TJ Union Děčín – TJ Dolní Habartice

TJ Union Děčín – TJ Dolní Habartice

By
15 května, 2018

Přátelský zápas Zimní turnaj 2016 – 4 . kolo 14.2.2016       11.30            

Union – TJ Dolní Habartice 3:2 (1:2) 

Branky Union: Očipka 2 (pen), Fojt

Sestava: Jeřábek  – Vyskočil, Němec J, Humlíček, Bedrníček – Fojt, Sejkora, Brázdil (K), Bezouška  –  Očipka,
Syrovátka

Na střídání: Němeček (Lokomotiva Děčín)

Trenér: Bedrníček st.

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Omluveni: Sobotka, Eichelmann, Kalaš, Valenta

Absence: Mrváň, Zvolský, Galaš

Mračna nad hojnou účastí našich hráčů na dalším utkání zimního turnaje se začala stahovat už během týdne, kdy se Romanu Kalašovi už asi po stopadesáté zduřily mandle, Ferry Sobotka „Rosický“ nadále laboruje s patičkou, Libor Eichelmann má rýmičku a ručičku…. Další komplikace začaly zřejmě přicházet se sobotním stmíváním, kdy někteří další jedinci začali mít problém s „hrdlem“. Ty je třeba rozdělit na dvě skupiny. Zhruba polovina se jich s tímto problémem porvala a se sebezapřením dorazila, druhá polovina se na ostatní vys….
V tomto osobním nelítostném souboji je třeba vyzdvihnout našeho nejlepšího ofenzivního hráče, který odehrál celých devadesát minut navzdory tomu že, jak jsme se později dozvěděli, při „rádoby“ odchodu z restauračního zařízení zhruba 10 hodin před výkopem předvedl několik parakotoulů, přičemž málem zničil zařízení podniku.

Střídačku jsme tak před zápasem měli plnou, ale pouze trenérů a funkcionářů. Museli jsme se tak porozhlédnout v hledišti a jediný, kdo byl ochotný nám pomoci, byl Pepik Němeček z Lokotky. Jeho výkon nakonec převyšoval některé naše hráče.

Do desáté minuty se na hřišti celkem nic nedělo a hra se odehrávala převážně ve středu pole. Do první šance přihrál Očipka Brázdilovi, ale ten zatím dává branky pouze hlavou. V 17. minutě se dostal ke střele Sejkora, ale letěla vysoko nad a pár minut poté Syrovátka v nadějné pozici také nemířil přesně. Ve 23. minutě Očipka napřáhl svojí „slabší“ levou a gólman Habartic měl plno práce. Ve 25. minutě předvedl Bedrníček nejdelší běh zápasu, kdy ze svého místa levého beka přeběhl zahrát rohový kop přes celé hřiště, a vyplatilo se. Jeho ostrý centr na přední tyč „trefil“ Fojta a ten se tak přibližně po dvou letech zase radoval z branky 1:0. Chvíli nato našel Brázdil ve vápně Očipku, na kterého zývala polovina brány, ale vzhledem k výše popsaným skutečnostem uklidil míč nad břevno. Soupeř se dostal do první velké příležitosti po Humlíčkově chybě ve 35. minutě, ale střílel nad branku. Za další minutu už jeden z Horváthů dostal před vápnem příliš prostoru a téměř vymetl šibenici 1:1. V té době už jsme předváděli to, na co se na nás chodí. Známé firmy si začaly na hřišti mezi sebou vyčítat své bídné výkony a během pár minut už tekly nervy všem. Toto vyvrcholilo svévolným odchodem Bezoušky do sprch a druhou půli tak na střídání už nezbyl nikdo. Ve 39. minutě měl ještě nabito Humlíček, ale po jeho střele
bylo třeba vyhlásit pátrání po míči v Jílovském potoce…. Habartičtí se do další tutovky dostali ve 42. minutě, ale Jeřábek se zaskvěl. Za další dvě minuty už ale neměl nárok. Soupeři po pěkné kombinaci vyšachovali celou naši obranu 1:2. Škádlení našich hráčů pokračovalo i během poločasové pauzy a nevypadalo to s námi dobře. Dobře to asi nevypadalo ani s námi „oblíbeným“ tentokrát asistentem sudího Hrubým, na kterého se muselo před začátkem druhého poločasu několik minut čekat. Buď měl o poločase rybu, nebo se tak „těšil“ na Bedrníčkovi „fény“, které nemohly nepřijít, když to k sobě měli mít tak blízko. To ani nemluvím o Jeřábkovi, který mu své sympatie také dával celou druhou půli najevo. Že vás to baví….hlavně výhružky napadení tohoto důchodce jsou opravdu známkou chlapáctví….

V 55. minutě nám pomohl hlavní sudí, kdy nám daroval po vzájemném souboji ve vápně pokutový kop. Je však třeba uznat, že výkřik a pád Fojta byl hodně věrohodný. Míč si vzal Očipka a jelikož jeho hodnoty se v té době pohybovaly už pod jedna promile, penaltu proměnil 2:2. Po vyrovnávacím gólu ještě Očipka dvakrát štrikoval ve vápně, byl sražen, ale sudí tentokrát překvapivě dělal mrtvého brouka. V 61. minutě musel předvést Jeřábek další efektní zákrok, jinak bychom opět museli dotahovat. V 73. minutě byl po závaru sražen gólmanem hostí Syrovátka a rozhodčí tentokrát na penaltu ukázal. Míč si znovu přivlastnil Očipka a opět se nemýlil 3:2. V 75. minutě si ještě postavil přímý kop, ale jeho přesnou střelu k tyči gólman s námahou vytěsnil. V 77. minutě poslal hlavní sudí na 5 minut vychladnout Humlíčka po konfliktu s Horváthem a jelikož nebylo koho poslat na plac, museli jsme to těch pár minut vydržet v deseti. V poslední desetiminutovce se dostal ještě dvakrát do tutovky Syrovátka, ale zatím nemá seřízená mířidla. Jeřábek musel také ještě jednou výtečně zaplachtit vzduchem a v poslední minutě předvést jednu „mindu“, ale vydřené vítězství už nám zůstalo.

Chybělo nás hodně a Habartice byly posílené o hráče Benešova a Heřmanova, ale i tak náš výkon rozhodně nebyl optimální a ani zdaleka se neblížil výkonu z minulého týdne. Zvláštní poděkování patří Němečkovi,
který nám víc než pomohl.

Nejlepší hráči: Sejkora, Očipka, Němec J.

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ