Mistrovský zápas – 9. kolo Union – TJ Heřmanov

Mistrovský zápas – 9. kolo Union – TJ Heřmanov

By
15 května, 2018

Mistrovský zápas I. B třída – 9. kolo 17.10.2015 12.00

Union – TJ Heřmanov 2:3 (1:2)

Branky Union: 44. Galaš, 50. Očipka

Sestava: Jeřábek (K) – Vyskočil, Eichelmann, Němec M., Humlíček – Bezouška, Bedrníček, Kalaš, Sejkora – Očipka, Galaš

Na střídání: Mrváň, Sobotka, Rohlíček, Fojt

Trenér: Bedrníček st.

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Chyběli: Brázdil (v trestu), Zvolský (na výletě), Němec J. (zranění), Šohaj (nekomunikuje)

Až do pátečního poledne probíhal týden v zaběhaných kolejích…. Malý „Dubovský“ si dává na čas, takže Oči má pořád žízeň, účast na úterním tréninku téměř nulová, ve čtvrtek už to bylo na naše poměry solidní, ale pořád s těmi samými tvářemi. Notoričtí nechodiči opět nedorazili… V pátek v poledne začal pravý cvrkot. Bývalý „trenér“ se vyzvracel do regionálního tisku, čímž nebývale zviditelnil náš klub a mou osobu. Tolik lukrativních nabídek na angažmá od klubů, které se potřebují zbavit nepohodlných trenérů, jsem opravdu nečekal a tolik žádostí o rozhovor a podpis jsem v životě nemusel odmítnout.

Před zápasem jsme poděkovali našemu dlouholetému plejerovi, Petru Husákovi, za výkony, které v dresu Unionu podával, a předali jsme mu dárkový koš. Ozvučení předávky se nepodařilo, ale na svou omluvu bych uvedl, že jsem do poslední chvíle zajišťoval týmu pití…

Nebyli bychom to my, abychom neřešili problémy s poskládáním sestavy. Humlíček to horko těžko stíhal z práce, Honza Němec je zraněný, Bezouška dorazil na poslední chvíli a jak se později ukázalo, poněkud indisponovaný a Brázdila nám disciplinárka neomilostnila. K našemu novému pilíři obrany Marcelu Němcovi se tak postavil Eichelmann a v záloze se po týdenní pauze objevil Kalaš.

Od začátku utkání jsme tahali za kratší konec. Hosté hráli zkušeně, přehrávali nás ve středu pole a Betyár je na tuto soutěž extra třída. Jejich tlaku jsme dokázali odolávat jen do 22. minuty, kdy Sejkora neuhlídal Majerika
a Jeřábek neměl v bráně nárok 0-1.
My jsme se dostali snad do jediné pološance, ale Galaš mířil hlavou vysoko nad branku.

Další gól padl po naší individuální chybě ve 38. minutě, kdy Bezouška nechal hlavičkovat Líbala na zadní tyči 0-2 a korunoval tím svůj tragický výkon, za který byl o poločase střídán Mrváněm. Na konci prvního poločasu, ve 44. minutě, jsme dostali příležitost k zahrání standardní situace. Očipka poslal do vápna centr, na který si naskočil Eichelmann a hlavou dostal míč přesně k nohám volného Galaše, který prostřelil hostujícího gólmana 1-2.

V poločasové přestávce si kromě trenéra vzal slovo i M. Němec a byl hodně slyšet, stejně jako na hřišti. Do druhého poločasu jsme na soupeře vlétli a hnali jsme se za vyrovnáním. Dočkali jsme se v 50. minutě, kdy náš „maličký útočník“ Očipka vyrovnal netradičně hlavou na zadní tyči 2-2. Nerozhodný stav vydržel pouze do 58. minuty, kdy Bedrníček namazal soupeři na rychlý protiútok, zakončený střelou do tyče. Odražený míč si našel Betyár a rázem jsme prohrávali 2-3. Velkou šanci na vyrovnání měl ještě Galaš, který šel sám na brankáře, ale jeho střela skončila metr vedle tyče. Pokoušeli jsme se o vyrovnání, dohrávali jsme utkání se čtyřmi útočníky,
ale do závěrečného tlaku nás soupeř nepustil. Při hře vabank nás několika výbornými zásahy Jeřábek zachránil před větším přídělem. Prokletí domácího hřiště tak pokračuje a šanci na reparát dostaneme až za 14 dnů proti Tisé.
Souhrou výsledků ostatních soupeřů jsme se propadli na 12. místo s náskokem pěti bodů na posledního a ztrátou pěti bodů na prvního místo.

Třetí poločas se odehrával v Trojkách a Eldorádu, kde slavili narozeniny předseda Zlámal a správce Pochman. Podle zpráv ČTK si největší šrámy z odpolední dohrávky v Trojkách odnesl Ferry. Kromě toho, že postrádá klíče a jeho klubový oblek je zralý na čistírnu, má ještě ošklivě pochroumanou klíční kost, což ohrožuje jeho příští start v záloze. Ani psychicky na tom není nejlépe a již se zajímá o sumu, za kterou by byl na prodej, protože se obává, jestli si účastí ve třetích poločasech v Trojkách nenasadil příliš vysokou laťku….

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ