TJ Union Děčín – TJ Heřmanov

TJ Union Děčín – TJ Heřmanov

By
15 května, 2018

Přátelský zápas Zimní turnaj 2016 – 7 . kolo  6.3.2016       11.30            

Union – TJ Heřmanov 2:4 (2:0)   Branka Union: Očipka, Brázdil

Sestava: Jeřábek  – Vyskočil, Němec M., Humlíček, Bedrníček  – Bezouška, Brázdil (K), Kalaš, Sejkora –  Očipka, Galaš

Na střídání: Syrovátka, Sobotka, Mrváň

Trenér: Bedrníček st.

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Omluveni: Zvolský, Fojt, Eichelmann, Němec J., Valenta

Do utkání jsme šli s tím, že proti už jasnému vítězi turnaje s mnoha zkušenými hráči, musíme hrát na hranici svých možností, abychom byli důstojným soupeřem. V první půli se nám to více než dařilo. Už ve 3. minutě se ke střele placírkou dostal Očipka, ale těsně minul zařízení. Soupeř se hned z protiútoku dostal do tutovky, ale Jeřábek byl na místě. V 6. minutě vyslal Očipka do ulice Sejkoru, ale střela opět minula cíl. Za další čtyři minuty pálil z dálky opět Očipka, ale balón proletěl kolem šibenice. Soupeř okamžitě odpověděl nebezpečnou hlavičkou, ale i tuto šanci jsme přežili. Dalších dvacet minut se hrálo za mírné převahy Heřmanova. Naši se snažili hrozit dlouhými míči za obranu na Galaše, ale ten měl tentokrát problémy s uhlídáním ofsajdových pozic. Ve 30. minutě se na trávník dostal Sobotka a měl hned prsty ve vedoucí brance. Kousek před naším vápnem vybojoval míč, který bez otálení posunul k půlce Očipkovi. Ten si ho mazácky prostrčil mezi stopery a prakticky z půlky běžel sám na bránu, podporovaný zprava právě Sobotkou. Očipka to však vzal na sebe a nadvakrát překonal gólmana 1:0. Za další tři minuty se nádherným pasem do vápna na Očipku blýskl Bedrníček. Očipka si míč zpracoval a dal ho pod sebe na nabíhajícího Brázdila, který se přízemní střelou nemýlil 2:0. Soupeř neustále hrozil zejména po lajnách, ale následné centry do pokutového území většinou nenašly adresáta nebo je odvrátila naše spolehlivě hrající obrana. Ještě ve 38. minutě se míč po trase Sejkora, Galaš dostal k volnému Sobotkovi, ale jeho střelu brankář Heřmanova vyrazil.

I druhý poločas jsme začali kvalitně. Nejprve Sejkora nacentroval na volného M. Němce, ale jeho střela mířila doprostřed. V 50. minutě jsme měli slavit třetí branku. Po rohovém kopu se dostal ke střele Galaš a brankář chytal míč hluboko za brankovou čarou, což potvrdili i diváci stojící blízko lajny. Ta parodie na hlavního rozhodčího, která tam běhala s píšťalkou a škodila nám už v prvním poločase, si nechala poradit od podobné kreatury s praporkem na čáře, mimochodem úzce spjaté se soupeřem a branku neuznala. Z jednoho souboje v našem vápně si odnesl Sobotka „Rosický“ ošklivý výron kotníku. Po tomto bezpráví nás soupeř během deseti minut úplně položil. Do 62. minuty po našich nedůslednostech dvakrát skóroval a srovnal stav na 2:2 a ještě trefil břevno. V tu dobu už nám tekly nervy a naše známé firmy dávaly průchod emocím. Do zápasu jsme se mohli vrátit v 71. minutě, kdy Očipka přihrál do tutovky Galašovi, ale tomu prostě nebylo souzeno a nechal brankáře vyniknout. Hned z protiútoku nás soupeř potrestal zcela nepokrytým hráčem 2:3 a bylo po nás. Náš zmar vyvrcholil v 79. minutě. To se soupeřův hráč válel před naším vápnem po balónu. Naši hráči byli příliš hodní a nechtěli mu ublížit nějakým neomaleným odkopem nebo čekali, že ten bambula odpíská nedovolenou hru na zemi. Dopadlo to úplně jinak…. Hráč se zvedl a bez problémů zvýšil k tyči na 2:4.

Tento zápas byl o dvou rozdílných poločasech, kdy v prvním jsme hráli disciplinovaně a obětavě a druhou jsme dělali radost všem, co nás mají tak rádi… Jak již bylo zmíněno, nebývale k obratu utkání přispěli i pískálkové. Už kvůli nim se nesmíme do okresu vrátit.

Po zápase jsme převzali pohár za třetí místo v turnaji a i v této disciplíně máme velké nedostatky……

Hráč zápasu: Očipka

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ