Mistrovský zápas – 8. kolo Union – TJ Svádov – Olšinky 5:1 (4:0)

Mistrovský zápas – 8. kolo Union – TJ Svádov – Olšinky 5:1 (4:0)

By
12 listopadu, 2018

Mistrovský zápas – 8. kolo

 

13.10.2018 12.00          

 

Union – TJ Svádov – Olšinky 5:1 (4:0)

 

Branky Union: Murdych 2, Dvořák, Rangl (pen), Očipka

 

Sestava: Jeřábek – Rangl, Štercl, Huček (C) – Bezouška, Brázdil, Malowanyj, Kalaš – Očipka – Dvořák, Murdych

 

Na střídání: Galaš, Čurda, Bedrníček, Humlíček, Krofta

Chyběli: Horyna (v práci), Eichelmann (nemoc), Zvolský (zranění)

 

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

 

Tréňa se byl minulý víkend na našeho dalšího soupeře podívat a podával o něm poté jen samá kladná hodnocení. Do utkání jsme tedy šli s pokorou a tím, že se budeme snažit hrát na brejky. Po úvodním hvizdu jsme soupeře nechali asi na dvě minutky pomazlit s balónem, ale poté přišlo rezolutní dost a chopili jsme se iniciativy. V 5. minutě se zastřeloval Dvořák, ale levačkou přestřelil branku. Zamkli jsme hosty před jejich pokutovým územím a rychlými přihrávkami po ose Očipka, Murdych se zprava z úhlu dostal před brankáře Dvořák a tentokrát se pravačkou trefil na zadní tyč 1:0. Takový start do utkání nás povzbudil a dál jsme soupeře přehrávali. Ve 14. minutě Malowanyj dlouhým, ale přesným nákopem oslovil s chutí hrajícího Murdycha, kterému zůstal po souboji s vybíhajícím gólmanem míč u nohy a pohodlně tak zvyšoval na 2:0 do prázdné kasy. Dvě minuty poté se z dálky napřáhl Brázdil, ale mířil výš, než bylo třeba. V 18. minutě si vypracovali šanci i hosté, kdy lobem přehodili Jeřábka, kterého však na brankové čáře stačil zastoupit Nestárnoucí Rangl a míč směřující do sítě odhlavičkoval do bezpečí. Všichni tři naši stopeři hráli výborný zápas, a především se Šterclem si hosté nevěděli rady. Hosté neproměnili, tak tedy přišla řada na nás. Očipka vysunul Murdycha mezi obránce a ten už se pak těžko chytá. Následoval klička brankáři a levačkou napnutá síť 3:0. Za dvacet minut vedení o tři branky nečekal ani největší optimista. Ve 24. minutě zahrozili hosté, ale střela těsně minula tyč naší svatyně. Hráli jsme po zemi, hráči se nabízeli a byla radost sledovat jejich počínání. Určitě odehráli nejlepší poločas této sezony, což potvrdili ve 40. minutě, když prostrčil Malowanyj do vápna Murdychovi. Ten byl atakován loktem a rozhodčí neváhal pískat pokutový kop. Míč si na puntík postavil Rangl a dal zapomenout na neproměněnou penaltu v Dobkovicích 4:0. Těsně před odchodem do kabin ještě hosté hlavou těsně netrefili branku.

Do kabin jsme šli s vědomím, že čtyřbrankové vedení snad nedokážeme promarnit ani my, ale rozhodně jsme nechtěli s výsledkem nijak hazardovat. I ve druhém poločase jsme předváděli dobrý výkon, ale trocha té údržbičky už tam byla, což se dá pochopit. Těsně před odehranými šedesáti minutami zahrozili opět hosté, ale Jeřábek nejprve slibnou šanci řešil vykopnutím do autu a poté vytáhl semafor na dorážku z bezprostřední blízkosti. Nejznámější fotbalové pravidlo tedy platilo i tentokrát. Krásná kombinace na trase Dvořák, Očipka, Murdych a opět Očipka končila populárním bůrem 5:0. V 69. minutě jsme si podobnou akci zopakovali, jen na konci Galaš, který nahradil Dvořáka, netrefil zařízení. Deset minut před koncem zahrávali hosté po faulu před naším pokutovým územím trestný kop, za kterým se skrblík Jeřábek jen ohlédl, aby nemusel platit nulu do kasy 5:1. Očipku nahradil Bedrníček a v samém závěru pustil Brázdil do hry Čurdu. Pět minut před koncem zkoušel ještě ze 30 metrů přehodit Murdych gólmana, ale těsně minul.

Utkání se našim nadmíru povedlo a vítězství bylo naprosto zasloužené. Po závěrečném hvizdu se hráči dočkali i potlesku od spokojených diváků, což není úplně obvyklé. Výkon svých spoluhráčů ocenil po zápase i Eichelmann, který prohlásil : „Nečekal jsem, že to beze mě tak pěkně zvládnou… 😊“

Hned po vítězném pokřiku odšpuntoval Rangi jednu Republiku ze své sbírky a jelikož tentokrát zcela neuváženě opustil restauraci dřív, o zbytek se mu poté postarali rozjetí spoluhráči a vedení. Chybami se člověk učí….

 

Hráči utkání Union: celý tým, nad který vyčníval Štercl. Neprohrál snad jediný souboj a obejít ho bylo pro hosty neřešitelné. Můžeme jen doufat, že Skleněného někde nepíchne.

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ