Mistrovský zápas – 11. kolo Union – Spartak Tisá

Mistrovský zápas – 11. kolo Union – Spartak Tisá

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 11. kolo

31.10.2015 10.30

Union – Spartak Tisá 3:3 (2:0) 5:4 na penalty

Branky Union: 10., 40. Očipka, 59. Sobotka

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Němec J, Němec M., Bedrníček – Bezouška, Brázdil (K), Kalaš, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Zvolský, Sobotka, Vyskočil

Trenér: Bedrníček st.

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Šohaj (nekomunikuje), Rohlíček (?), Fojt (zranění), Humlíček (zranění)

Jasným cílem, s kterým jsme do utkání vstupovali, byl zisk tří bodů a prolomení domácí mizérie. Hosté dorazili v červeném a my jsme tak byli nuceni obléknout do nádherného podzimního počasí zelené retro dresy s dlouhým rukávem. Oproti poslednímu utkání byly provedeny v základní sestavě dvě změny, kdy Honza Němec a Bezouška nahradili Vyskočila s Humlíčkem. Humlíčkova absence byla vysvobozením pro Ferryho Sobotku, který opět nezklamal a z báglu v kabině vytáhl pouze jednu kopačku…Humlajs ho tak musel zachránil svou výbavou.

Začátek utkání se odvíjel podle našich představ. Měli jsme mírnou herní převahu, která vyústila v 10. minutě ve vedoucí branku, kdy Brázdil přistrčil v pokutovém území míč Očipkovi a ten se tváří v tvář gólmanovi nemýlil 1:0 a upevnil si pozici našeho nejproduktivnějšího hráče. V zápase se chvílemi jiskřilo, ale hlavní sudí Topinka si dokázal poradit. Hosté se dostávali jen ke střelám z dálky, které nemohly ohrozit naší branku. Z naší strany se dostával do šancí Vojta Galaš, ale nebylo mu tentokrát souzeno. Podílel se však na naší druhé vstřelené brance. Při jedné z našich útočných akcí, ve 40. minutě, zahrál hostující hráč úmyslně rukou, rozhodčí nechal výhodu a Galaš byl ve vápně sražen. Rozhodčí neváhal s odpískáním pokutového kopu, o jehož zahrávání bylo z našich řad více zájemců, ale míč nikomu nepůjčil Očipka a po „lafatovsku“ zvýšil na 2:0.

O poločase si řekl o střídání Jirka Sejkora, který měl po jednom ze soubojů pohmožděný krk a trenér se tak rozhodl vypustit „Krakena“ Sobotku.

Ferry se postavil na svou „oblíbenou“ levou zálohu a začal jezdit jako pila. Nejprve přejel jednoho soupeře „kriminálním“ skluzem a potom nám v 59. minutě ukázal gólovou oslavu. Sobotka si naběhl za obránce na pas Očipky, míč si bezvadně zpracoval a loboval vybíhajícího brankáře 3:0 a připsal si za Union první zásah. Z dalšího útoku jsme mohli soupeře definitivně dorazit, ale Bezouška vsítit nedokázal. Za další dvě minuty však hosté dokázali snížit z přímého kopu zahrávaného z 35 metrů po faulu Brázdila. Míč před Jeřábkem skočil, ale i tak ho měl chytat do zubů a ne ho lovit ze sítě 3:1. Tím začala příšerná půlhodina, kdy jsme úplně vypadli z role. Záloha nám přestala existovat, obrana nestíhala, gólman neměl svůj den a Gali by nedal gól ani do půlnoci. Už za dvě minuty přišla další pohroma. Bedrníček nepohlídal v pokutovém území hráče, který tečoval střelu za záda našeho brankáře 3:2.
Hosté se chopili šance a na nás padla obrovská deka připosranosti. Z dalšího přímého kopu trefili hosté tyč, která zvoní ještě teď.

My jsme nebyli schopní držet míč a byla to z naší strany obrovská křeč. Další trest přišel v 78. minutě a opět u toho figuroval nešťastník druhého poločasu Bedrníček, okolo kterého se prohnal hostující hráč, a celá akce skončila vyrovnáním na 3:3. Chyby před vyrovnáním se dopustil již Kalaš ve středu pole, když nechal soupeře bez souboje postupovat vpřed. Rozhodčí ukončil utkání o 8 minut dříve, ale po intervenci nechal utkání dohrát. V dohrávce už nemělo ani jedno z mužstev výraznější šanci a o plusovém bodu tak musely rozhodnout penalty.

Jeřábek jednu z penalt chytil a sám ve čtvrté sérii proměnil. Před ním byli úspěšní Očipka, Brázdil a Bedrníček. Bezouška však svůj pokus v páté sérii neproměnil a muselo se tak pokračovat dál. Soupeř v šesté sérii poslal pokus mimo branku a Honza Němec měl pevné nervy, takže plusový bod zůstal doma.

Máme tak první dva body získané na domácím hřišti, ale podle průběhu zápasu jsme spíš jeden ztratili a ještě jsme se stihli pěkně rozhádat ještě na hřišti….škoda

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ