Mistrovský zápas – 2. kolo Union – Spartak Jiříkov 1:3 (0:1)

Mistrovský zápas – 2. kolo Union – Spartak Jiříkov 1:3 (0:1)

By
5 září, 2018

Branka Union: Malowanyj

Sestava: Jeřábek – Brázdil, Rangl (C), Bedrníček – Eichelmann, Malowanyj, Dvořák, Kalaš – Bezouška, Galaš, Murdych

Na střídání: Očipka, Humlíček
Chyběli: Horyna ?, Huček, Zvolský (dovolená), Čurda (v trestu)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Hráči utkání Union: Rangl, Brázdil

Povzbuzeni třemi body dovezenými z Chlumce jsme se chystali s Jiříkovem naplno bodovat i na domácím hřišti. Skutečnost však byla diametrálně odlišná.
V prvním poločase nás Jiříkov jednoznačně přehrál. Naše mužstvo se nedokázalo dostat do hry a náš výkon byl žalostný. Do patnácté minuty se hrálo převážně ve středu pole s mírnou převahou hostujícího celku. Poté hosté vypálili z 25 metrů a míč lízl horní tyč. Toto varování nás však neprobudilo. V 19. minutě jsme zahrávali standardní situaci před vápnem hostí, při které jsme příliš nemysleli na zadní vrátka a hosté nás, nebýt skvělého zákroku Jeřábka, mohli po rychlém protiútoku trestat. To se jim podařilo až ve 32. minutě, kdy se přes naši levou stranu dostali z vápna ke střele. Na tu reagoval Jeřábek pohybem, ale střela se odrazila od bránícího Brázdila k M. Šolcovi, kterému stačilo trefit poloprázdnou branku 0:1. Za dvě minuty mohlo být ještě hůř, ale hosté opět po kombinaci přes naši levou stranu stříleli v šanci těsně vedle tyče. Psychicky jsme byli dole, což se projevovalo i vzájemnými výčitkami mezi našimi hráči a byli jsme rádi, že už jsme to do poločasu nějak uplácali. Nevytvořili jsme si v něm jedinou brankovou příležitost a gólman hostů si v něm prakticky nesáhl na míč.
Do druhé půle se místo Bedrníčka připravil Očipka a chtěli jsme s utkáním ještě něco udělat. Naše hra se trochu zpřesnila a nadechovali jsme se k náporu. V 56. minutě nás však srazila chyba Jeřábka při rozehře od branky, kterou Hausler potrestal střelou do šibenice 0:2. Jiskra naděje svitla v 62. minutě. Očipka byl faulován pár kroků před pokutovým územím a míč si k trestnému kopu postavil Malowanyj a přesnou střelou k tyči snížil na 1:2. Pořád bylo dost času, ale Jiříkov nezahálel. V 64. minutě po rohovém kopu nás vyděsila hlavička těsně nad branku. V 69. minutě jsme po akci středem pole dostali třetí branku, kdy Hausler udělal kličku i Jeřábkovi a střílel do prázdné branky 1:3. Poté už si hosté vedení hlídali, ale přesto jsme měli ještě příležitosti ke korekci skóre. V 74. minutě přešel Malowanyj sám středem pole a prostrčil míč do vápna Očipkovi. Ten však místo rychlého zakončení ještě přihrával Galašovi kam jinam, než do ofsajdu. V 87. minutě střílel těsně vedle Humlíček, který nahradil zraněného Dvořáka. V poslední minutě utkání poslal pěkný centr do vápna Kalaš, ale hlavičkující Eichelmann bránu netrefil.

Z naší strany se jednalo o špatný výkon a nadšeně hrající hosté nás přehráli. Náš gólman si neodpustil chybu v době, kdy jsme mohli ještě pomýšlet na slušný výsledek, obrana nebyla ve své kůži a kazila i elementární přihrávky a záloha s útokem jakoby na hřišti ani nebyly. Budeme věřit, že to byl jen zápas blbec, protože kdybychom v těchto výkonech měli pokračovat i nadále, můžeme si podat přihlášku do okresu.

Hráč zápasu Union: žádný se nenašel

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ