Mistrovský zápas – 10. kolo FK Chuderov – Union

Mistrovský zápas – 10. kolo FK Chuderov – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas – 10. kolo    29.10.2016      10.45            

FK Chuderov – Union  4:3 (1:2)   Branky Union: Murdych 2, Očipka

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Brázdil,  Zvolský, Bedrníček  –  Eichelmann, Huček (K), Kalaš, Sejkora – Očipka, Murdych

Na střídání: Syrovátka, Nedvěd, Galaš

Chyběli: Sobotka, Němec J., Němec M. (zranění), Mrváň (absence), Hampl (v práci)

Trenér: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Naše přání, aby se nám někteří zranění a nemocní z minulého týdne uzdravili, se splnila jen částečně. Jeřábek byl do branky připraven, taktéž Sejkora do pole, ale naopak už po rozcvičce bylo jasné, že Galaše zranění na plac nepustí a Eichelmann to šel víceméně jen zkusit, ale na hřišti vydržel se sebezapřením necelou čtvrthodinu a musel být střídán Nedvědem.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácím. Hned v první minutě utkání si vypracovali gólovku, ale naštěstí pro naše mužstvo nebyli úspěšní. My jsme se dostali na dostřel v  5. minutě. Murdych byl faulován na hranici pokutového území a dostali jsme možnost k zahrání trestného kopu. Bylo to spíše pro leváka, tak to zkusil Huček, ale trefil jen zeď. Dvě minuty nato posunul Očipka na Murdycha, ale ten mířil vedle. Tím naše aktivita na nějakou dobu skončila a hráli především domácí. Ve 22. minutě se krátkými přihrávkami dostali až na penaltu, ale finální střela mířila vedle. Ve 32. minutě nás postihla další pohroma. Kapitánu Hučkovi se obnovilo zranění. Na hřiště šel Syrovátka a my tak měli po půl hodině prázdnou lavičku. Ve 34. minutě jsme šli středem pole do rychlého protiútoku, ale Kalaš zkazil přihrávku na Brázdila, míč ukořistili domácí a veterán Vosyka neváhal a napřáhl z 30-i metrů. Jeřábek v naší svatyni měl zakrytý výhled urostlým Zvolským, zareagoval pozdě, na míč si sáhl, ale jeho cestě do sítě zabránit nedokázal 1:0. Nejkrásnější brankou utkání vyrovnal ve 40. minutě Očipka. Na rohu pokutového území, asi 35 metrů od branky nevěděl co s míčem, tak ho vypálil na bránu. Prudká, křížná střela mířila přímo do šibenice, otřela se o břevno a skončila k naší radosti v síti 1:1. Oči tvrdil, že „ani Ivo Viktor v najvetšej sláve, nemal nárok“. 42. minuta nám přinesla další úspěch. Povzbuzený Očipka hledal dlouhým pasem nabíhajícího parťáka z útoku Murdycha. Domácí gólman se snažil míč letící vápnem zachytit, ale nebyl úspěšný. Murdych si míč zpracoval, naznačil střelu do z poloviny odkryté branky, nechal po zaseknutí proletět kolem dobíhajícího beka a pak s přehledem propálil gólmana střelou na přední tyč 1:2.

Poločasová přestávka i tak neprobíhala úplně v klidu, neboť další hráči hlásili drobné šrámy, ale bylo jasné, že se musíme snažit co nejdéle odolat tlaku domácích a snažit se rozhodnout z rychlého protiútoku. V 57. minutě Nedvěd, který jinak neodehrál povedený zápas, vybojoval na půlce míč, došel s ním až k pokutovému území a ideálně ho posunul Murdychovi, který míč mazácky dloubl přes brankáře, a vedli jsme rozdílem dvou branek 1:3. Minutu poté se zápas lámal. Do 100% šance se dostal Sejkora, ale netrefil z 25 metrů prázdnou branku. V 65. minutě už nás to začínalo mrzet. Domácí poslali ostrý centr do vápna a zcela nekrytý Gabriel hlavou překonal Jeřábka 2:3. V 67. minutě jsme opět mohli jít do dvoubrankového vedení. Murdych v samostatném brejku mířil mezi nohy domácího gólmana, ale střela se o jeho nohu otřela a skončila vedle branky. V 70. minutě Humlíček místo jednoduchého odkopu míče za plot posouval dozadu na Jeřábka, ale byl z toho zbytečný rohový kop, ze kterého nás opět hlavou potrestal vystřídavší Protschke 3:3. Domácí se dostali na koně a na nás se valil jeden útok za druhým. Velký závar v 81. minutě jsme ještě přežili, ale za dvě minuty už bylo zle. Domácí hráč se lehce protáhl kolem Humlíčka a poslal vysoký míč na zadní tyč. Jeřábek si hlídal přední klacek a obránci nedokázali pokrýt znovu Protschkeho, opět hlava, opět gól 4:3. Domácí hráči se pak stáhli a naši už neměli sílu na nápor. Do jediné pološance se dostal v 87. minutě Murdych, kdy k němu po centru propadl míč až na zadní tyč, ale mířil vedle.

Škoda, že Galaš nebyl schopen nastoupit a Eichelmann dohrát, jelikož nás Chuderov sestřelil ze vzduchu a tihle dva by určitě něco odtrkali. Našim hráčům nelze na hřišti favorita soutěže upřít snahu a zasloužili si nějaký bod domů odvést. Nebylo k tomu daleko, ale to by nám musela fungovat hra po stranách hřiště, kde nás Chuderov jednoznačně přehrával. Kdyby naši krajní hráči podali alespoň standardní výkon, museli jsme vyhrát. Výborný zápas odehrál Očipka, kterého domácí dokázali zastavovat jen díky nedovoleným zákrokům, Murdych byl aktivní a produktivní a Brázdil se Zvolským předvedli solidní výkon. Jeřábek v brance něco posbíral, ale jsme u něho zvyklí i na větší přínos. Ostatní naše hráče zdobila snad jen bojovnost. Pravdou je, že co se týče zranění, vypíjíme kalich hořkosti do dna a sráží nás to, že každý zápas nastupujeme v silně obměněné sestavě. Na druhou stranu si hráči z lavičky musí říct o další šanci a to se zatím daří jen Zvolskému. Odstrašujícím příkladem je přístup Mrváně, který jeden zápas odehraje solidně a pak ho týden bez omluvy nevidíme….

Hráč utkání Union: Očipka

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ