Mistrovský zápas – 24. kolo – SK Tisá – TJ Union

Mistrovský zápas – 24. kolo – SK Tisá – TJ Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 24. kolo 5.6.2016 13.30

SK Tisá – Union 4:2 (3:1)

Branky Union: Sejkora, Eichelmann

Sestava: Brázdil – Fojt, Humlíček., Němec J., Bedrníček – Eichelmann, Sobotka, Kalaš, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Nedvěd

Trenér: Bedrníček st.

Asistent trenéra:

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Valenta (nemoc), Jeřábek (v trestu), Němec M. (v práci), Zvolský (absence), Syrovátka (zranění), Vyskočil (absence), Bezouška (absence)

Snažíme se urvat rekord v nasazení co největšího počtu gólmanů v co nejkratším časovém období a tak jsme nominovali do branky kapitána Brázdila, který se stal čtvrtým brankářem ve třech po sobě jdoucích utkáních…. Pravdou je, že tyto kolotoče v sestavě nás zřejmě budou stát lepší umístění ve výsledné tabulce. Ti, kteří jsou za tento stav odpovědní, si snad budou tuto dobu temna dobře pamatovat a v dalších sezónách nebudeme muset tyto brankářské dostihy řešit.

Dva z mladších hráčů se na zápas tak těšili, že nemohli usnout a rozebírali vývoj budoucího zápasu do časných ranních hodin, což nešlo nepoznat při poledním srazu na utkání. Jednomu z nich to paradoxně ve výkonu pomohlo a má „Očim“ nařízeno v této předzápasové přípravě pokračovat, u druhého to bylo horší a dostal tedy přísný zákaz. Nevíme však, zda je to realizovatelné, když se jednalo o „dvojčata“.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a první velkou šanci vymysleli Sobotka s Očipkou pro Galaše v 8. minutě, ale střela šla doprostřed branky. Za čtyři minuty Brázdil zkušeně kontroloval padající list domácích, který skončil na břevně. Dalších deset minut se hrálo za naší mírné převahy. Ve 22. min Očipka nadvakrát zkoušel prostřelit hráz domácích, která však byla pevná, tak posunul na Eichelmanna, ale ten střílel nad branku. Za další minutku narazil sobotka Galašovi, ale ten kopíroval bráchu. Ve 27. min se znovu osmělili i domácí, kterým se povedl náběh za kraj naší obrany, a střelou podél gólmana se ujali vedení 1:0. Za pět minut se nám povedlo srovnat, když Očipka našel ve vápně přesnou přihrávkou Sejkoru, který mířil prudkou ranou přesně 1:1. Naše radost z vyrovnání vedla k nekoncentrovanosti na rozehru domácích a po chybě Sejkory s Bedrníčkem šli domácí opět na rozdíl branky 2:1. Míč se snažil Němec ještě hrudí krotit na brankové čáře, ale marně. Snažili jsme se o vyrovnání, ale domácí hru srovnali a my jsme si nebyli schopni vytvořit jasnou brankovou příležitost. Zřejmě klíčová situace utkání nastala tři minuty před koncem poločasu, kdy domácí vhazovali aut z boku pokutového území. Míč převzal hráč, kterého Bedrníček neuhlídal, prostrčil spoluhráči, který se štěstím prostřelil naše další bránící hráče i gólmana 3:1.

Do druhého poločasu si vyměnili posty Sobotka s Očipkou s tím, že se pokusíme minimálně srovnat. Nejprve Sobotka v 50. min střílel slabě vedle a nato v 55. min vypálil Očipka, kterého domácí celý zápasřádně „masírovali“, nad branku. V 56. min se šel domácí hráč po druhé žluté kartě sprchovat a
začala naše přesilovka. Domácí nechávali vepředu už jen jednoho útočníka a jinak stáli v devíti před vápnem. Tuto hráz se nám povedlo protrhnout v 65.
minutě. Sobotka vysunul v pokutovém území skvěle Sejkoru, který ještě lépe přes celou branku naservíroval Eichelmannovi, před kterým už zývala polovina branky a mohl tak „pohodlně“ zasunout 3:2. Z další akce střílel Očipka těsně vedle šibenice. Povedlo se nám dokonce vyrovnat, když tečovanou střelu Humlíčka uklidil Galaš,¨ale pomezní viděl ofsajd. Domácí hrozili z rychlých protiútoků a varovali nás v 77. minutě, když jeden z nich zakončili střelou do tyče. Za dalších pět minut jsme propadli znovu a Tisá pečetila na 4:2.

Naši hráči byli fotbalovější, ale u domácích byl znát větší hlad po vítězství a za bojovnost a produktivitu si ho zasloužili. U našeho mužstva je znát uspokojení z postavení v tabulce a pocit, že už o nic moc nejde. Také naše problémy s absencí gólmanů to Tisé hodně zjednodušili. Brázdil neudělal žádnou chybu, ale citelně nám scházel svým důrazem ve středu pole. Příští týden nás čeká poslední domácí utkání a s těmi několika desítkami věrných bychom se měli rozloučit vítězstvím.

Hráči utkání: Eichelmann, Očipka, Sejkora

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ