Mistrovský zápas – 15. kolo TJ Unčín – TJ Union Děčín

Mistrovský zápas – 15. kolo TJ Unčín – TJ Union Děčín

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 15. kolo 2.4.2016 13.00

TJ Unčín – Union 0:0 (3:4 PK)

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Fojt, Němec J, Bedrníček – Bezouška, Brázdil (K), Kalaš, Mrváň – Očipka, Zvolský

Na střídání: Nedvěd

Trenér: Bedrníček st.

Asistent trenéra: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Humlíček (zranění), Valenta (zranění), Syrovátka (nemoc), Galaš (zranění), Němec M. (v práci), Vyskočil (nemoc), Sobotka (zranění), Sejkora (omluven)

S Unčínem nás čekal v Krupce další velmi těžký zápas a nám se základní sestava hroutila pod rukama a ani hráčů čekajících na šanci nebylo příliš. Marodi se ne a ne uzdravit, tak jsme se rozhodli oslovit Honzu Nedvěda, jestli by to zase nechtěl zkusit. Honza souhlasil a tak jsme na poslední chvíli ladili administrativu, aby mohl nastoupit. Tři hráči z poslední vítězné základní sestavy chyběli, ale přesto jsme se nechtěli vracet s prázdnou. Po dlouhé zimní přípravě mají hráči „umělky“ plné zuby, ale takovou hrůzu, jaká nás v krupské kleci přivítala, jsme nečekali. Ten mlat pouze vzdáleně připomínal umělou trávu první generace a hřiště bylo také poměrně úzké, čehož umí, jak jsme prvních třicet minut zjistili, domácí dobře využít. Předzápasovou

nervozitou zřejmě trpěl vedoucí mužstva, který na zápas zapomněl vzít lahve na pití a míče, za což byl Jeřábkem v kabinách vyplísněn. Jestli ale bude dál držet čistá konta, ať si kecá…:-)

Domácí nám prvních třicet minut zápasu nedali čuchnout. Hráli agresivně, výborně dostupovali naše hráče a vůbec nám nepůjčovali balón. Pepik Mrváň, který nastoupil po dlouhé době v základní sestavě mistrovského utkání, prvních deset minut na lajně pěkně „vlál“, ale postupem času a po domluvě asistenta Husáka, se zklidnil a zbytek svého pobytu na hřišti už odváděl dobrou práci. Zápas dvou rozdílných poločasů odehrál i David Fojt. V prvním se mu příliš nedařilo, ale ve druhém přidal na agresivitě a byl jedním ze strůjců bodového zisku. Naše hráče probudil až příjezd našeho předsedy Zlámala.
Asi se báli, že by ho pohled na náš tragický výkon otrávil a znechutil mu jeho další práci pro klub. Množství osobních soubojů nenechávalo chladným ani
sudího, který rozehrál slušný mariášek. Záhy tak bylo jasné, že dohrát v plném počtu, bude zázrak. Během první půlhodinky se nám zažlutili Fojt, Kalaš, Bedrníček a Bezouška, což bylo způsobeno i tím, že jsme byli všude pozdě. Do té třicáté minuty podnikali domácí jeden útok za druhým, ale všechny končily téměř výhradně před vápnem, nebo střelami, které nemohly Jeřábka vystrašit. Domácí hráči měli z našeho „čapáka“ velký respekt. Ani se jim nedivím. V těch brankářských dupačkách, ve kterých nastoupil, vypadal fakt nebezpečně :-).

Na dostřel soupeřovi brány se dostal až Očipka ve 28. minutě, ale mířil doprostřed. Toho se po celý zápas snažil podporovat Zvolský, ale nějaká ty dekagramy navíc mu jeho snahu značně komplikovaly. V tréninku to bude chtít nějaká závaží navíc a ono se to srovná. Ve 31. minutě rozehrál Kalaš
trestný kop po faulu na Bedrníčka. Následná Eichelmannova hlavička, ale nebyla přesná. Do poločasu jsme ještě dvakrát zahrozili z rohových kopů. Nejprve ve 40. minutě mířil hlavou nad Brázdil, za kterým byl možná lépe postavený, ale němý Eichelmann. V poslední minutě prvního poločasu zahrál Očipka rohový kop na Bezoušku, ale jeho střelu brankář vyrazil.

Druhou půli jsme rozehráli mnohem lépe, což bude asi způsobeno neutuchající fyzickou kondicí našich plejerů. Obrana začala lépe poslouchat svého lídra Honzu Němce a začali jsme se tlačit více dopředu hlavně po pravé straně, kde si velice aktivně počínal Bezouška, výborně zajišťovaný Eichelmannem, jenž ve druhé půli vyhrál spoustu soubojů. V 52. minutě pálil, z přímého kopu Očipka, ale skončilo to pouze rohovým kopem. Další centr do vápna se snažil zkrotit subtilní Mrváň, ale bylo to poslední, co v tomto utkání předvedl. Soupeřovi obránci ho neúmyslně poslali k zemi s krvavým zraněním na hlavě, které mu bylo ošetřeno záchranářem, který se v areálu nacházel. Nedvěd, který se podle svých slov cítil maximálně na deset minut, se tak podíval na hřiště už v 57. minutě a svým výkonem rozhodně nezklamal. K dobrému výkonu mu pomohl i zkušený Bedrníček, který ho zezadu jistil. Chvilku nato zahrával přímý kop po faulu na Očipku Bezouška, ale gól z toho nebyl. V 69. minutě Brázdil po rohu opět hlavičkoval nad břevno. V 75. minutě byl surově ve středu hřiště sražen Kalaš. Následný trestný kop sklepl Bezouška na Eichelmanna, ale jeho střela neměla gólové parametry. Velkou šanci domácích v 85. minutě jsme přežili a rozhodnout jsme mohli v poslední minutě, kdy Bezouška přihrál Očipkovi do gólovky, ale soupeřův gólman také nebyl žádné ořezávátko… V poslední minutě se naplnilo naše chmurné očekávání. Roman Kalaš se skluzem pokoušel přerušit poslední soupeřovu akci, ale rukou změnil směr balónu. Rozhodčí neváhal a Romes si tak po dlouhé době prohlédl červenou kartu zblízka.

O bodu navíc se tak muselo rozhodnout v penaltách, jejichž zahrávání jsme zahajovali. V první sérii bezpečně proměnil Brázdil, soupeř také, i když Jeřábek trefil stranu 1:1, ve druhé Bezouška neproměnil, soupeř se štěstím ano 1:2, ve třetí sérii vymetl Bedrníček šibenici, soupeřův pokus náš čaroděj zneškodnil 2:2, chycenou penaltou povzbuzený Jeřábek nemohl ve čtvrté sérii mířit přesněji…míč olízl tyč, soupeř proměnil 3:3, v páté sérii Očipka ala Lafata a soupeři zkazil radost skvělý Jeřábek…vítězství 4:3. Po Jeřábkově zákroku tak mohla naplno propuknout radost v našem týmu. Všeobecného
veselí se účastnili i zranění Galaš s Humlíčkem, kteří ukázali klubové srdce a na zápas jeli s námi. Jediný, kdo smutnil, byl známý milovník pokutových kopů Eichelmann, který se těšil, že rozhodne v desáté sérii:-)

Dnešnímu výkonu občas chyběla fotbalovost, která však byla nahrazena nezměrnou vůlí a bojovností, za kterou si všichni hráči zaslouží pochvalu. Poděkování patří i Lence, Hamplikovi a Robertovi, kteří na nás také byli zvědaví. Dál držíme skvělou venkovní bilanci a těšíme se na Chlumec příští týden doma. Doufáme v uzdravení marodů a těšíme se na jejich návrat.

Nejlepší hráči: Jeřábek, Bezouška, Němec J.

fotografie ze zápasu naleznete zde: http://uniondc.rajce.idnes.cz/Uncin_-_Union_Decin_2.4.2016/

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ