Mistrovský zápas – 7. kolo FC Dubí – Union 1:3 (1:2)

Mistrovský zápas – 7. kolo FC Dubí – Union 1:3 (1:2)

By
9 října, 2018

Branky Union: Murdych 2, Bezouška

Sestava: Zvolský – Huček (C), Rangl, Bedrníček – Čurda, Bezouška, Malowanyj, Kalaš – Očipka – Dvořák, Murdych

Na střídání: Jeřábek
Chyběli: Horyna ?, Eichelmann, Brázdil (nemoc), Štercl (zranění), Humlíček, Galaš, Krofta 
(v práci)

Trenér: Horáček
Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

Vzhledem k postavení týmů v tabulce musel být naším jediným cílem zisk tří bodů z tohoto utkání. Že to nebude procházka růžovým sadem naznačovala už účast hráčů na srazu. Na utkání jsme odjížděli v jedenácti a až po příjezdu na stadion potvrdil svou účast Jeřábek, který je však pořád limitován zraněním. Stav hrací plochy a její velikost také dávala naději na příznivý výsledek. O Zvolského v bráně také nikdo nemusel mít strach, jelikož jeho předzápasovou rozcvičku si vzal na starost vedoucí 😊.
Do utkání jsme vstoupili aktivně. Náš tlak přerušila pouze střela ze střední vzdálenosti, která zaplavala, ale Zvolský si nedělal problémy a vyboxoval ji ven z vápna. V 5. minutě Dvořák posadil míč na hlavu Murdycha, ale míč mířil na připraveného brankáře. O minutku později přistrčil míč do šance Murdychovi Očipka, ale jeho levačka netrefila branku. Ve 13. minutě už tato spolupráce zafungovala a Murdych levou přehodil padajícího gólmana 0:1. Za tři minuty mohli domácí srovnat, když se po pěkné kombinaci dostal osamocený hráč před Zvolského, který nás podržel a pokus vyrazil a roh. Ve 24. minutě jsme už tolik štěstí neměli. Domácí se zmocnili odraženého míče, prostrčili mezi stopery do vápna a Mucha trefil Zvolskému mezi betony 1:1. Domácí srovnání skóre nakoplo a po chvilce mohli jít po závaru před naší bránou do vedení, ale finální střela se nevešla mezi tyče. Ve 34. minutě Očipka opět poslal Murdycha samotného před gólmana, ale tentokrát bylo přehození o kousek vyšší a míč se od břevna odrazil před brankovou čáru. Po dalším pěkném ťukesu vstřelil levačkou z vápna gól Očipka, ale pomezní Topinka měl praporek nad hlavou. Ve 41. minutě zahrozili domácí, ale hlavičkou netrefili zařízení. Ve 42. minutě jsme zakombinovali po levé straně. Míč se pohyboval po ose Kalaš, Dvořák, Očipka. Poté přišla finálka na Bezoušku, který s klidem plackou obstřelil vybíhajícího brankáře 1:2 a dodal nám potřebný klid na poločasovou poradu.
Nebylo co a kým do druhého poločasu měnit, protože Jeřábek na lavičce pouze strašil. První část druhé půle se odehrávala především ve středu pole bez brankových příležitostí. Domácí byli nebezpeční jen k pokutovému území, ale akce zakončovali pouze nedůraznými střelami, které si Zvolský v klidu pohlídal. Pouze jedna mu vypadla, ale dorážka, která skončila v naší síti, byla z ofsajdového postavení. V 70. minutě se opět zaskvěl Očipka. Vybojoval míč v rohu pokutového území, dal pod sebe na penaltu Murdychovi, který k tyči do protipohybu gólmana zvýšil na 1:3. Poslední akce utkání, která stojí za zmínku, přišla v 72. minutě. Malowanyj na 40 metrů našel na hrotu Murdycha, který míč ideálně v běhu zalepil na špičku a pálil. Vybíhající domácí gólman vytěsnil míč s obtížemi na roh. Poté už jsme si tři body bez problémů pohlídali a v samotném závěru se na hřiště podíval místo Dvořáka i Jeřábek. Připsal si tak prémie za vítězství, které se u nás samozřejmě nevyplácejí…. 😊
Poprvé v probíhající sezoně jsme si tak ve dvou zápasech v řadě připsali plný bodový zisk a bylo by ohromně důležité, potvrdit ho i v příštím domácím zápase s Olšinkami, kdy se snad slezeme v hojnějším počtu. Vítězství to bylo zasloužené, jelikož nás opět zdobila bojovnost, vůle po vítězství a excelentní výkon našich ofenzivních hráčů.

Hráči utkání Union: Murdych, Očipka, Kalaš

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ