Mistrovský zápas 12. kolo SFK Meziboří – Union 1:3 (1:0)

Mistrovský zápas 12. kolo SFK Meziboří – Union 1:3 (1:0)

By
12 listopadu, 2018

Mistrovský zápas – 12. kolo

 

11.11.2018 10.30          

 

SFK Meziboří – Union 1:3 (1:0)

 

Branky Union: Štercl 2 (2 pen), Murdych

 

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Brázdil (C), Bedrníček – Čurda, Štercl, Zvolský, Bezouška, Kalaš – Murdych, Očipka

 

Na střídání: 0

Chyběli: Eichelmann (nemoc), Rangl, Malowanyj (zranění), Huček, Horyna, Galaš (v práci), Dvořák, Krofta (omluveni)

 

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

 

Na výlet k zápasu s druhým celkem průběžné tabulky do Meziboří se po průšvihu z minulého týdne nikomu moc nechtělo a na účasti to bylo znát. V autech se “mačkalo“ pouze jedenáct odvážlivců. Po příjezdu do městečka nad Litvínovem nám svitla naděje, že bychom se snad ani nemuseli svlékat, jelikož nad hřištěm seděla mlha jak z večerníčku a od brány k bráně nedohlédl nikdo. Někdo přeci… rozhodčí, a tak se hrálo. Rozhodnutí to bylo nakonec dobré, jelikož mlha se postupně ztrácela a našim se na dobře připraveném hřišti dařilo.

V 5. minutě zahrával Očipka přímák do vápna, na který si naskočil Zvolský, ale brankář domácích dokázal zakročit. V 8. minutě prověřili domácí Jeřábka střelou ze 20 m, kterou dokázal přizvednout nad břevno. Další minuty to byl především boj o střed hřiště, při kterém se začínalo trochu jiskřit a výroky sudího se chvíli nelíbili jedné straně, chvíli druhé, ale on si do toho správně nenechal příliš kecat. Další šance domácích přišla v 25. minutě, ale byla zakončena střelou vedle naší tyče. O dvě minuty později se už domácí radovali. Po standardní situaci jsme přes převahu v našem pokutovém území nedokázali odkopnout míč do bezpečí a dovolili jsme J. Bohatovi kličkovat kolem penalty až vystřelil Brázdilovi mezi nohami a Jeřábek neměl šanci zakročit 1:0. Ve 34. minutě se probíjel do vápna Bezouška a byl podle našeho názoru faulován. Faulující hráč poté Bezouškovi adresoval ještě pár lichotek směrem k jeho postavě, na což Bezi reagoval flusancem přímo před rozhodčím, a tak to nemohlo dopadnout jinak než předčasnou sprchou. Na našich zbylých deseti statečných však žádná frustrace vidět nebyla a dál hráli otevřenou partii. V poslední minutě první půle Murdych výtečně prostrčil na Očipku a gólman domácích jeho pokus jen s obtížemi krotil u tyčky.

Dvě minuty po začátku druhého poločasu si spolupráci zopakovali, ale Očipka tentokrát těsně minul zařízení. Mezi padesátou a šedesátou minutou nás domácí zmáčkli a dostali se do tří solidních šancí. Nejprve po rohu mířili hlavou nad branku, poté osamocený hráč na zadní tyči netrefil branku a do třetice po pěkné kombinaci středem pole netrefil domácí hráč sám před Jeřábkem branku. To už se ale nadechovali Murdych s Očipkou, kterých bylo plné hřiště a domácí nevěděli, co na ně hrát. V 61. minutě Murdych přešel přes dva hráče a umístěnou střelou srovnal stav utkání na 1:1. O dvě minuty později Murdych opět vysunul Očipku do pokutového území. Ten si balón zkušeně přikryl a penalta byla na světě. Míč si uzmul ten nejzkušenější na hřišti Štercl, kterému se ve středu pole celý zápas dařilo a nedal gólmanovi šanci vyniknout 1:2. Na domácí padla deka a naši bez problémů, ač oslabeni o jednoho hráče, diktovali průběh zápasu. V 66. minutě se ve slibné šanci objevil Murdych, ale těsně netrefil branku. V 80. minutě jsme dali výsledku konečnou podobu, když Štercl si píchl míč do vápna a zarputile za ním šel až k brankové čáře, kde byl faulován. Míč opět nikomu nepůjčil a brankář byl i při druhé penaltě bez nároku na úspěch 1:3. V samotném závěru jsme chvilku hráli v devíti, jelikož Bedrníček přišel nezaviněně o kus zubu a musel se z rány míčem z bezprostřední blízkosti vzpamatovat.

Výkon našeho mužstva se oproti minulému týdnu diametrálně lišil, což se projevilo nejen na kvalitě hry a výsledku, ale především na bojovnosti a ochotě dřít jeden za druhého, což podpořili individuální výkony Očipky, Murdycha, Štercla a Brázdila. Bez střídání otočit zápas v deseti lidech chce trochu srdíčka, které jsme s Chabařovicemi neměli. Můžeme si jen přát, abychom to samé viděli i příští týden v podzimní derniéře s Březinami.

 

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ