Mistrovský zápas – 3. kolo SK Dobkovice – Union 2:2 (0:1) 5:4 PK

Mistrovský zápas – 3. kolo SK Dobkovice – Union 2:2 (0:1) 5:4 PK

By
13 září, 2018

Branky Union: Malowanyj, Rangl (PK)

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Rangl, Malowanyj, Kalaš – Eichelmann, Huček (C), Bedrníček, Bezouška – Očipka, Murdych

Na střídání: Čurda
Chyběli: Horyna, Galaš (v práci), Dvořák, Zvolský (dovolená), Brázdil (omluven)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Na horkou půdu do Dobkovic jsme se tradičně „těšili“. Hrací plocha, která dostala nové zavlažování, připomínala spíš louku, ale to bylo pro oba soupeře stejné. Do první šance prodloužil po autovém vhazování ve 3. minutě Bezouška Murdychovi, ale gólman byl pozorný. Dobkovičtí byli poté aktivnější a souboje se odehrávaly převážně na naší polovině. Hrozili centrovanými míči do vápna a standardními situacemi, ale do vyložených brankových příležitostí se nedostávali. Ve 20. minutě se do šance v pokutovém území dostal Očipka, ale gólman jeho střelu v tísni vyrazil a Eichelmann poslal dorážku nad branku. Hra se dál odvíjela ve stejném duchu, až došlo ve 44. minutě ke sražení Očipky před pokutovým územím. Míč si postavil Malowanyj a se štěstím prostřelil děravou zeď domácích 0:1. Poté ještě inkasoval Humlíček žlutou kartu za běžný faul a šlo se do kabin.
Přáli jsme si udržet nulu vzadu co nejdéle a nejlépe vstřelit další branku. To se nám mohlo povést hned v první minutě druhého poločasu. Očipka se protáhl do vápna a střílel těsně vedle tyče. Průběh hry se nikterak neměnil a naše mužstvo se soustředilo především na defenzivu. K překvapivé střele z dálky napřáhl Bezouška a při brankáři domácích stáli všichni svatí. V 60. minutě byl ve středu hřiště nevybíravě sražen Očipka. To se rozhodl mstít Eichelmann 
a přišel jeho blikanec, za který byl odměněn žlutou kartou. Poté přišla chyba našeho gólmana, kterou si v posledních zápasech nedokáže odpustit, což nás sráží dolů. Domácí poslali centr do vápna, Jeřábek si křikl, ale na míč nedosáhl a Doksanský hlavou pohodlně srovnal na 1:1. V 73. minutě jsme zahrávali rohový kop a bránící Doubek sáhl po míči rukou, což neušlo sudímu a pískal pokutový kop. Rangl ho proměnil a poslal nás opět do vedení 1:2. Domácí nás přimáčkli a do 77. minuty musel Jeřábek likvidovat dvě šance. Poté však přišla další střela domácích zpoza vápna, kterou vyrazil pouze před sebe. Bedrníček se se Šmalclem nechytil a vyrovnání bylo na světě 2:2. Další vyloženou příležitost si do konce hrací doby už ani jedno mužstvo nevypracovalo, pouze Humlíček byl v úplném závěru po druhé žluté kartě vyloučen.
V následném penaltovém rozstřelu, ve kterém se rozhodovalo o prémiovém bodu netrefil hned v první sérii Rangl branku a domácí naopak nedali jeřábkovi čuchnout. Za nás byli poté úspěšní Malowanyj, Murdych, Huček a Bedrníček.
Z Dobkovic tak vezeme pouze bod, i když jsme v zápase ani jednou netahali za kratší konec. Škoda. Utkání to nebylo příliš pohledné. Šlo spíše o boj než o fotbal, ale terén tomu nahrával. Bojovnost jsme si do zápasu z pohárového utkání se Štětím přenesli, potřebnou dávku štěstí však nikoliv.

Hráči utkání Union: Rangl, Malowanyj

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ