Mistrovský zápas – 1. kolo 25.8.2018 TJ Chlumec

Mistrovský zápas – 1. kolo 25.8.2018 TJ Chlumec

By
27 srpna, 2018

TJ Chlumec – Union 2:3 (1:1)

Branky Union: vlastní, Malowanyj, Murdych

Sestava: Jeřábek – Brázdil, Rangl, Bedrníček – Eichelmann, Malowanyj, Huček (C), Kalaš – Bezouška, Galaš, Murdych

Na střídání: Zvolský
Chyběli: Horyna, Dvořák, Očipka, Humlíček (dovolená), Čurda (v trestu)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Do Chlumce jsme se tradičně těšili a věřili jsme, že přes problémy s poskládáním kádru budeme úspěšní. Ke čtyřem dovolenkářům měl přibýt ještě Eichelmann, kterého se nám naslibováním modrého z nebe povedlo ukecat a odjezd na dovču posunul. Možná toho nyní lituje, jelikož jeho první cesta po utkání vedla k lékaři….
Úplný začátek utkání patřil spíše domácím. Přesto jsme ve třetí minutě po centru Galaše a hlavičce Murdycha mohli jít do vedení, ale mířila doprostřed branky na připraveného gólmana. Ve 12. minutě, když jsme začali pomalu přebírat iniciativu, jsme nedokázali zabránit střele Macha ze střední vzdálenosti, která byla některým z hráčů tečována a Jeřábek se za míčem v síti je smutně ohlédl 1:0. Dvě minuty poté jsme mohli prohrávat dvoubrankovým rozdílem, ale Jeřábek dokázal házenkářsky míč vykopnout. Snažili jsme se o srovnání stavu, ale nedařilo se nám dostávat do vyložených šancí. Po tom, co se domácí dostali do vedení, hráli hodně zatažení, na rychlé protiútoky. Kromě toho se hrálo poměrně od podlahy a fotbal všechny bolel. Přeci je se nám do poločasu povedlo vyrovnat. Ve 36. minutě se krásně jeden na jednoho u lajny uvolnil Brázdil a posunul vpřed nabízejícímu se Eichelmannovi. Ten udělal přesně to, k čemu ho trenér nabádá. Poslal pěkný centr do vápna a Sak si v tísni vstřelil vlastní branku 1:1. Před odchodem do kabin jsme museli přežít ještě šanci Uhlíře, který šel sám na Jeřábka, ale mířil snad dva metry vedle tyče.
Do první šance druhé půle se dostal Murdych. Hlavou si prostrčil míč kolem brankáře, kterého však na brankové čáře stihl zastoupit spoluhráč a zahrávali jsme tak jen rohový kop, po kterém se dostali do rychlého brejku domácí a při nás stáli všichni svatí. Nevydrželi to však napořád a v 55. minutě jsme znovu prohrávali. Domácí po akci středem hřiště poslali míč mezi naše stopery na Saka, který tentokrát trefil špatnou bránu 2:1. Času zbývalo dost a našich bylo vidět, že to nezabalí a budou s výsledkem chtít ještě něco udělat. Hlavně to na sebe začal víc brát Malowanyj, který v přípravě prokazoval dobrou formu, ale v prvním poločase nebyl příliš vidět. Nejprve si postavil míč k zahrání přímého kopu, ale ještě vysoko přestřelil. Další trestňák před vápnem zkoušel Huček, ale střela neměla razanci. V 70. minutě byl u postranní čáry nedovoleně atakován Eichelmann a vůbec se mu nechtělo na nohy. Ještě, než se k němu stačil dostat „zdravotník“, poslal Brázdil ideální centr do vápna a Malowanyj uklidil míč plackou k tyči 2:2. Malowanyj byl namlsaný a v 76. minutě si střihl sólíčko od půlky přes několik soupeřů a až těsně před pokutovým územím byl faulem zastaven přímo ve středu proti bráně. Trenér křikl na Murdycha a ten se úkolu nemohl zhostit lépe a poslal nás střelou přes zeď spolehlivě poprvé do vedení 2:3. Nebyli jsme Spartou, vítězství jsme si zkušeně pohlídali a domácí nepouštěli na dostřel. V úplném závěru byl ještě vyloučen jeden z domácích po dvou žlutých kartách a další pak za kritiku rozhodčích po zápase v kabinách, kde bylo maličko dusno. Zvolský ještě vystřídal pokopaného Kalaše, ale vzápětí se pískal konec. Naši končili všichni slušně potlučení, ale spokojení s třemi body a vědomím, že to odjezdili a vydali se ze všech sil, což po utkání ocenil i trenér. Ani zranění a vyčerpaní hráči se nehlásili o střídání a každý chtěl zápas dohrát. Dobrá práce…

Hráči utkání Union: Rangl, Brázdil

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ