TJ Proboštov – Union

TJ Proboštov – Union

By
15 května, 2018

Zimní turnaj Srbice        21.1.2017     12.00            

TJ Proboštov – Union    7:2 (3:1)

Branky Union: Očipka, Murdych

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Huček (K), Bedrníček  – Zvolský – Bezouška, Brázdil, Kalaš, Mrváň – Očipka,
Murdych

Na střídání: Bis

Chyběli: Hampl, Sejkora, Kolman, Nedvěd, Němec M., Syrovátka (omluveni), Sobotka (zranění), Eichelmann, Galaš, Valenta, Němec J. (absence)

Trenér: Horáček

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Prvním soupeřem v naší premiérové účasti na Zimním turnaji v Srbicích, nám los určil TJ Proboštov, hrající o dvě soutěže výše. Abychom s takto kvalitním soupeřem uhráli přijatelný výsledek, museli bychom všichni podat nadstandardní výkon a sejít se v hojném počtu. První školácké chyby se dopustil už týden před utkáním vedoucí mužstva, když souhlasil s přeložením začátku utkání ze čtvrté hodiny odpolední na pravé poledne. Jelikož kádr dobře zná, měl si uvědomit, že jsou v kádru členové, pro které je takto brzký termín po pátečním večeru nepřijatelný. S tím souvisí i pochybení Nedvěda, který si jako prvorodič ještě neumí vychytat termín narození potomka. Páteční večerní hodina je pro narození před sobotním zápasem naprosto nepřijatelná a u dalších potomků si to už jistě pohlídá, zvlášť když má za spoluhráče neřízené střely Galaše s Eichelmannem. Přesto mu k narození dcerky gratulujeme a přejeme celé rodince jen to nejlepší. I Valenta jako novopečený inženýr měl mít víc rozumu a oslavu titulu posunout o den…. Viníky porážky tedy už známe, takže se můžeme zmínit o samotném průběhu zápasu, na který s námi jako jediný střídající vyrazil mladičký Bis.

Trenér Horáček v kabině před zápasem nakreslil na tabuli rozestavení a uděloval s její pomocí hráčům taktické pokyny. Mrváň něco takového viděl asi poprvé a v první řadě zíral s otevřenou pusou. Když mu ale poté asistent Husák s vedoucím mužstva pomohli s ustrojením k zápasu, podal očekávaný výkon. Naopak velkou porci zkušeností prokázal před utkáním Brázdil, který si v panujícím mrazivém počasí takticky zapomněl svůj dres v šatně, aby si mohl narychlo před úvodním hvizdem vypůjčit jiný od střídajícího Bise a svůj měl tak suchý na druhou půli.

Hned na začátku utkání dal o sobě soupeři vědět tvrdými dostoupeními rtuťovitý Humlíček. V páté minutě však zahrával soupeř rohový kop. Nepovedený centr na přední tyč podcenil Bedrníček a nechal ho po vlastní teči propadnout do sítě 1:0. Brzký gól nás nepoložil a ve 13. minutě se nám povedl rychlý protiútok. Míč si převzal Murdych a na pravou stranu posunul na Očipku. Ten neváhal a kličkou se dostal přes bránícího hráče do pokutového území, kde byl penaltově sražen, jak uznal i soupeřův trenér. Rozhodčí ale penaltu neviděl. Další pěknou akci po ose Murdych, Očipka, Bezouška jsme předvedli v 19. minutě, ale gólman byl na místě. Za další minutu napřáhl Brázdil z 35 metrů, ale nevídaná bomba se od břevna odrazila před brankovou čáru. Za další minutku se u lajny dopustil chyby Bezouška, ale soupeř mířil těsně vedle. Další naši chybu však už dokázal potrestat. Zvolský se nechal vytáhnout příliš k lajně do středu pole, kde měl pak rychlonohý záložník Proboštova dálnici a po pár přiťuknutích dokázal soupeř zvýšit přesnou střelou k tyči na 2:0.
Za další tři minuty se povedla minela Kalašovi, který namazal soupeři a ten se sám před Jeřábkem nemýlil 3:0. Po půlhodině hry se dopustili chyby ve středu hřiště proboštovští hráči, míč jim sebral Murdych a pohotově našel Očipku. Ten se objevil tváří v tvář gólmanovi a elegantně ho přehodil 3:1. První půle se tak odehrála za mírné převahy soupeře, ale žádný kolotoč to rozhodně nebyl a minimálně první a třetí gól jsme soupeři doslova darovali.

Ani začátek druhého poločasu nám nevyšel. Ve 47. minutě poslal soupeřův obránce z vlastní poloviny dlouhý míč na roh našeho pokutového území, Jeřábek zaváhal s vyběhnutím a míč pouze odrazil k volnému soupeři, který pohodlně skóroval do prázdné brány 4:1. V průběhu druhé půle vystřídal Zvolského Bis a v 62. minutě ztratil míč ve středu pole. Soupeř rychle přenesl hru a přes hraniční ofsajdovou situaci se dostal ke střele. Tu ještě Jeřábek dokázal vyrazit, ale následná dorážka už mířila do sítě 5:1. Za další minutu si Bis chybu zopakoval a osamocený útočník Proboštova mířil nechytatelně
pod břevno 6:1. Mrváň následně předvedl dva slušné průniky po levé straně, ale bez pořádné finální přihrávky. Potom jsme se ještě dostali ke dvěma trestným kopům, které zahrával Očipka. První letěl mimo branku, ale druhý rozehrál po zemi na Murdycha, který přízemní střelou z 20 m o tyč překonal brankáře 6:2. V 72. minutě posadil soupeřův hráč na zadek celou naši obranu, když použil vždy tu samou kličku a zvýšil na 7:2. Za dvě minuty se individuálně prosadil Bis, našel Murdycha, ale ten sám před gólmanem nebyl úspěšný. Rozhodčí posléze utkání ukončil o cca 10 minut dříve.

K utkání jsme nastoupili se zbytečným respektem a dopustili jsme se individuálních chyb, které nás spolu s vysokou absencí hráčů stály lepší výsledek.

Po utkání proběhlo hodnocení zápasu v hospodě na Unionu, jehož součástí bylo i vážení Bezoušky. Má na čem pracovat….. Stejně jako tréňa, který zjistil, že pozápasový rozbor, vedený Houskou a Očim, je jiný level než v Junioru a je na něho též potřeba potrénovat. Obzvlášť, když se ho nemohl plnohodnotně účastnit zdravotně indisponovaný vedoucí mužstva… :-).

Nejlepší hráč Unionu: Očipka

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ