Mistrovský zápas – 6. kolo Union – MSK Trmice 4:2 (3:1)

Mistrovský zápas – 6. kolo Union – MSK Trmice 4:2 (3:1)

By
9 října, 2018

Branky Union: Murdych 3, Bedrníček

Sestava: Zvolský – Brázdil, Rangl, Bedrníček – Čurda, Bezouška, Huček (C), Kalaš – Očipka – Galaš, Murdych

Na střídání: Humlíček, Krofta
Chyběli: Horyna ?, Eichelmann (nemoc), Jeřábek, Dvořák, Štercl (zranění), Malowanyj (omluven)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Do svatováclavského utkání, ve kterém bylo jasným cílem získat tři body, jsme nastoupili v nové sadě belasých dresů aktivně. Naši útočníci se zastřelovali. Nejprve Očipka pálil vedle branky a Murdych přestřelil. V 11. minutě se ve středu pole dopustil chyby Očipka, hosté šli do brejku a poslali centr před Zvolského. Ten nás podržel, jelikož střelu z bezprostřední blízkosti dokázal zpacifikovat. Otřepané nedáš, dostaneš, platilo i tentokrát. Rangl poslal průnikovku na Murdycha a ten zkušeně béčkem podél vybíhajícího gólmana napnul síť 1:0. V 16. minutě jsme zahrávali rohový kop, po kterém se míč odrazil na hranici pokutového území. Tam číhal Murdych a jeho pumelice trhala síť pod břevnem 2:0. Ve 20. minutě si dobrou příležitost připravili i hosté, ale Zvolský byl pozorný. Ve 29. minutě chyboval Rangl a Gree se řítil sám na Zvolského. Ten mu však skvělým zákrokem šanci zmařil a dál si hýčkal nulu v utkání. Další velkou šanci si vypracoval Očipka. Místo zakončení přihrál Galašovi do prázdné branky, ale ta pro předchozí Galašův ofsajd neplatila. Ve 35. minutě přestřelil Očipka ve vyložené šanci branku, ale hostující gólman udělal z následné rozehrávky chybu, když namazal Murdychovi, který bez problémů zakončil stejně jako v prvním případě 3:0. Čisté konto nám do kabin nevydrželo. Gree, který zlobil celý zápas, pláchl Brázdilovi a střelou mezi nohy těsně před poločasem snížil 3:1. 
Úkolem do druhého poločasu bylo nepustit soupeře na dostřel, a naopak se pokusit vedení navýšit. V 50. minutě pěkně zakombinovala naše útočná trojka Očipka, Murdych, Galaš. Posledně jmenovanému však gólovou střelu stačil zblokovat obránce. To, čeho jsme se báli, skutečně přišlo. Hostující hráč nikým neatakován vyvezl míč od vlastní branky a ideálně vysunul na nabíhajícího Gree, který podruhé pokořil Zvolského 3:2. V 60. minutě poslal vpřed Očipka Čurdu. Te ideálně přihrál před branku osamocenému Hučkovi, který však stoprocentní šancí pohrdl. Místo okamžitého zakončení ještě míč zpracovával a poté pouze trefil brankáře. Stejně bídně si za dvě minuty počínal i Galaš, který svůj samostatný nájezd totálně zpackal. Do naší hry a kombinací se začala vkrádat nervozita a soupeř se naopak začínal osmělovat. Čtvrt hodiny před koncem zápasu střílel po odraženém míči Murdych nad branku. Už za minutu však přišlo uklidnění. Očipka dostal na půlce balón, obránci soupeře se soustředili na Murdycha s Galašem, čímž se otevřel prostor před Bedrníčkem, hrajícím druhou půli v záloze. Očipka mu ideálně namazal a Bedrníček po krátkém sprintu mazácky k tyči zakončil 4:2. Hosté to po této brance už víceméně zabalili a my už jsme utkání v klidu dohráli. Do šancí se ještě dostali Murdych s Očipkou, ale bez gólového zakončení. V samotném závěru se do hry místo Galaše dostal Krofta a připsal si tak premiérový start v soutěži. V základní sestavě měl premiéru i mladičký Čurda a povedla se mu. Svým pohybem a důrazem dělal hostům problémy a mohl si připsat i gólovou asistenci.
Důležité tři body se nám tedy povedlo získat i v poněkud okleštěné sestavě, kdy i druhý na střídačce Humlíček by byl nucen nastoupit se sebezapřením. Výkon nebyl ani zdaleka podle našich představ, ale díky bojovnosti celého kolektivu a střelecké produktivitě Murdycha, jsme vítězství urvali. Bylo by dobré načít nějakou bodovou šňůru, abychom si upevnili místo ve vysněné první šestce.
Začali jsme na tom pracovat hned po zápase, kdy nám veterán Rangl, u příležitosti svých půlkulatých narozenin, připravil kvalitní raut a stoly se opět prohýbaly. Palec hore, Rangy.

Hráči utkání Union: Murdych, Zvolský

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ