Přípravný zápas – Union – FK Česká Kamenice

Přípravný zápas – Union – FK Česká Kamenice

By
15 května, 2018

Přátelský zápas

13.8.2016      17.00              Union – FK Česká Kamenice   5:4 (4:1)

Branky Union: Galaš 3, Murdych J. 2

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Huček, Humlíček, Bedrníček  – Mrváň, Murdych J. (K), Kalaš, Sejkora – Galaš, Očipka

Na střídání: Syrovátka, Valenta

Chyběli: Zvolský (dovolená), Sobotka?, Němec J.?, Němec M. (v práci), Nedvěd?, Brázdil (zranění), Hampl (zranění)

Trenér: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Tréninky před novým ročníkem nejnižší krajské soutěže jsme zahájili v prvním srpnovém týdnu pod vedením nového hlavního trenéra Petr Husáka, kterému budou pomáhat s tréninky zkušení Jeřábek s Očipkou. V kádru došlo k některým změnám. Aktivní činnost ukončil dlouholetý člen a pokladník mužstva Fojt, do Lokomotivy Děčín přestoupil Vyskočil a Bernat, který strávil poslední sezonu na hostování, odešel do Boletic. Vzhledem k pobytu Valenty v Praze, byl domluven jeho dočasný přestup do ABC Braník. Do přípravy zatím nebyl pozván ani Bezouška, jehož další působení v Unionu či případný odchod zatím nejsou dořešeny. Rádi jsme naopak přivítali Michala Hučka z Jílového a Jakuba Murdycha z Junioru, kteří určitě zvýší kvalitu našeho kádru.

Hned první srpnovou sobotu nás čekal zápas prvního kola Krajského poháru. Los nám přidělil Český Lev Neštěmice, účastníka Krajského přeboru. Utkání, v němž jsme po celou dobu tahali za kratší provaz, skončilo výsledkem 2:7 (1:1). Naše mužstvo poslal v prvním poločase do vedení Mrváň a ve druhém snižoval Sobotka.

Druhou srpnovou sobotu jsme přivítali mužstvo České Kamenice, účastníka A třídy. Na zápas se nás sešlo pouze dvanáct, ale do utkání jsme vstoupili aktivně. Už ve druhé minutě poslal Očipka z přímého kopu míč do ohně, kde dělal zmatek Galaš. Míč gólmanovi vypadl z rukou a pohotový štírek Mrváň ho uklidil do brány. Zřejmě jen rozhodčí viděl nějaký nedovolený zákrok a branku neuznal. Ve 4. minutě jsme se dopustili chyby na levé straně. Hosté dopravili míč až na střed velkého vápna a jeden z jejich hráčů nádherně vymetl naši šibenici 0:1. Za další minutku jsme děkovali Jeřábkovi, který zlikvidoval samostatný nájezd soupeře. V 7. minutě se dostal k zakončení Sejkora, ale jeho střele chyběla razance. V 8. minutě se nám povedla jedna z nejhezčích akcí utkání, která vedla k vyrovnání. Eichelmann našel dlouhým nákopem Galaše před pokutovým územím. Ten vyhrál souboj pro Očipku. Následoval ťukes Očipka – Murdych, který naše nová akvizice zakončila gólem 1:1. V 17. minutě se dostal do šance soupeř, ale pálil pouze nad branku. Z následného ataku pálil Mrváň a gólman vyrážel na roh, po kterém Galaš hlavičkoval nad břevno. Další pěkná akce po trase Mrváň, Murdych, Očipka, Galaš se nám povedla ve 20. minutě a šli jsme tak do vedení 2:1. Očipka servíroval Galašovi před prázdnou branku a ten „mazácky“ střílel pod břevno. Za minutu mohl soupeř srovnat, ale Jeřábek předvedl výborný zákrok. V polovině první půle orazítkoval Očipka prudkou ranou tyč. Ve 28. minutě zvyšoval znovu po Očipkově přesném vybídnutí Galaš, když udělal kličku brankáři a zakončoval do prázdné brány 3:1. Před koncem prvního poločasu předvedl Murdych svoje umění, když míč, který převzal na polovině hřiště, sám dovezl až k pokutovému území a přesnou ranou k tyči zvýši na rozdíl tří branek 4:1.

Do druhého poločasu jsme s tímto komfortním náskokem vstoupili příliš bohorovně a Jeřábek hned musel předvést výtečný zákrok. V 56. minutě se zápas lámal, když si Murdych prostrčil na polovině míč mezi obránci a běžel sám na gólmana. Nechtěl ale zřejmě platit za hattrick, jelikož ho už čekala úhrada za kapitánskou pásku a akci ještě vyšperkoval přihrávkou na vedle běžícího Galaše. Ten však místo střely volil kličku brankáři a akce brankou neskončila. Mohlo nás to hodně mrzet, jelikož hosté v rozmezí 60. a 75. minuty srovnali stav na 4:4! Nejprve po ztrátě míče na levé straně Galaš v tísni
trefil i naše „zařízení“, pak na rozdíl jednoho gólu snížili hosté pěknou střelou z vápna a vyrovnání přišlo po přesně trefeném trestném kopu z 20-i metrů přes zeď. V té době se na hřišti pohyboval už i Valenta, který se na druhý poločas přišel podívat a nahradil lehce zraněného Kalaše, který ve středu zálohy citelně chyběl při zachytávání útoků soupeře. V 79. minutě se dostal ke střele Sejkora, ale nemířil přesně. V 84. minutě střílel po přihrávce Murdycha Očipka vedle. Z protiútoku mohl po hrubce Mrváně soupeř rozhodnout, ale Jeřábek byl na místě. Pár minut před koncem předvedl Bedrníček
zákrok ala Krpálek a v mistráku bychom dohrávali v deseti. Minutu před koncem však Očipka svou čtvrtou gólovou přihrávkou vysunul Galaše, který rozhodl o našem vítězství 5:4. Zopakovali jsme tak nachlup loňský výsledek z přípravy se Šluknovem.

Vítězství nad soupeřem z vyšší soutěže se cení a hlavně směrem dopředu jsme odehráli výborný zápas. Úderné trio Galaš, Murdych, Očipka by mohlo být ozdobou soutěže. Jeřábek v brance nás několikrát podržel, snad jen chycení trestňáku si schovává až na mistráky. Naše Hu – Hu stoperská dvojice odehrála zápas s jistotou, až na pár drobných zaváhání. Pravá strana s Eichelmannem a Mrváněm tentokrát předčila tu levou, kde byli Bedrníček se Sejkorou. Nový kápo lavičky Husák si připsal první výhru a budeme doufat, že bude mít šťastnou ruku i při mistrovských zápasech. K tomu však potřebuje vyšší účast hráčů na utkání….

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ