Mistrovské utkání 13. kolo Union – SK Březiny

Mistrovské utkání 13. kolo Union – SK Březiny

By
26 listopadu, 2018

Mistrovský zápas – 13. kolo

 

17.11.2018 10.00          

 

Union – SK Březiny 5:2 (1:2)

 

Branky Union: Murdych 3, Galaš, Malowanyj

 

Sestava: Jeřábek – Humlíček, Brázdil, Bedrníček – Horyna, Štercl (C), Murdych, Malowanyj, Kalaš – Galaš, Očipka

 

Na střídání: Čurda, Zvolský, Krofta

Chyběli: Eichelmann (nemoc), Rangl, Huček (zranění), Dvořák (v práci), Bezouška (v trestu)

 

Trenér: Horáček

Vedoucí mužstva: Eichelmann st.

 

Ve sváteční dopoledne nás v posledním podzimním utkání čekalo derby s Březinami, ve kterém jsme rozhodně chtěli naplno bodovat, ale to určitě i soupeř. Vstup do zápasu nám vůbec nevyšel a trenér to správně přičítal mizerné rozcvičce, na kterou byli na trávníku včas pouze Galaš s Očipkou. Hráčům se ven příliš nechtělo, jelikož ojíněné hřiště působilo mrazivě a důvod opoždění Jeřábka jsme se dozvěděli až po zápase. Zpoždění Štercla bylo způsobeno tím, že si před zrcadlem upravoval kapitánskou pásku, kterou mu Rangl ze zištných důvodů na tento zápas zařídil.

Již ve druhé minutě hasil Humlíček závar před naší brankou odkopem do zámezí. Hosté nám nepůjčovali míč, takže jsme běhali jak janci a hosté hráli. V 7. minutě se před Jeřábka prosmýkl Žák, ale náš gólman jeho pokus reflexivně vyrazil nohou. V 11. minutě jsme ztratili míč před soupeřovým pokutovým územím a ten předvedl rychlý protiútok po ose Žák, Znamínko a na konci akce měl V. Závěšický snadnou práci s dopravením míče do naší sítě 0:1. Měli jsme pocit, jestli to lehce nezavánělo ofsajdem, ale pomezní byl přesvědčen o opaku. Náš kapitán pro tento zápas Štercl na hřišti nevydržel ani čtvrt hodiny. Při snaze o odkop míče na polovině hřiště za sebou neviděl dotírajícího Šindeláře, zvedl nohu příliš vysoko a způsobil mu těžké k.o. a naneštěstí i zlomeninu nosu. Ze hřiště tak šli oba, ale březinský kapitán to musel vzít přes chirurgii. Oslabení na nás však zapůsobilo stejně jako v Meziboří a konečně jsme začali hrát. Svým výkonem a zarputilostí naše hráče strhával hlavně Galaš, který se ve 23. minutě postaral o vyrovnání. Kalaš vybojoval rohový kop, který Očipka zahrál na přední tyč. Galaš nejprve netrefil v jasné příležitosti a domácí lavička se hroutila, ale vzápětí míč nohejbalově poslal do sítě zkoprnělého Štalcera 1:1. To už nás bylo plné hřiště, hosté znervózněli a na jejich kontě začaly naskakovat žluté karty a dalo se tak předpokládat, že ani oni nemusí dohrát v plném počtu. Ve 24. minutě si míč k přímému kopu postavil Bedrníček a hostující brankář s obtížemi vyrážel na roh, po kterém se v šanci objevil Malowanyj, ale těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Ve 26. minutě si k dalšímu trestnému kopu postavil asi 35 m od brány Malowanyj a krásnou střelou orazítkoval tyč v prostoru šibenice. Přes oslabení jsme hráli aktivně, ale jedna chyba přeci přišla. Očipka přišel na půlce o míč, který hosté rychle předali nabíhajícímu Znamínkovi, který prostřelil vybíhajícího Jeřábka 1:2. Dvě minuty poté šel předčasně po druhé žluté kartě pod sprchy Líbal a počty byly rázem srovnány. Málem i výsledek, ale Murdych se těsně před poločasem po ťukesu s Očipkou ještě zastřeloval a ve velké příležitosti těsně minul zařízení. Hostům už malinko tekly nervy a hlavní pořadatel objevil prokoplé dveře jejich kabiny i když u nás normálně používáme kliky.

V naší kabině také, vzhledem k dosavadnímu vývoji skóre nebyla úplná pohodička a padala i ostřejší slova. Do druhé půle jsme ale šli všichni za stejným cílem, kterým byl obrat zápasu v náš prospěch. V šatně zůstal Horyna, kterému se příliš nedařilo a vystřídal ho mladý Čurda a již po několikáté nezklamal a může být v budoucnu pevným článkem mužstva. Důležitý krok jsme udělali hned ve 47. minutě. Kalaš s Bedrníčkem zaútočili po levé straně a Bedrs poslal výstavní centr Murdychovi na vápno. Ten se s míčem nemazlil, napálil ho na bránu a gólman byl bez nároku 2:2. Dvě minuty poté březinský Horyna diskutoval s hlavním rozhodčím víc, než mu bylo příjemné a vyfasoval za to rovnou dvě žluté a najednou jsme byli na place v převaze, kterou jsme postupně dokázali zúročit. Na hřišti už bylo prakticky jen jedno mužstvo. Soupeř se věnoval převážně rozhodčím a my jsme tak byli na koni. V 53. minutě se až před gólmana po kombinaci s Očipkou dostal Brázdil, ale místo kličky volil střelu, která těsně minula branku. Vzápětí se v šanci objevil Galaš, ale gólman vyrazil na roh. V 56. minutě jsme šli do vedení. Brázdil vyslal vpřed rychlonožku Murdycha, ten udělal brankáři kličku do forhendu a dával do prázdné branky 3:2. Poté jsme to ještě chvíli napínali. V 60. minutě Murdych neprostřelil z blízkosti brankáře a v 65. minutě přihrával po rychlém protiútoku parťákovi Očipkovi, kterému však míč skočil a on v pádu vysílením po čtyřicetimetrovém sprintu netrefil odkrytou branku (Murďa mu to prý dal jak psovi 😊). V 70. minutě se ze strany dostal k nadějnému zakončení Galaš, ale Štalcer byl opět pozorný a vytáhl střelu na rohový kop. V 72. minutě přesprintoval Murdych z poloviny hřiště unavenou obranu hostů a zvolil tentokrát kličku do bekhendu, po které musel gólman pro míč do sítě 4:2 a dokonal tak další čistý hattrick. Pár okamžiků poté musel pod sprchy i Ferko, který napálil míč směrem na rozhodčího a naším cílem už bylo jen to dohrát bez dalšího červeného napomenutí. V 75. minutě po rohovém kopu Očipky skóroval hlavou Malowanyj 5:2. Tři minuty poté po zranění jednoho z hostů rozhodčí zápas ukončil pro nedostatečný počet hráčů v poli. Na lavičce hostů seděl ještě Bis, takže dohrát se mohlo, ale vedení hostů to vidělo jinak, jak jsme si přečetli v protestu k tomuto utkání. Při čtení tohoto vyjádření jsme se královsky bavili hlavně právě u pasáže týkající se Bise a také té, kde se hovoří o účasti sudích na naší rozlučce. V Jílovém tedy asi pískali nějací jejich dvojníci a u soupeře zřejmě rozhodčí nemají po zápase nárok na občerstvení. Objevují se i další fantasmagorie. V jedné to koupil o poločase Murdych, ve druhé vedoucí…. Autoři těchto nesmyslů by se měli nechat vyšetřit.

Zranění Šindeláře bylo nešťastné a neúmyslné a přejeme mu brzké uzdravení.

Po takto vypjatém utkání, po kterém jsme zůstali na doufejme nesestupových příčkách, nám samozřejmě chutnalo a rozlučku jsme si pořádně užili. Dlouho jsme museli čekat na příchod Očipky z kabiny, který se zakecal s předsedou FO. Při rozhovoru s ním se zahříval Republikou natolik, že ihned po příchodu do restaurace vylil Bíďovi pivo a typovali jsme ho na jasného vítěze odpoledne. Nakonec ho v cílové rovince těsně porazil Romes. I když zpočátku nechutnalo všem. Jeřábek se podezřele často větral venku a pod tíhou svědomí byl nucen přiznat, že životospráva před zápasem nebyla jeho silnou stránkou a do čtvrté ranní a třech promile se věnoval bývalým spolužákům na srazu třídy. Před setměním proběhly i dvě soutěže v břevínkách. Jednu překvapivě prohrál Murďa, který se vydal na hřišti a druhou Zvoli, který nechal vše na lavičce. Jedním ze dvou smutných okamžiků našeho posezení byl odchod domů Zdendy Brázdila, který podle svých slov odehrál možná poslední zápas za náš tým a podruhé nám ztuhly úsměvy až při závěrečném součtu….

 

Nejlepší hráči utkání: Murdych, Očipka, Galaš, Kalaš

 

Post By :

ZANECHTE KOMENTÁŘ