Mistrovský zápas – 16. kolo TJ Union – TJ Chlumec

Mistrovský zápas – 16. kolo TJ Union – TJ Chlumec

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 16. kolo 9.4.2016 13.00

Union – TJ Chlumec 1:1 (1:0) PK 4:5 Branka Union: Brázdil

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Němec J, Němec M., Humlíček – Bezouška, Brázdil (K), Bedrníček, Mrváň – Očipka, Zvolský

Na střídání: Vyskočil, Fojt, Sobotka, Nedvěd

Trenér: Bedrníček st.

Asistent trenéra: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Valenta (zranění), Syrovátka (nemoc), Sejkora (omluven), Galaš (zranění), Kalaš (v trestu)

Začátek utkání nám nebývale vyšel. V 5. minutě vlétl Eichelmann důrazně, po výkopu soupeřova gólmana, do souboje a vybojoval míč pro Očipku. Ten neváhal a nabídl míč do strany na Mrváně, který poslal ukázkový centr na malé vápno. Tam už byl ve vzduchu pověšený Brázdil a hlavou nás poslal do vedení 1:0. Rychlé vedení nás ale vůbec nenakoplo a naopak soupeř vzal otěže zápasu do svých rukou a začal nás přehrávat ve středu pole. Oba dva Němci ve středu obrany se tak měli co otáčet a při několika šancích hostí při nás stálo i štěstí. K dalšímu ohrožení branky Chlumce jsme se dostali až ve
22. minutě, kdy autový specialista Bezouška našel z vhazování Eichelmannovu hlavu na malém vápně, ale brankář střelu vyrazil. Podobná situace se v prvním poločase ještě jednou opakovala. Eichelmann po Bezouškově vhazování prodlužoval na zadní tyč, ale tam pohříchu žádný dobíhající hráč nebyl. V 25. minutě se dostal soupeř po chybě Humlíčka ke střele z malého vápna, která však mířila nad branku. Za dalších pět minut nám znovu zatrnulo. Jeřábkovi vypadl míč z rukavic, soupeř byl opět v šanci, ale srovnat se mu nepodařilo. Jedna z mála rychlých akcí se nám povedla ve 41. minutě utkání, ale Mrváň tentokrát míč poslal daleko za nabíhající hráče. Z protiútoku se dostali ke střele hosté, ale letěla znovu do oblak. V poslední minutě prvního poločasu jsme mohli vedení navýšit, ale Mrváň poslal po rychlé akci z pravé strany centr těsně nad nabíhající Bezoušku s Brázdilem.

Vzhledem k mizerné hře, kterou jsme předváděli, se trenérský tandem rozhodl trochu přeházet sestavu. V tomto utkání neviditelný Zvolský se šel sprchnout a byl nahrazen Nedvědem. Bedrníček byl stažen na levého beka, Humlíček se stěhoval napravo a Eichelmann do zálohy. Ani tyto změny naši hru neoživily, soupeř se dál tlačil za vyrovnáním a bylo znát, že se chce vyhrabat z pásma sestupu. Ve 49. minutě měl velkou šanci po rohovém kopu Očipky opět hlavou Brázdil, ale tentokrát letěla střela metr nad břevno. Za dvě minuty už bylo zle. Bedrníčka soupeř v osobním souboji přetlačil a poslal centr do vápna. Humlíček nezachytil náběh soupeřova útočníka, který míč z voleje poslal za Jeřábkova záda 1-1. Dalších pětadvacet minut byl soupeř v „laufu“ a prakticky každý z jeho útoků byl zakončen nebezpečnou střelou. Našim hráčům nelze upřít bojovnost a snahu, ale fotbalovou tomu chyběla. Soupeř nám vůbec nedovoloval při rozehrávce rozvinout postupný útok a Jeřábek byl nucen pouze nakopávat míče, které jsme však nebyli schopni
podržet a míče se okamžitě vracely zpět. Nedvěd, který do druhé půle nahradil Zvolského, zpočátku pár míčů podržel a rozehrál, ale postupem času upadl do šedi svých spoluhráčů. Čtvrt hodiny před koncem soupeř nastřelil břevno, na což odpověděl Bezouška sólem přes polovinu hřiště, zakončeným střelou, kterou brankář vyrazil na roh. V 79. minutě Humlíčka hrajícího po zranění během druhé půle vystřídal Vyskočil. Bezouška se pokusil vrátit vedení na naši stranu ještě deset minut před koncem, ale nebyl úspěšný. V úplném závěru si připsal start i Sobotka, ale ani se nedostal do kontaktu s míčem.

Ve druhém zápasu po sobě jsme tak šli na penaltový rozstřel. Začínal Brázdil, ale střela doprostřed se neujala, soupeř také nedal 0:0, na druhou sérii šel Honza Němec a střílel vysoko nad, soupeřův pokus lapil Jeřábek 0:0, penaltová jistota Bedrníček s přehledem, soupeř dal 1:1, Jeřábek mazácky, soupeř dal 2:2, Očipka klasika, soupeř dal 3:3, Marcel Němec s jistotou, soupeř dal 4:4, Mrváň školácky neproměnil, soupeř ano 4:5.

Naše bodové počínání má na jaře klesající tendenci, ale zatím jsme bez bodu ještě nezůstali, což je v takto vyrovnané soutěži víc než důležité. Naše hra také není optimální, ale vzhledem k problémům s poskládáním sestavy v důsledku zranění a nemocí se asi není čemu divit. Horší je, že další dva hráči hlásí zdravotní újmu a jsem zvědav, koho vylovíme z klobouku příští týden. Snad alespoň Kalaš překvapí a dorazí.

Na to, že jsme nezískali doma plný počet bodů, probíhalo odpoledne a večer ve velkém stylu. Nepasterizovaná „gábina“ tekla proudem a i jinak se děly věci. Na to už se ale musíte zeptat mladších…. Oči to nazval Karnevalem….. Vím jen, že „Libi“ bojoval o základní sestavu i ve třetím poločase při záchraně našeho předsedy a Oči se producíroval po venku do půl těla….

Fotky z utkání jsou zde http://uniondc.rajce.idnes.cz/Union_Decin_-_Chlumec_9.4.2016

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ