceli bez bodů.

Hodnocení pozápasového posezení je jednoduché. Tréňa to pěkněnačal a pak už to byla jízda. Tradičně dobří byli Houska a Libi s Galim, ke kterým se kvalitně připojili Oči, Vráťa, Bezy, Vála a Bedrs.  Jednoznačným vítězem byl však Poldinou vyhlášen Romes, jelikož sledovala jeho brilantní odchod z hospody a nástup do taxi.

Hráči utkání Unionu: Očipka, Galaš, Huček, Jeřábek

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ