Přípravný zápas 12.3.2016 TJ union Děčín – Spartak Boletice

Přípravný zápas 12.3.2016 TJ union Děčín – Spartak Boletice

By
15 května, 2018

Přátelský zápas 12.3.2016 12.30

Union – Spartak Boletice 8:1 (0:0)

Branky Union: Očipka 3, Brázdil, Sejkora, Bedrníček, Galaš, Mrváň

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Fojt, Němec M., Bedrníček – Bezouška, Brázdil (K), Kalaš, Mrváň – Očipka, Galaš

Na střídání: Syrovátka, Sejkora, Zvolský

Trenér: Bedrníček st.

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Omluveni: Němec J., Valenta, Vyskočil, Humlíček, Sobotka

Náhoda je vůl a tak jsme byli před utkáním lehce nervózní. „Tatranský orol“ totiž v týdnu před utkáním prohlásil, že pokud nám dá gól Pepa Bican děčínského okresního přeboru, hrající o angažmá v Boleticích, končí s futbalom…. Při pohledu na rozestavění Boletic se nám ulevilo…Pepi nastoupil na stoperu a tím pádem bylo jasné, že Oči bude zřejmě pokračovat v hráčské kariéře a nám to středem obrany asi půjde. To se projevilo už v 9. minutě, kdy Mrváň nastoupivší po půl roce do zápasu, obral boletického veterána ve vápně o míč, dostal se před něho a byl jím zalehnut. Rozhodčí ukázal na penaltu a bylo po Pepim…. Míč pro zahrání pokutového kopu si vyprosil Galaš, který se nutně potřeboval chytit, ale exekuci provedl nejhůř, jak mohl a nechal vyniknout gólmana. Ještě předtím zahrávali boletičtí rohový kop a Jeřábek se málem červenal, když poměrně jednoduchý balón lovil po břevně. Z následného protiútoku pálil Brázdil těsně mimo. Ve 13. minutě šel neohroženě do souboje s gólmanem Bezouška, ale pískal se jeho faul. Udržovali jsme si stálou převahu a útoky se valily na boletickou bránu jeden za druhým. V 15. minutě vystřelil slabě bodlem Galaš, za další čtyři minutky nedal tutovku Sejkora. Další střelu vyslal Eichelmann, který postupoval neatakován od půlky hřiště, ale mířila nad břevno. Ve 25. minutě jsme několika rychlými přihrávkami ve vápně rozebrali celou obranu soupeře. Posledním u míče byl Očipka, ale z vápna střílel nad bránu. Mačkali jsme soupeře, co to šlo, ale pořádnou střelu, kterou málem zlomil břevno, vyslal až ve 40. minutě z 35 metrů Brázdil. Za minutku jsme se zapotili také my. Rohlíček, oblékající ještě na podzim náš dres, se dostal z pravé strany před Jeřábka, který však dokázal jeho střelu vyrazit a Eichelmann už pak odkopl míč do bezpečí. Přes velkou převahu a nařízený pokutový kop tak skončil první poločas bezbrankovou remízou.

Ve druhé půli se začaly dít věci…. V 52. minutě poslal Kalaš z rohového kopu vysoký centr, který poslal do sítě hlavou Brázdil 1:0. Tahle standartka

nás nakopla a soupeře úplně položila. V 57. minutě našel Brázdil pěkným centrem Eichelmanna, který celý zápas víc než se soupeřem bojoval s průjmíčkem :-). Ten si míč ideálně zpracoval, navedl si ho na střed a pěknou uličkou našel ve vápně Sejkoru, který se ve své druhé šanci už nemýlil 2:0. Za další tři minutky byl kousek před vápnem sražen Galaš. Očipka tentokrát zahrání přímého kopu nechal Bedrníčkovi, který mazácky zvýšil na 3:0. Hned další akce byla opět výstavní. Krátkými přihrávkami jsme se dostali do pokutového území, kde se míč dostal ke Galašovi, který tentokrát nevymýšlel, zavřel oči a balón tvrdou ranou poslal do brány 4:0. V 63. minutě Bedrníček nádherně našel Sejkoru, ten posunul na Očipku a bylo to 5:0. Za další dvě minuty Sejkora čistě obral o míč frustrovaného Pepiho, přihrál opět Očipkovi, který postupoval sám na brankáře a znovu si věděl rady 6:0. Oči se s Bicanem dostal i k výměně názorů na to co je faul a co ne, kterou Pepi zakončil nějakým slintem o tom, že si to má Oči dát do novin. Nechápali
jsme to. Je to přeci on, kdo se cpe do tisku. Soupeři se také podařilo překonat Jeřábka a velkou zásluhu na tom měl náš asistent Husák, který do druhé půle soupeře posílil a na branku přihrál 6:1. Husákovi se celou druhou půli aktivně věnoval Fojt a „Houska“ si stěžoval, že dlouho nedostal takhle nakopáno. V 77. minutě Sejkora nacentroval na Mrváně, který míč z „voleje“ uklidil k tyči 7:1. Poslední branku vstřelil v 81. minutě opět Očipka a zkompletoval tak svůj další hattrick v dresu Unionu. Kalaš mu ve středu hřiště prostrčil míč do ulice a Oči tak běžel od půlky sám a míč uklízel pohodlně k tyči 8:1. Před koncem utkání jsme ještě přežili jednu tutovku soupeře. Musím se přiznat, že až na Kocandě jsem se dozvěděl, že branka nepadla. Jednou z největších hvězd tohoto utkání byl pomezní rozhodčí „Miguel“ Zvolský, který celý zápas neúnavně piloval lajnu a měl u hráčů obou týmů a naší lavičky velký respekt :-).

Do restaurace se dostavil téměř kompletní tým a měli jsme tak možnost probrat spoustu témat. Jestli to k něčemu bude, ukážou následující utkání. Hlavní slovo měl většinou Očipka, který se nešetřil ani po zápase …..

Hráči utkání: Očipka, Sejkora, Fojt

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ