Mistrovský zápas – 7. kolo TJ Soběchleby – Union

Mistrovský zápas – 7. kolo TJ Soběchleby – Union

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 7. kolo

4.10.2015 16.00

TJ Soběchleby – Union 0:2 (0:1)

Branka Union: 15. Bedrníček, 56. Galaš

Sestava: Jeřábek (K) – Vyskočil, Fojt, Eichelmann, Němec M. – Bezouška, Bedrníček, Kalaš, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Zvolský, Humlíček, Sobotka

Trenér: Bedrníček st.

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Brázdil (v trestu), Šohaj (nekomunikuje), Němec J. (omluven), Rohlíček (zranění)

Týden před zápasem byl pro všechny členy klubu hektický. Atmosféra byla třaskavá, nepodařilo se sejít ani k jednomu tréninku a v úterý došlo na výborové schůzi k jednomyslnému odvolání trenéra Malce z důvodů, které jsou všem zainteresovaným dobře známé, a není již třeba se k této události vracet.

Do Soběchleb se nám, i díky předchozím neuspokojivým výsledkům, neodjíždělo lehce, ale mírně jsme se utěšovali tím, že domácí vzhledem k termínové kolizi s utkáním Litvínova, zřejmě nebudou v plné síle. Další komplikace nastala před zápasem, kdy se stabilní stoper Honza Němec nemohl z vážných důvodů dostavit a vzhledem k tomu, že Zdeněk Brázdil stojí po ČK, rozpadl se nám střed obrany. O Němce v základu jsme však nepřišli, protože na poslední chvíli přišel na hostování z Jílového jmenovec Marcel a objevil se na levém beku. Staronový hlavní trenér Bedrníček, tak musel v obraně značně improvizovat, kdy do středu zařadil Davida Fojta a Libora Eichelmanna. Roman Kalaš nastupoval do středu zálohy se sebezapřením, ale vzhledem k jeho aktuální fazoně by byl luxus nechat ho odpočívat.

Domácí měli v úvodu mírnou převahu a hrálo se častěji na naší polovině. Pokud míče nakopávali vzduchem, neměli jsme s odvracením útoků, vzhledem k výškové převaze a výbornému vybíhání kapitána Standy Jeřábka, problémy. Jakmile se pustili do kombinací po zemi, několikrát to hořelo hlavně z naší
pravé strany, ale náš gólman se potkal se skvělou formou. Dvanáctým hráčem domácích bylo i hřiště, které nesnese parametry ani III. třídy.

V 15. minutě jsme se dostali ke slovu. Peter Očipka našel na hranici ofsajdu naběhlého Bohuslava Bezoušku, který poslal míč před branku. Jindy pohybem šetřící Vladimír Bedrníček si naběhl, přihrávku „ekvilibristicky“ zpracoval a míč poslal „šmudlou“ k tyči 0:1. Po zápase nám prozradil, že přesně takhle to chtěl :-).

Dalším problém nastal ve 30. minutě, kdy se zranil David Fojt. Na jeho místo do středu obrany se posunul Marcel Němec a na levého beka šel z lavičky Tomáš Humlíček. Jeho první kontakt s balónem měl málem fatální následky. Humlajs blokoval střelu domácího hráče tak nešťastně, že tečovaný míč přeletěl bezmocného Jeřábka, ale naštěstí skončil jen na břevně. Zřejmě smůlu vybral v předchozích zápasech a ve zbytku utkání se mu dařilo.

Do druhého poločasu jsme vstoupili poměrně aktivně, hru jsme vyrovnali a dostali jsme se i k zahrávání přímých kopů, které končily těsně mimo tyčemi. V 54. minutě zůstal ve vápně ležet Jirka Sejkora a domácí brankář do něj nevybíravě zajel nohou. To vytočilo Vojtu Galaše a začala slušná strkanice, ve které tím pádem nemohlo chybět ani dvojče Libor Eichelmann. Naštěstí bral tento incident rozhodčí s nadhledem a vše se obešlo bez karet.

Po uklidnění šel Oči zahrát rohový kop a v tu chvíli se projevily věštecké vlohy Petra Husáka, který s námi na zápas jel a pomáhal svým bývalým spoluhráčům cennými pokyny od lavičky. Prohlásil, že teď je potrestáme a stalo se…. Skvěle zahraný rohový kop si našel hlavu Vojty Galaše, který prudkou ranou nedal brankáři šanci 0:2 a mohl tak předvést domácímu poušťákovi a divákům vítěznou oslavu. Nelichotivé gesto si neodpustil ani Oči a byl po zásluze odměněn žlutým kartonkem. Za tohoto stavu se nám už dýchalo lépe, ale pořád bylo třeba se mít na pozoru a makat, což hráči bezezbytku plnili. Standa Jeřábek řešil situace skvěle, krajní beci Petr Vyskočil a Tomáš Humlíček zavřeli strany, Libor Eichelmann odtrkal co měl a Marcel Němec výborně celou obranu dokázal řídit i s nakopnutým svalem. Záloha hrála na hranicích možností, střídající hráči odcházeli na lavičku zcela
vyčerpaní. Sejky a Bezy jezdili nahoru dolů, Romes a Bedrs podstoupili spoustu soubojů, hodně odbránili a ještě dokázali podporovat útok. Oči v útoku pookřál, ale branky prý bude střílet, až se narodí malý „Dubovský“. Zatím mu stačí přihrávky…. Jeho parťák v útoku Gali předvedl excelentní výkon. Nejen, že byl stálou hrozbou pro soupeřovu branku, ale oběhal toho spoustu i dozadu a pomáhal při obranných standardních situacích. Takhle bych ale mohl mluvit o všech, kteří se objevili na hřišti.

V 77. minutě vystřídal Jirku Sejkoru František Sobotka, který si tak odbyl premiéru v našem mužstvu. Nastoupil na pro něho nezvyklé pozici levého záložníka. Chvíli se hledal a lítal na lajně jako „janek“,ale postupně se s tím vyrovnal a po zápase si „pochvaloval“, že se pro něho konečně našel ten správný post… :-). V 81. minutě vystřídal nakopnutého Romana Kalaše Pepik Mrváň a v 89. minutě se na hřiště podíval i Michal Zvolský.

Celé mužstvo zaslouží pochvalu za předvedený výkon, enormní bojovnost a morálku. Takhle by to mělo vypadat i v dalších zápasech. Klobouček, pánové…

Nemohu se zde nezmínit o tom, že když jsem dnes ráno otevřel notes, který jsem měl včera na střídačce, musel jsem se zastydět. Stála v něm zpráva. Cituji…: „Ačkoliv jsem vedoucí mužstva, tak jsem opět nezabránil tomu, aby náš nejlepší hráč Miguel del Zvolinho zůstal jen na lavičce. Do budoucna udělám vše pro to, aby se tato situace více neopakovala!!!!“

Jistě námět k zamyšlení… 🙂 🙂

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ