Union – Sokol Srbice

Union – Sokol Srbice

By
15 května, 2018

Zimní turnaj Srbice

26.2.2017     14.00            

Union – Sokol Srbice 2:6 (1:3)

Branky Union: Murdych, Bezouška

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Huček (C), Němec – Eichelmann, Valenta, Kalaš, Sejkora – Očipka – Murdych, Galaš

Na střídání: Bis, Kmoch, Bezouška, Zvolský, Nedvěd, Mrváň

Chyběli: Sobotka, Bedrníček (zranění), Syrovátka (nemoc), Brázdil (omluven)

Trenér: Horáček

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

V šestém kole zimního turnaje nás hostili domácí fotbalisté Sokola Srbice. Z utkání jsme měli předem malinko obavy, jelikož soupeř pokukuje po postupu do divize. Někteří hráči mírnou nervozitu zaháněli večer před zápasem posezením v klubové restauraci a poslechem produkce pop – rockové skupiny Wokena. Na jejich výkonu to však nebylo téměř znát. Do turnaje poprvé naskočil i Máca Němec a jeho přehled a zkušenosti byly na hřišti znát a dokud mu síly stačily, byl velkým přínosem.

Opět jsme dodrželi tradici a už v 5. minutě jsme inkasovali po rychlé kombinaci domácích a centru ze strany do vápna 0:1. Za další minutu se Jeřábek v naší svatyni opět potil, ale nadvakrát zachránil. V 11. minutě byl však překonán podruhé, když měl zakrytý výhled a domácí hráč se prudkou ranou trefil
pod břevno 0:2. Za další minutu mu za zády zvonila tyč. Poté jsme se začali osmělovat i my a hru jsme opticky vyrovnali. Ve 14. minutě se do obrovské šance dostal Galaš. Jeho střelu domácí gólman vyrazil před Sejkoru, který však „béčkem“ netrefil odkrytou branku. Ve 22. minutě posunul Valenta na Murdycha, ten vrátil pod sebe na nabíhajícího Očipku, ale prudká rána prolétla těsně nad břevnem. Očipka se znovu prosadil ve 30. minutě samostatnou akcí, ale brankář jeho střelu vytěsnil na roh. Po chvilce jsme se ale už radovali. Murdych si výborně zaběhl za obranu, kam mu míč naservíroval Očipka a prostřelil gólmana 1:2. Po jednom zahraném rohovém kopu jsme už měli ruce nad hlavou, ale míč se Eichelmannovi odrazil od kolena těsně vedle tyče a rozhodčí měl ještě praporek nad hlavou. Naše výborná pasáž však byla ukončena chybou Valenty na polovině hřiště, po které se srbický hráč řítil sám na Jeřábka a byl úspěšný 1:3. Po poločase jsme tak měli manko dvou branek, ale náš výkon byl sympatický.

Pár minut po zahájení druhého dějství se v pokutovém území prosadil Sejkora, ale opět mířil vedle. Dál jsme hráli dobrou partii, ale po hodině hry střílel soupeř zpoza pokutového území a míč Němec nešťastně tečoval do protipohybu našeho brankáře 1:4. Za dalších pět minut se ostřílenému soupeři povedla pěkná kombinace na jeden dotek a zvýšil skóre na 1:5. Naši hráči to však nebalili. Očipka se v 70. minutě proháčkoval do vápna a byl podražen. K údivu všech se nepískalo, jelikož míč se odrazil k Murdychovi, kterého střelu gólman vyškrábl na roh. Hlava mi to nebere, ale prý nám byla po faulu ponechaná výhoda….. Je to už snad čtvrtá penalta, která nám na turnaji byla odepřena. Asi nám je sudí schovávají na mistráky. V 72. minutě se opět
blýskl jeřábek, když nadvakrát zlikvidoval samostatný nájezd soupeře. Patnáct minut před koncem vybojoval míč skvěle hrající Humlíček pro Murdycha. Ten ideálně posunul Bezouškovi, který prostřelil gólmana 2:5. Poté se ještě dopustil hrubky střídající Nedvěd a darovali jsme tak soupeři další branku 2:6. Do hry se ve druhé půli dostali i Kmoch a Mrváň.

Výsledek je jednoznačný, ale hra proti o téměř tři třídy silnějšímu soupeři vůbec nebyla špatná, a kdyby se nám podařily proměnit další šance, tak i výsledek mohl vypadat lépe. Podařil se nám odehrát asi nejlepší zápas turnaje a vedení týmu bylo s výkonem všech hráčů a hlavně obranné řady v čele s Jeřábkem spokojeno. Ocenění si však za předvedený výkon a bojovnost zaslouží celý tým. I dopředu jsme dokázali být nebezpeční a jsme tak snad na dobré cestě.

Nejlepší hráči Unionu: Huček, Humlíček, Jeřábek, Němec, Očipka

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ