Pohár ÚKFS – 1. kolo Union – SK Štětí 5:4 (4:2)

Pohár ÚKFS – 1. kolo Union – SK Štětí 5:4 (4:2)

By
9 září, 2018

Branky Union: Galaš 2, Malowanyj, Bezouška, Murdych

Sestava: Jeřábek – Brázdil, Rangl, Malowanyj, Kalaš – Eichelmann, Huček (C), Humlíček, Bezouška – Galaš, Murdych

Na střídání: Očipka, Zvolský, Dvořák
Chyběli: Horyna (v práci), Čurda (v trestu), Bedrníček (nemoc)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

V prvním kole poháru nám byl přidělen celek Štětí, účastník Krajské soutěže. Příliš nadějí jsme si na postup nedávali, pouze Očipka se cestou na utkání vyptával, koho vyfasujeme do druhého kola. Začátek utkání nahrával papírovým předpokladům. Ve 4. minutě Jeřábek otálel s odkopem, jeden z hostů se dostal k míči, který naservíroval na zadní tyč nabíhajícímu hráči. S ním se nestačil chytit Kalaš a prohrávali jsme 0:1. Za pět minut jsme mohli srovnat, když Murdych ideálně vysunul do šance Galaše, ale ten levou mířil vedle tyče. Ve 12. minutě jsme prohrávali 0:2, když hosté založili rychlý útok. První střelu Jeřábek ještě vyrazil, ale dorážka už zapadla k zadní tyči. Na snížení jsme ale nečekali dlouho. Murdych, se kterým měli hosté od začátku hodně práce, byl faulován asi 4 m před vápnem. Míč si vzal Malowanyj 
a utěšenou ranou upravil a 1:2. Celé mužstvo pookřálo. Zjistili jsme, že se soupeř dá překonat. Štětí bylo dál víc na balonu, ale nepouštěli jsme je do brankových příležitostí 
a rozdíl mezi mužstvy nebyl nijak markantní. Ve 32. minutě si dal krásný dárek k narozeninám Bezouška. Na levé straně před pokutovým územím si hodil míč na pravačku a vymetl vzdálenější šibenici 2:2. Za další dvě minuty si s obránci pohrál Murdych a ačkoliv mohl sám zakončit, předložil míč Galašovi před prázdnou bránu 3:2. Dostali jsme se do vedení, které nám dalo křídla. Ve 40. minutě bylo ještě lépe. Galaš vyhrál po výkopu hlavu pro Murdycha a ihned si do vápna naběhl pro jeho přihrávku. Míč výborně přijal, udělal kličku gólmanovi a mohl se podruhé radovat 4:2. Do kabin na přestávku se nejvíce těšil Eichelmann hrající se zraněním, který měl slíbeno poločasové střídání.
Čáru přes rozpočet mu udělalo vážnější zranění Brázdila z první půle a musel se tak kousnout dál. Odpustíme mu za to vyzvánění telefonu během poločasového rozboru 😊. Do druhého dějství nahradil Brázdila Očipka, který v 51. minutě rozehrál roh a Bezoušku, ale střela se tentokrát mezi tyče nevešla. V 55. minutě nás podržel gólman, když vyrazil tečovanou střelu na roh. V 59. minutě vysunul do vápna Očipka Murdycha a ten chladnokrevně zvýšil a 5:2. Začali jsme věřit, že by to mohlo dopadnout, ale sil už moc nezbývalo a hosté nás přitlačili k vápnu. Do poslední šance se po přihrávce Očipky dostal Eichelmann, ale přestřelil. V 69. minutě hosté po centru ze strany prostřelili Jeřábka a nadechli se tím k dalšímu náporu 5:3. Mleli jsme z posledního, ale klobouk dolů před celým mužstvem. Eichelmanna nahradil Zvolský. V 82. minutě ještě Štětí prostřelilo z trestného kopu naši hladovou zídku a museli jsme se tak klepat dál 5:4. V úplném závěru nahradil Humlíčka Dvořák, ale i přes situaci z poslední minuty, která zaváněla penaltou, jsme vítězství uhájili. 
Hráčům, kteří podali velmi bojovný a kvalitní výkon bude odměnou další těžký soupeř v druhém kole, kterého se budou moci snažit potrápit.
Krásnou a neobyčejně chutnou tečku za zápasem připravil oslavenec Bezouška a stoly se tak tentokrát prohýbaly nejen pod tíhou alkoholu. Děkujeme BEZY!

Hráči utkání Union: celý mančaft

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ