Mistrovský zápas – 10. kolo Slovan Chabařovice – Union

Mistrovský zápas – 10. kolo Slovan Chabařovice – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 10. kolo

24.10.2015 11.00

Slovan Chabařovice – Union 0:3 (0:1)

Branky Union: 25., 49., 67. Očipka

Sestava: Jeřábek – Vyskočil, Brázdil (K), Němec M., Humlíček – Eichelmann, Bedrníček, Kalaš, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Němec J., Bezouška, Zvolský

Trenér: Bedrníček st.

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Šohaj (nekomunikuje), Rohlíček (po noční), Fojt (zranění), Sobotka (rodinné důvody)

Ve středu po 14. hodině se přihodila další radostná událost…. Oči s Nikčou se dočkali malého Petera „Dubovského“, čímž rozpoutali peklo na Starém Městě a hlavně v Tangu. Pyšný otecko si nejprve zjistil, zda není „reštika“ podpojištěná a pak rozjel oslavu narození syna ve slovanistickém stylu, což rádi překousli i pravověrní fanoušci… Obyvatelé sídliště, v čele s Ferrym, měli tentokrát problémy se spánkem, ale prvorozeného syna je třeba zalít…. Oči v restauraci po litru slivovice hlásil, že na počest syna v sobotu „rozjebe“ Chabařovice hattrickem, což bylo i naše přání…spíš sen. Oslavy se účastnil i Houska, který nám tvrdil, že pokud budeme mít smůlu a padne mlha, neuvidíme na chabařovickém letišti ze střídačky na tribunu. Brali jsme ho s rezervou, ale i jeho slova se v sobotním dopoledni potvrdila….

Našemu slovenskému Honzo Šimákovi, synovi známého stropkovského futbalisty Mariána, nebylo zprvu po chuti nastoupit proti místnímu SLOVANU a ještě na letiště, když ví, že kdejaký čtyřicetiletý hráč toho naběhá víc než on…. Nakonec však podlehl přemlouvání, kousl se, přetáhl si desítku přes hlavu a šel na plac.

Každému, kdo se před utkáním podíval na tabulku domácích a venkovních zápasů, bylo jasné, že se jedná o zápas kola…..domácí nejlepší doma, Union lídr venku. Trenér provedl, proti poslednímu utkání, jednu změnu, kdy Bezoušku nahradil omilostněný kapitán Brázdil. Zřejmě během trestu zapomněl na
svou funkci a pásku si pak během zápasu předával s „Pláničkou“. Zřejmě budeme muset jeden trénink věnovat nácviku nošení kapitánské pásky, abychom se vyvarovali věčným problémům.

Utkání, ve kterém se hrálo o šest bodů, jsme rozehráli s přehledem. Nebáli jsme se držet míč, několikrát si ho vyměnit a pak posílat na naše hroty. Domácí neměli na naši hru příliš čím odpovídat a jejich pokusy o rychlé náběhy s přehledem kontrolovala naše defenziva vedená zkušenými Marcelem Němcem a Standou Jeřábkem. Velkou hru rozehrála i naše letošní opora středové řady Roman Kalaš. Připsal si tolik úspěšných skluzů a vyhraných osobních soubojů, že by to stačilo na celou sezonu. K nelibosti domácích hráčů i fanoušků jsme tentokrát vyrukovali s tvrdou, ale fér hrou. Domácí fans, stojící přímo za naší lavičkou, byli v prvním poločase hodně slyšet a naši hráči i rozhodčí byli terčem častých urážek. Na venkovním hřišti je to však znamení naší kvalitní hry a jejich zmaru.

Očiho středeční prognóza se začala naplňovat ve 25. minutě, kdy svým, pro někoho překvapivým, vířivým pohybem donutil stopera k chybě a na počest leváka Petera Dubovského svojí slabší levou uklidil „šmudlu“ k tyči 0-1 a mohl si tak vychutnat s ostatními spoluhráči „chovací“ oslavu gólu. Poté se ještě dostal k překvapivé střele Vojta Galaš, ale domácí brankář ji s námahou vytáhl na roh. První komplikace před přestávkou přišla ve 38. minutě, kdy se Marcel Němec po pádu udeřil do hlavy o trávník. Bezprostředně po úderu tvrdil, že to půjde, ale při pokusu vstát, se zamotal a bylo jasné, že je potřeba střídat. Na trávník tak šel Honza Němec a ve zbytku utkání svého jmenovce plnohodnotně nahradil. Ve 40. minutě ještě přišel tradiční blikanec Libora Eichelmanna oceněný žlutou kartou a šlo se do kabin.

Po přestávce, ve 49. minutě, jsme nádhernou kombinací na jeden dotek donutili k potlesku i domácí fanoušky. Míč létal z nohy na nohu mezi Galašem a Bedrníčkem, až se dostal ke Kalašovi, který míč dloubl přes obránce a Očipka z voleje napálil míč kolem hlavy gólmana pod břevno 0-2.
Za tohoto stavu se dostali k tutovce i domácí, ale Jeřábek v bráně chtěl další nulu. Gólovou hlavičku dokázal vyrazit a následná dorážka skončila k naší radosti mimo. Za zmínku stojí i pokus Brázdila z půlky hřiště, kdy si všiml venku stojícího brankáře, který však skončil vedle tyče.

Hattrick zkompletoval Očipka v 67. minutě. Napřáhl ze 30-i metrů a ranou do šibenice, která se otřela o břevno, vymetl všechny pavučiny ze soupeřovi branky 0-3 a spoustu domácích fandů tím poslal na oběd. Po zápase sháněl někoho se svářečským průkazem, protože břevno je po té ráně určitě prasklé…

V 73. minutě soupeř nevybíravým zákrokem zranil Tomáše Humlíčka a došlo tak ke druhému nucenému střídání. Na hřišti ho vyměnil Mrváň. Ještě předtím šel na hřiště Bezouška za Sejkoru. V 75. minutě pustil Oči na plac „Míšu“ Zvolského a při odchodu ze hřiště mu tleskal celý „štadión“. Před koncem zápasu ještě vyfasoval Galaš žlutou, aby v tom nenechal svoje dvojče samotné.

Touto výhrou, kterou jsme vyválčili jako tým, vedený na hřišti generálem Očipkou, jsme si upevnili pozici nejúspěšnějšího venkovního mužstva a nezbývá než doufat, že Tisá už to odnese i doma.

Po zápase jsme se sešli téměř všichni v Trojkách, kde jsme řádně oslavili vítězství a hlavně narození Petera a ještě jednou i Terezky. Ani zde nemůžu nevyzdvihnout výkon Romana Kalaše, který i třetí poločas odmakal ve velkém stylu. Z podniku jsou hlášeny drobné ztráty na majetku, které se nám jistě podaří uhradit, abychom zde i nadále mohli slavit další vítězství a přírůstky…

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ