Mistrovský zápas 10. kolo TJ Sokol Unčín – Union 2:3 (0:2)

Mistrovský zápas 10. kolo TJ Sokol Unčín – Union 2:3 (0:2)

By
12 listopadu, 2018

Mistrovský zápas – 10. kolo

 

27.10.2018 11.00          

 

TJ Sokol Unčín – Union 2:3 (0:2)

 

Branky Union: Dvořák 2, Brázdil

 

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Štercl, Huček (C) – Čurda, Bezouška, Brázdil, Kalaš – Očipka – Dvořák, Murdych

 

Na střídání: Zvolský, Krofta

Chyběli: Eichelmann, Malowanyj (nemoc), Horyna, Galaš (v práci), Bedrníček (omluven), Rangl (zranění)

 

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

 

Ani na umělku v Krupce s Unčínem jsme se zdaleka nesešli kompletní, ale problémy s účastí hráčů na utkáních nás provázejí celý podzim, tak nás to už ani nepřekvapuje.

Vstup do zápasu se nám nadmíru povedl. V 6. minutě napálil míč z rohu velkého vápna nártem Očipka, ale míč se k naší smůle odrazil od břevna dolů, ale před brankovou čáru. Za pár vteřin jsme rozehráli rohový kop na krátko. Dvořák, který míč převzal, vymotal domácího obránce a napálil míč z úhlu před bránu a míč si nějakým odrazem našel cestu do sítě 0:1. Ve 12. minutě vyslal před branku Očipka Murdycha. Jakub přihrával před branku Brázdilovi, který už byl za míčem, ale akrobaticky v pádu ještě stačil míč levačkou trefit

a ten se zázračně dokutálel do sítě 0:2. Rychlé dvoubrankové vedení nás nesmělo ukolébat, jelikož domácí dokázali využívat svých fyzických předpokladů, a především ve středu pole sbírali odražené balóny a hnali se do útoku. Velké problémy jim však dělal Očipka, kterého dokázali zastavovat jen za cenu nedovolených zákroků. Pohybem na ně platil i Čurda po jehož atacích domácí odehrávali míče v nouzi na aut, či nám míč odevzdali. Velkým plusem pro nás bylo i chování domácích hráčů, kteří když zrovna nenadávali našim hráčům, hádali se mezi sebou a jejich lavička s dvěma týpky, kteří se probudili dvojkou na žíle, byla také kapitola sama pro sebe. Kdyby nebyl sudí zkraje zápasu poměrně benevolentní, museli jsme hrát část zápasu přesilovku možná i o dva muže. Ve 23. minutě nás po chybce obrany zachránil Jeřábek, který zmařil samostatný nájezd na naši branku.

Do druhého poločasu jsme šli s dvoubrankovým vedením v zádech, ale maximálně soustředění. Ve 49. minutě předvedl Jeřábek druhý těžký zákrok, když vyrazil střelu z úhlu na rohový kop. V 51. minutě kopal Očipka trestný kop z hranice pokutového území po nedovoleném zákroku domácích. Míč prostřelil děravou zdí domácích, a ještě při tom trefil stínícího Dvořáka, kterého míč lízl a branku si tak u rozhodčího vymodlil 😊 0:3. Za deset minut vytáhl Jeřábek další těžkou střelu mimo branku. Na další střelu ze 20 metrů, která lehce změnila směr po teči Bezoušky, už zareagovat nedokázal a domácí snížili opět na rozdíl dvou branek 1:3. V 63. minutě mohl svou třetí branku vstřelit Dvořák, ale mířil metr vedle pravé tyče. Čtvrtou branku jsme vstřelili po krásné kombinaci naší útočné vozby, ale pomezní viděl skórujícího Očipku v ofsajdu. Kulhajícího Brázdila vystřídal dvacet minut před koncem Krofta a své minuty využil. Jeden z domácích, kterého sroloval u postranní čáry na něho bude asi s láskou vzpomínat. Domácí se snažili vstřelit kontaktní branku a vrhli všechny síly do útoku, když i jejich gólman hrál hodně vysoko. V 87. minutě dostali možnost snížit z velmi přísně odpískaného pokutového kopu, před kterým se jediné chyby v utkání dopustil Jeřábek, ale víc už jsme jim nepovolili 2:3 a odvážíme si tak důležité, vydřené tři body.

Po utkání došlo ještě k menší strkanici mezi střídačkami, ale to už jsme mohli být nad věcí. Vítězství nás vrátilo na čtvrté místo tabulky, ale do konce podzimu nás čekají ještě tři těžká utkání s Chabařovicemi, v Meziboří a s Březinami. Ve hře je tak ještě devět bodů a my se musíme rvát o každý z nich. Bohužel už asi bez Rangla a Eichelmanna, kteří budou asi do konce podzimní části mimo hru.

 

Hráč utkání Union: Očipka, Čurda

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ