Mistrovský zápas – 5. kolo Plaston Šluknov – Union 3:1 (2:0)

Mistrovský zápas – 5. kolo Plaston Šluknov – Union 3:1 (2:0)

By
9 října, 2018

Branka Union: Murdych

Sestava: Zvolský – Brázdil, Malowanyj, Rangl, Kalaš – Bezouška, Štercl, Huček (C), Murdych – Galaš, Očipka

Na střídání: Čurda, Humlíček, Bedrníček, Krofta
Chyběli: Horyna ?, Eichelmann (nemoc), Jeřábek (zranění), Dvořák (v práci)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Po třech dnech od pohárového utkání jsme se s Plastonem potkali znovu a chtěli jsme rozhodně podat lepší výkon než v domácím střetnutí. Do 16. minuty to byla oboustranná oťukávaná bez větších příležitostí. Poté přihrál do prostoru penalty Murdych, ale Malowanyj těsně netrefil zařízení. V 19. minutě jsme po faulu na Očipku kroutili trestňák do brány, ale nedokázali jsme míč dotlačit za brankovou čáru. Ve 25. minutě střílel Očipka technicky placírou, ale gólman dokázal míč vytěsnit na roh. Po půlhodině hry nás začali nedotažené šance mrzet. Po chybě naší obrany přišla ulice na Háka do vápna a ten dokázal obstřelit Zvolského, ač se to při jeho rozměrech zdá nemožné 1:0. Možnost k vyrovnání jsme měli dostat ve 33. minutě. Očipka se vřítil s míčem do vápna a vybíhající domácí gólman ho rukama srazil na trávník. Penaltu viděli všichni, kromě arbitra Tesky… Není to poprvé, kdy ovlivnil zápas v náš neprospěch a bude tedy zřejmě na čase, vetovat jeho působení v našich střetnutích. Nejzajímavější bylo, že při odchodu do kabin o poločase ihned přiznal, že udělal chybu…. Jak je tedy možné, že to nevěděl hned a okamžitě po inkriminované situaci našim hráčům tvrdil, že se vůbec nic nestalo… Poté jsme zahráli rohový kop a Rangl trefil hlavou z blízka pouze gólmana. Z dalšího rohového kopu trefil zase hlavou Bezouška spoluhráče Malowaného. Totální zmar přišel ve 38. minutě. Domácí podnikli rychlý výpad do našeho vápna, který hasil Štercl v nouzi faulem. Teska také nic neviděl, ale pomezní mu poradil a proti nám se tedy penalta zahrávala a Mikula nedal Zvolskému šanci 2:0. Do poslední šance prvního poločasu jsme se dostali ve 41. minutě. Očipka uviděl volného Murdycha, ale jeho střelu pod klacek výborný brankář vyrazil na roh. 
Druhý poločas se hrál opět vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. V 53. minutě pálil Murdych, ale gólman byl opět na místě. Z protiútoku stříleli domácí těsně vedle tyče. Za tři minuty nás zachránilo břevno. V 59. minutě měl gólman domácích štěstí po Očipkově přímáku, kdy vyrážel míč nohama. Chvilku poté nastřelili domácí tyč a po dalším útoku nás pěkným zákrokem nohama podržel Zvolský. V 63. minutě nás domácí trestali potřetí, když jejich první střelu dokázal Zvolský ještě vyrazit do strany, ale dobíhající nekrytý Mládek uklidil hlavou míč do prázdné branky 3:0. Snažili jsme se alespoň o čestný úspěch. V 65. minutě to zkoušel pěknou střelou Galaš, ale těsně netrefil branku. Snížení jsme se tak dočkali až v 69. minutě. Kalaš pěkně od postranní čáry nacentroval na zadní tyč, kam si naběhl Murdych a prudkou ranou konečně pokořil gólmana 3:1. V 72. minutě jsme po zblokované Malowaného střele zahrávali roh. Huček po něm však pouze přestřelil bránu a domácí si už vítězství pohlídali. Jelikož jsme se až do závěru utkání snažili o vstřelení kontaktní branky 
a na střídačce byli připraveni ze zkušených hráčů pouze obránci a s nimi mladý Čurda, odehráli jsme celý zápas v jedenácti lidech.
Myslím, že jsme nepodali špatný výkon a byli jsme zatím suverénním domácím důstojným soupeřem. K bodového zisku chybělo větší štěstí v zakončení, horší domácí gólman a v neposlední řadě lepší sudí.

Hráči utkání Union: Očipka, Zvolský

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ