TJ Oldřichov – Union

TJ Oldřichov – Union

By
15 května, 2018

Zimní turnaj Srbice

19.2.2017     14.00            

TJ Oldřichov – Union 7:3 (1:1)

Branky Union: Galaš 2, Očipka

Sestava: Zvolský – Nedvěd, Brázdil (K), Humlíček  – Eichelmann, Valenta, Kalaš, Sejkora – Očipka – Bezouška, Galaš

Na střídání: Bis, Bedrníček, Kmoch

Chyběli: Němec M., Huček, Murdych, Jeřábek (omluveni), Sobotka (zranění), Hampl, Syrovátka (nenominováni), Mrváň, Kolman (absence)

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Utkání začalo sérií rohových kopů soupeře, které byly zapříčiněny naší nekoncentrovaností na začátek utkání. Po jejich úspěšném přežití se naše hra urovnala a byli jsme soupeři důstojným protivníkem. Po sedmnácti odehraných minutách šel odvážně do souboje Valenta a vybojoval míč pro Bezoušku. Ten ideálně prostrčil na Galaše, který pěknou akci zakončil střelou do sítě podél vyběhnuvšího gólmana 0:1. Vzápětí nám zatrnulo, když soupeř hlavičkoval těsně mimo naše tyče. Za další čtyři minuty nás už štěstí opustilo. Oldřichov poslal do vápna přetažený centr na volného hráče, který ho ideálně vrátil na malé vápno, kde číhal osamocený spoluhráč a letos premiérově chytající Zvolský byl bez šance 1:1. Hned po rozehrání z půlky jsme byli znovu aktivní a soupeř musel hasit akci nedovoleným zákrokem na Galaše před pokutovým územím. Trestný kop kroutil Očipka do ohně, Bezouška ho v pádu hlavou lízl, ale míč skončil těsně mimo branku. Ve 30. minutě se dostal do pološance opět Bezouška, ale střela pravačkou mu nesedla a opět mířil mimo tyče. Mezi tím náš soupeř, hrající lepší střed A třídy, podnikal nebezpečné útoky, ale obrana hlasitě dirigovaná Brázdilem a Zvolským pracovala spolehlivě,  s vydatnou pomocí záložní řady. Obzvláště ze středu hrající, Kalaš, Očipka a Valenta byli nuceni skousnout pár tvrdších zákroků.

Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v nastoleném trendu, ale dopouštěli jsme se chyb, které soupeř nemilosrdně trestal. V 50. minutě se Oldřichovu povedla pěkná kombinace středem pole, dostal míč na naši levou stranu a poslal ostrý míč přes celé vápno. Na zadní tyči číhal neobsazený hráč, se kterým se Eichelmann nechytil a poslal pohodlně soupeře do vedení 2:1. Za další dvě minuty už to bylo o dvě branky. Gólu předcházel ťukes v našem vápně a Nedvěd už byl u střelce pozdě 3:1. V 65. minutě nám svitla jiskřička naděje. Sejkora vypálil zpoza vápna „pumelici“, kterou brankář
soupeře vyrazil pouze před sebe a střelecky disponovaný Galaš mu balón vrátil do sítě 3:2. Naději nám však soupeř dal jen na minutu. Pak se opakovala téměř na chlup situace před druhou brankou a zcela osamocený hráč zvyšoval na 4:2. Dvacet minut před koncem se pokusil zápas zdramatizovat Očipka, ale jeho střela z hranice pokutového území prolétla nad břevnem. Vzápětí si chybu neodpustil ani Zvolský, který chybným odkopem daroval míč soupeři, přišel centr zpět před branku a zcela volný hlavičkář měl jednoduchou pozici 5:2. Deset minut před koncem se na polovině hřiště dopustil hrubky střídající Kmoch, namazal soupeři na rychlý protiútok a Zvolský musel pro míč opět do sítě 6:2. Dvě minuty nato nechtěně Sejkora udeřil ještě na naší polovině soupeře loktem do obličeje. Sudího píšťalka mlčela a my jsme tak pokračovali v akci, na jejímž konci se individuálně prosadil Očipka a s přehledem překonal brankáře 6:3. Poslední hrubé chyby jsme se dopustili v 86. minutě. Zahráli jsme domluvený, ale zatím nepříliš nacvičený signál tak nešikovně, že jsme dali soupeři možnost jít na Zvolského od půlky zcela osamoceného, což nemohlo skončit jinak, než sedmým gólem v naší síti 7:3. Věřím, že po procvičení těchto standartek se nám povede lépe a obzvlášť „bráchové“ budou vědět, co zrovna hrajeme, i když tentokrát v tom prsty neměli… 🙂

Druhá půle, a tím i celý zápas, tak výsledkově úspěšní nebyli, ale výkon v té první byl sympatický a máme se tak od čeho odrážet. Chyběli Huček, Němec, Murdych a další, takže očekávám, že o základní sestavu bude pořádná mela a lavička bude kvalitní a připravená plnohodnotně vlétnout do mistrovských zápasů.

Nejlepší hráči Unionu: Brázdil, Galaš

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ