Mistrovský zápas – 4. kolo Union – Jiskra Velké Březno 2:1 (2:1)

Mistrovský zápas – 4. kolo Union – Jiskra Velké Březno 2:1 (2:1)

By
16 září, 2018

Branky Union: Eichelmann, Murdych

Sestava: Jeřábek – Brázdil, Malowanyj, Huček (C), Kalaš – Eichelmann, Dvořák, Štercl, Bezouška – Galaš, Murdych

Na střídání: Čurda, Zvolský
Chyběli: Horyna ?, Rangl (dovolená), Bedrníček, Očipka (omluven), Humlíček (v trestu)

Trenér: Horáček
Vbb edoucí mužstva: Eichelmann st.

Vzhledem k plánované dovolené Rangla a dalším očekávaným absencím začal trenér již v týdnu zpracovávat Štercla, aby si doléčil bebíčka a připravil se na zápas, což se nakonec povedlo. Těsně před zápasem se z účasti pokusil vykroutit Galaš, který se po prohýřené noci necítil, ale bylo mu domluveno.
Utkání jsme začali dobře. Ve 4. minutě poslal centr po rohovém kopu Bezouška na zadní tyč, kde si naskočil Eichelmann a hlavou nás poslal do rychlého vedení 1:0. Sice vůbec nevěděl, která varianta standardky se zahrává, a navíc měl zavírat na půlce, ale dobře že tam byl. Do své první šance v zápase se dostal ve 14. minutě Murdych, ale začalo jeho střelecké trápení a brankář hostů jeho pokus vyrazil. V 18. minutě podnikli hosté do rychlý protiútok, dostali se až před Jeřábka, klička do bekhendu a střela do prázdné 1:1. Chvilku jsme byli opaření a hosté, ač jsou zatím bez bodů, nehráli špatně. Ve 29. minutě vyslal vpřed Dvořák Eichelmanna, ten vrátil pod sebe Galašovi, který však v tísni přestřelil. Ve 33. minutě nikdo nevěděl, kde se to v něm vzalo, ale Eichelmann si to namířil od střídačky netradičně středem k vápnu a krásně prostrčil Murdychovi do šance. Střela však prolétla nad břevnem. Pět minut před poločasem Murdych branku přeci jen vstřelil, když se sólem dostal před vybíhajícího gólmana, kterého loboval 2:1. To jsme ještě netušili, že víc branek už neuvidíme. Ve 42. minutě poslal do šance Galaš Eichelmanna, ale ten mířil vedle tyče. První poločas byl poměrně vyhrocený. Spousta soubojů a nedovolených zákroků na obou stranách, to vše hecované lavičkou hostů. Při poločasovém odchodu do kabin si rozhodčí vyslechl od velkobřezenských spoustu „lichotek“ a bylo s podivem, že někdo z nich nemusel v kabinách už zůstat.
Ač jsme vedli, dostal Bezouška pěkný poločasový prcung za lajdáckosti v prvním poločase. Pocuchané nervy si šel srovnat cigaretkou, což bývá zvykem pouze u Humlíčka a ještě si odplivnul asi dva litránky. Galaš byl rád, že poločas přežil a rád pustil k premiéře na hřiště mladého Čurdu.
Aktivně jsme začali i druhý poločas. V 50. minutě šel opět Murdych sám proti gólmanovi, ale neprostřelil ho. Za další minutu se do šance z pravé strany dostal Eichelmann, ale místo zakončení hledal benjamínka Čurdu na zadní tyči. Čurda se dostal do šance v 60. minutě, ale z vápna těsně minul branku. To byla naše poslední šance v zápase. Poté jsme se přizpůsobili hře hostí a koledovali jsme si o vyrovnání. V utkání jsme vyfasovali šest žlutých karet a z toho čtyři v posledních třinácti minutách. Do kasy bude ale platit pouze Kalaš, který byl ubreptaný na pomezního rozhodčího. Malowanyj, Štercl, Huček, Brázdil a Eichelmann byli nuceni přerušit hru na půlce. 
Konečně tu byl zápas, kdy jsme se mohli spolehnout na „poušťáka“ v bráně. V 64. minutě zlikvidoval semaforem náběh soupeře, který ho chtěl přehodit a vzápětí vytáhl nebezpečnou střelu na rohový kop. V 79. minutě jsme měli štěstí, když se hosté dostali do tutovky po sporném souboji uprostřed hřiště, ale přestřelili, o což se zasloužil i Jeřábek včasným výběhem. Poté už jsme to do konce doplácali. Tři minuty před závěrečným hvizdem byl ještě jeden z hostů po druhé žluté kartě vyloučen.
Byl to těžší zápas, než jsme předpokládali. Netradičně jsme měli první půlku zápasu lepší než druhou. Výsledek je těsný, ale nebýt neseřízených mířidel Murdycha v tomto zápase, mohli jsme si pro tři body dojít ve větším klidu. Šancí měl dost, ale aspoň že vstřelil ten vítězný gól. Byl si vědom svého výpadku a po zápase se mu ani nechtělo z kabiny, protože věděl, že bude muset projít kolem kritika Housky a ten mu to dá sežrat…. Nakonec tedy důležité tři body a povzbuzení před dvojzápasem se Šluknovem, kdy by měli přibýt další hráči a budeme tak schopni podat ještě lepší výkon.

Hráči utkání Union: Jeřábek, Eichelmann, Malowanyj

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ