Viktorie Ledvice – Union

Viktorie Ledvice – Union

By
15 května, 2018

Zimní turnaj Srbice                               5.3.2017     12.00            

SK Viktorie Ledvice  – Union  1:2 (0:1)

Branky Union: Galaš, Murdych

Sestava: Zvolský – Brázdil, Huček (C), Němec – Sejkora, Valenta, Štercl, Kalaš – Očipka – Bezouška, Galaš

Na střídání: Mrváň, Murdych, Eichelmann, Humlíček

Chyběli: Sobotka, Bedrníček, Jeřábek (zranění), Syrovátka (nemoc), Kmoch (absence), Nedvěd (omluven)

Trenér: Horáček

Asistent: Husák

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

V posledním zápase zimního turnaje nás čekal soupeř, který na nás měl v tabulce k dobru tři body a v případě výhry jsme se tak na něho mohli dotáhnout. Oříšek to byl ale těžký, jelikož hraje vršek A třídy. Tato konfrontace vylákala z postele i našeho „skleněného“ Sobotku, který se s námi vypravil zápas sledovat. Vráťa s Bedrsem pak měli plné ruce práce, aby pohlídali jeho nájezdy na místní osvěžovnu.

Poprvé se v našem dresu představil Josef Štercl a naše lavička, i přes absenci několika hráčů, byla pořádně nabitá. Úvod utkání patřil soupeři. Ve 3. minutě zahráli ledvičtí ostrý přímý kop před branku a Huček na poslední chvíli odvracel z prázdné branky na roh. Z tlaku Ledvic jsme se vymanili až v 9. minutě, když byl před pokutovým územím sražen Kalaš. Očipka následný trestný kop zahrál po zemi doprostřed branky. Zjistili jsme, že to jde i dopředu, přidali jsme na bojovnosti a hru jsme vyrovnali. Ve 20. minutě se do pokutového území prodral Galaš, poslal míč před branku, ale Bezouškovi chyběl k zakončení krok. Tým soupeře bojoval s větrem a dlouhé míče za naši obranu končili většinou za brankovou čarou. Dostával se pouze ke střelám z dálky, které končily mimo tři tyče. Po půlhodině hry se nám podařilo vstřelit branku. Očipka přehodil obranu a vyslal Galaše do úniku. Ten, ač tísněn obráncem, využil svých tělesných parametrů, prosadil se před gólmana a levačkou ho prostřelil 0:1. Na hřišti byl v té době už i Murdych, který vyměnil Bezoušku. Štercl nechtěl riskovat vážnější zdravotní problém a tak deset minut před koncem poločasu pustil do hry Eichelmanna. Ve 40. minutě výstavní centr Kalaše nepřetavil v gól Galaš a pálil nad branku. Těsně před koncem prvního poločasu nás mohl mrzet zbytečný faul Sejkory na straně pokutového území. Soupeřův kop mířil do branky, ale požár uhasil Němec, který míč z čáry vyhlavičkoval na roh, který jsme už ubránili. Měli jsme v prvním poločase pár dalších nadějných situací, ale pomezní rozhodčí byl na nás přísný a viděl nás v ofsajdech.

Soupeř se od začátku druhé půle snažil o vyrovnání, ale naše obrana byla pevná a vydatně podporovaná záložníky a neúnavným Galašem, který vypomáhal při standardních situacích. Vyrovnat se Ledvicím podařilo v 59. minutě, kdy se jim podařilo centrem ze strany najít volného hráče na malém vápně, který prostřelil Zvolského 1:1. Povzbuzený soupeř šel po minutě středem pole na Zvolského, udělal mu kličku, ale odkrytou branku zachránil obětavým skluzem Huček. Otřepané „Nedáš -dostaneš“ opět platilo. Murdych to zabalil od půlící čáry, nikdo ho nemohl chytit a po přesné střele jsme vedli 1:2. Soupeř nechtěl prohrát, zvýšil obrátky, ale naši hráči se nenechávali zahanbit a nedávali soupeři nic zadarmo. Na hřišti už tvrdil muziku i Humlíček a jediný kdo se tentokrát nedostal na trávník, byl Mrváň. V 77. minutě mohl zápas definitivně rozhodnout Murdych, ale tentokrát byl soupeřův gólman na místě. Za minutku mohl soupeř srovnat, ale z jasné pozice netrefil branku. Při soupeřově tlaku jsme chodili do protiútoků. V jednom z nich naservíroval Murdych Sejkorovi na vápno, ale toho zradilo převzetí míče. Poslední velkou šanci měl soupeř pět minut před koncem. Po závaru zazvonila naše pravá tyč. Míč se odrazil před branku a do bezpečí ho dostal Eichelmann. Soupeř reklamoval hraní rukou, ale náš hráč se dušoval, že hrál hrudí a hlavní sudí to viděl naštěstí stejně.
Důležité vítězství pro naše sebevědomí jsme tak udrželi a úkol neskončit na turnaji poslední jsme dvěma výhrami splnili bohatě. Hráči příkladně bojovali a jejich tréninková píle, zdá se, začíná přinášet ovoce.

Nejlepší hráči Unionu: Valenta, Galaš, Brázdil

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ