Union – FK Duchcov

Union – FK Duchcov

By
15 května, 2018

Zimní turnaj Srbice          12.2.2017     12.00            

Union – FK Duchcov 4:3 (1:2)

Branky Union: Galaš 3, Murdych

Sestava: Jeřábek – Eichelmann, Huček (K), Humlíček  – Sejkora, Brázdil, Valenta, Kalaš – Očipka – Murdych, Galaš

Na střídání: Bis, Mrváň, Syrovátka, Bezouška, Nedvěd, Zvolský

Chyběli: Němec M., Kolman, Bedrníček (omluveni), Sobotka (zranění), Hampl (absence)

Trenér: Horáček

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Na naše čtvrté vystoupení na srbském turnaji jsme se těšili celý týden, jelikož jsme očekávali, že se utkáme s mužstvem, se kterým budeme schopni sehrát vyrovnanou partii. Nastoupili jsme s vědomím, že se Duchcov sice zachraňuje v A třídě, ale také před týdnem dostal pouze jedinou branku od Jílového, od kterého jsme my schytali osmičku.

Začátek utkání jsme tentokrát zachytili. Byli jsme aktivní a možná jsme soupeře trochu zaskočili. Soupeř se sice hned z kraje dostal k jedné ošemetné situaci, ale Jeřábek byl pozorný a míč vykopl na roh. V 7. minutě unikl po lajně Sejkora a udělal přesně to, co trenéři po krajním záložníku chtějí…poslal centr do pokutového území. Míč si zpracoval Valenta, který si svými výkony říká o základ pro jaro, ale prudkou ranou pouze vyklepal břevno.
Ani neproměnění této velké šance nás nepoznamenalo a dál jsme měli mírnou územní převahu a dostávali se do tlaku na soupeřovu bránu. Útočné akce podporovali i defenzivní hráči. Výborně četl hru Brázdil a obzvlášť výpad, ve kterém si ze tří soupeřových hráčů udělal slalomové tyče, byl vynikající. Jediné, co moc nefungovalo, byly výkopy Jeřábka, kterými spolehlivě nacházel soupeřovi hráče. Skóre se poprvé pohnulo ve 26. minutě, když rváček Galaš vybojoval míč pro Očipku, ten okamžitě viděl rozběhlého Murdycha. Následovala dlouhá klička brankáři a střela do prázdné branky 1:0. Vedení nám však vydrželo pouhé dvě minuty. Pak přišel dlouhý míč do našeho vápna, kde dokázal soupeř přes jednoho našeho bránícího hráče poslat míč před branku, kde si ho Humlíček v pádu srazil do vlastní sítě. I kdyby však nezasáhl on, vyrovnal by soupeř, který s ním do souboje šel 1:1. Z lavičky jsme měli pocit, že Jeřábek mohl dlouho letící míč už v zárodku této akce zpacifikovat. Po půlhodině hry se na střídačce zaradoval pokladník Zvolský, který pozorně sledoval dalekonosnou střelu Hučka, jenž prosvištěla nad ochrannou sítí. Ve 35. minutě jsme se poněkolikáté zlobili na rozhodčí, kteří nám na turnaji nechtějí dopřát oprávněný pokutový kop. Tentokrát se měl pískat, když byl po trestném kopu Očipky evidentně stažen na zem Eichelmann. Následně se ještě o střelu pokoušel Sejkora, na kterého měla být po zákroku brankáře pískána další. Ve 39. minutě si ke všemu ještě nepřesný hlavní arbitr vymyslel faul Brázdila před naším vápnem a kopal se tak trestňák, který soupeř nádherně přes zeď uklidil do brány 1:2. Poločas jsme tak prohráli, ale věděli jsme, že dnes na soupeře máme. Hodně chtěl vyhrát i Jeřábek, který se s „dvojkou“ dohodl, že střídat nebudou a on zápas dochytá.

V druhém poločase jsme se tlačili do útoku a snažili se o brzké vyrovnání. Zápas se i trochu přitvrdil a jak na hřišti, tak na obou lavičkách bylo poměrně živo a mezi oběma tábory probíhala čilá komunikace… V 51. minutě si našel prostor ke střele zpoza vápna Očipka, ale radost nám už podruhé pokazilo břevno. O dorážku se ještě pokoušel Eichelmann, ale byl obránci bráněn důrazně. Následující útok soupeře mohl také skončit brankou, ale Jeřábek svou svatyni ochránil a vyrazil gólovku na roh. Po hodině hry však Huček zachyboval a soupeřův hráč, běžící sám, nedal Jeřábkovi lobem šanci 1:3. Dvacet minut před koncem začínalo naše „Galipředstavení“. Galaš nepřestal sledovat zdánlivě ztracený míč, soupeřův brankář zachyboval, míč našemu útočníku zpracoval a k překvapení všech mu nabídl snížení do prázdné branky 2:3. Za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, když se až v soupeřově vápně objevil Huček a ideálně nacentroval na nabíhajícího Eichelmanna. Už jsme měli ruce nad
hlavou, ale Eichelmann byl rychlejší než centrovaný míč, hlavičkoval v záklonu a místo míče skončil v síti sám. Málem platilo pravidlo nedáš, dostaneš. Duchcov kopal trestňák ze 30 metrů a tentokrát se břevno třáslo nad Jeřábkem. Za další dvě minuty už bylo vyrovnáno a střelcem byl opět Galaš, který levou nohou z prostoru penalty prostřelil vše, co mu stálo v cestě 3:3. V 78. minutě Huček nenápadně zezadu potáhl soupeře za dres a ten v reakci na tento zákrok chytil míč do ruky a my jsme tak na půlce dostali možnost rozehrát další akci. Poslali jsme další dlouhý míč do vápna, který si Galaš ideálně zpracoval a z otočky vsítil vítězný gól 4:3. K hattricku mu tak stačilo osm minut. Po tomto obratu se na Kalašovi, kterého druhá půle zastihla ve velké fazoně, vyfauloval jeden soupeřův frustrovaný hráč a byl poslán ze hřiště. Dohrávalo se však v jedenácti na obou stranách. Nevídaná věc se stala těsně před závěrečným hvizdem. Zapřísáhlý nepřítel obranné činnosti Očipka, podnikl 50 metrový sprint se soupeřem směrem k vlastní brance a zabránil mu ve vyrovnání. Byli jsme
tentokrát téměř kompletní a na výkonu to bylo znát. Union už tak není v Srbicích za úplného otloukánka a zapsal si do tabulky první tři body, za které trenér Horáček po zápase rád odměnil nějakými těmi bylinkami tu část mužstva, která dorazila do klubové restaurace. Zároveň mi kladl na srdce, abych v reportu poděkoval za výkon a přístup celému mužstvu, ale obzvlášť vyzdvihl některé jedince. Takže pokud si dobře pamatuji….

Nejlepší hráči Unionu: Galaš, Brázdil, Eichelmann, Kalaš

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ