Přípravný zápas TJ Union Děčín – Plaston Šluknov A

Přípravný zápas TJ Union Děčín – Plaston Šluknov A

By
15 května, 2018

Přátelský zápas 19.3.2016 10.30

Union – Plaston Šluknov A 3:2 (1:2)

Branky Union: Brázdil, Očipka , Bedrníček

Sestava: Jeřábek – Vyskočil, Humlíček, Brázdil (K), Bedrníček – Eichelmann, Bezouška, Kalaš, Fojt – Očipka, Mrváň

Na střídání: Zvolský, Němec M., Bis

Trenér: Bedrníček st.

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Omluveni: Němec J., Valenta, Sobotka, Galaš, Syrovátka, Sejkora

Jako generálku na jarní sezonu jsme domluvili už skoro tradičního soupeře, jímž je účastník A třídy a Očiho srdeční záležitost Šluknov A. Očekával bych, že lavička bude na generálku plná hráčů bojujících o základní sestavu, ale realita byla úplně jiná. Už od časného rána se začaly chodit omluvenky a ke zraněným hráčům se přidali i nachlazení Sejkora s Galašem, přičemž druhému jmenovanému jistě neprospěl futsalový zápas předchozí večer, stejně jako Eichelmannovi, který sice dorazil, ale s podvrknutým kotníkem. Bezouška dorazil na poslední chvíli, stejně jako M. Němec, který nebyl úplně ve své kůži, ale na hřišti to nebylo znát.

Začátek utkání a vlastně celý první poločas patřil soupeři, který lépe a přesněji kombinoval a byl důraznější na balónu. Od první minuty nás soupeř zmáčkl a bezbrankový stav vydržel jen do 8. minuty. Po nedůrazu Brázdila se soupeř dostal do našeho pokutového území. Míče se zřejmě mohl včasným výběhem zmocnit Jeřábek, ale podklouzl a soupeřův hráč mu tak bez problémů udělal kličku a poslal míč mezi tyče 0:1. Dalších několik minut zápasu se neslo ve znamení zranění. Nejprve v 10. minutě odstoupil se svalovým zraněním Humlíček, kterého nahradil M. Němec. Hned po svém příchodu na trávník se nešťastně srazil s protivníkem a ten byl se zraněným kolenem odváděn ze hřiště. Za chviličku se o střídání hlásil i Eichelmann, kterého „futsalový“ kotník limitoval v pohybu. Tím pádem jsme měli vystřídáno a byli jsme tak nuceni nechat převléknout i mladého Bise. V 17. minutě si Bezouška neodpustil komentář k rozhodnutí sudího a ten za jeho „kecání“ nařídil přímý kop proti naší bráně. Následný centr do vápna jsme nepokryli.
Soupeřův hráč hlavičkoval sice osamocen, ale kdyby „Plánička“ duchem zase nevedl nějakou videokonferenci, musel míč chytat do zubů. Takhle ho tahal ze sítě… 0:2. Bezouška si v prvním poločase podobnou stupiditu neodpustil ještě dvakrát a pokaždé jsme za to byli potrestáni trestným kopem. Jistě si uvědomí, že kdyby se to stalo v mistráku a bylo kým střídat, šel by se okamžitě sprchovat. Celá kabina mu za to o poločase „srdečně poděkovala“ a ve druhé půli bylo už vše v pořádku. Další kritický moment přišel ve 22. minutě. Soupeř vystihl Brázdilovu přihrávku a prudce vypálil tečovanou ránu do břevna. Z následného rohového kopu za Jeřábkem po hlavičce znovu zvonilo břevno.

Nám se první pohledná akce podařila až po půlhodině hry. Očipka přihrál na střelu Bezouškovi, ale soupeřův gólman byl pozorný a míč vytáhl na roh. V poslední minutě prvního poločasu jsme dostali možnost k zahrání přímého kopu kousek za šestnáctkou, z místa ideálního pro leváka. Rozehrání si tak vzal na starost Bedrníček. Jeho prudkou střelu dokázal brankář vyrazit pouze před sebe. Vyražený balón si našel dobíhající Brázdil, kterému to tam v přípravě padá a uklidil ho do sítě 1:2. Toto snížení bylo, jak se ve druhém poločase ukázalo, pro další vývoj utkání rozhodující.

Na vyrovnání jsme po přestávce nečekali dlouho. V 50. minutě se srazili dva soupeřovi obránci, míč převzal Očipka a prudkou, křížnou střelou přímým nártem nedal gólmanovi z vápna šanci 2:2. V té době jsme převzali otěže utkání a soupeře přehrávali. Záloha s obranou zachytávaly výpady soupeře a předávaly míče na aktivně hrající Očipku, Mrváně a Zvolského, kteří dokázali míč udržet a nedávali soupeřově obraně oddychnout. Náš tlak byl narušen pouze dvěma pokusy Svobody, proti kterým však Jeřábek nemusel zasahovat. V 70. minutě zahrál soupeř malou domů, kterou brankář chytil v rozporu s pravidly do ruky. Následný nepřímý kop rozehrál Bezouška na Bedrníčka a jeho lehce tečovaná střela skončila k naší radosti v síti 3:2. Soupeř se dostal do konce zápasu ještě ke třem pološancím, ale Jeřábek byl už duchem na hřišti a tudíž neprůstřelný.

Celý tým si za obrat skóre a zlepšený výkon ve druhém poločase zaslouží pochvalu. Vítězství pro nás může být povzbuzením před jarními boji. Nic na tom nemění ani skutečnost, že soupeř nebyl úplně kompletní. Vždyť i nám některé pilíře chyběly a skalp soupeře z vyšší soutěže se počítá vždycky. Zvlášť, když jsme vítězstvím upravili stav našich přípravných utkání na 2:1. Radost to určitě dělá i Očimu, který tak nemusí poslouchat případné poznámky svých bývalých spoluhráčů o tom, k jakým kopyťákům to přestoupil….

Hráči utkání: Očipka, Brázdil, Němec M., Bedrníček

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ